Gönderen Konu: 70 MİLYON SENİNLE...  (Okunma sayısı 999 defa)

Çevrimdışı YuRY

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 17.264
  • Puan 1606
  • Cinsiyet: Bay
    • MSN Messenger - Tr_YuRY@hotmail.com
    • Profili Görüntüle
70 MİLYON SENİNLE...
« : 24 Mart 2007, 19:50:24 »
70 MİLYON SENİNLE...
(A) Milli Takımımız, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri (C) Grubu 4. maçında bugün Atina'da Yunanistan ile karşı karşıya geliyor. Alman hakem Wolfgang Stark'ın yöneteceği karşılaşma saat 21:30'da başlayacak ve ATV'den naklen olarak yayınlanacak.

2008 yılında Avusturya ve İsviçre'de düzenlenecek Avrupa Futbol Şampiyonası'na (Euro 2008) gitmeyi planlayan Türkiye'nin önünde son derece kritik maçlar var... Fatih Terim yönetiminde grubun kaderini çizecek iki maça çıkacağız.

Önce Atina'da Yunanistan'la karşılaşacağız, hemen ardından da 28 Mart Çarşamba günü cezamız nedeniyle Frankfurt'ta oynanacak maçta Norveç'i konuk edeceğiz... Euro 2004'e talihsiz biçimde katılamayan A Milli Takımımızın kurmayları bu kez ipleri sıkı tutuyor, aynı hataları tekrarlamamıza geçit vermemeye çalışıyor. Bu iki maç bizim için gerçekten çok önemli.

Yunanistan ve Norveç maçlarından kayıpsız ayrılmayı hedefleyen Fatih Terim'in Yunanistan karşısına tek forvetle çıkması bekleniyor. Buna göre tecrübeli teknik adamın ileride tek umudu Hakan Şükür olacak. Hakan Şükür'e orta sahadan Tuncay ve Tümer'le destek vermeyi planlayan Fatih Terim'in, Yunanistan karşısında kanat organizayonlarına ağırlık vermesi bekleniyor.

Fatih Terim'in kalede Volkan'a görev vermesi kesinleşirken, defansta Hamit, Emre Aşık, Servet ve İbrahim Üzülmez ile mücadele edecek. Defansın önünde sigorta görevini Tugay'ın ve Mehmet Aurelio'nun yapması, sağ kulvarda ise Sabri'nin hem defansa hem de ofansa yardım etmesi bekleniyor.

Sakatlıklar belimizi büküyor

2008 Avrupa Futbol Şampiyonası Eleme Grubu'nda Yunanistan ve Norveç ile yapılacak kritik maçlar öncesi (A) Milli Takım'da sakatlık sıkıntısı yaşanıyor.

Sakatlıkları nedeniyle aday kadroya davet edilemeyen futbolcuların yanı sıra, kampta yaşanan sürpriz sakatlıklar, Milli Takım teknik heyetini zor durumda bıraktı.

Süregelen sakatlıkları nedeniyle Rüştü Reçber, Nihat Kahveci,Yıldıray Baştürk, Halil Altıntop, Serhat Akın ve Rusya Birinci Ligi takımlarından CSKA Moskova'da forma giyen Caner Erkin, Yunanistan ve Norveç maçları için belirlenen aday kadroya davet edilmedi.

Aday kadronun açıklandığı gün yapılan Konyaspor maçında sakatlanan Galatasaraylı Arda Turan'ın yapılan muayenesinde sakatlığının ciddiyeti ortaya çıkmış ve genç oyuncu aday kadrodan çıkarılmıştı.

Millilerin İstanbul'daki çalışmaları sırasında ayrıca Almanya Birinci Ligi takımlarından Borussia Dortmund'da oynayan Nuri Şahin ile Beşiktaşlı İbrahim Toraman da sakatlıkları nedeniyle kadrodan çıkarıldı.

Bu arada (A) Milli Takım kampında yer alan Beşiktaşlı Gökhan Zan ile Rusya Birinci Ligi takımlarından Zenit'te oynayan Fatih Tekke'nin de sakatlıkları bulunuyor. Son antrenmanda sol arka adalesindeki sakatlığı nükseden Fatih Tekke kamp kadrosundan çıkartıldı. Gökhan Zan'ın durumunun ise maç saatinde belli olacağı açıklandı.

Terim: "Sakatlıklar bahanemiz olamaz"

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, sakat ve cezalı futbolculardan dolayı ''takımımız eksik'' demenin yanlış olduğunu söyleyerek Yunanistan karşısına kazanmak için çıkacaklarını kaydetti. Yunanistan karşılaşması için "Milli dava değil milli maç" yorumunu getiren Terim, oyuncularına da sık sık bu uyarıyı yapıyor. Karşılaşmanın zor şartlar altında oynanacağını dile getiren teknik adam, futbolcularını uyarırken de "Bu karşılaşmada rahat olan takım biz olmalıyız. Kazanmak zorunda olan rakibimiz. Bu yüzden maça iyi konsantre olur ve tahriklere gelmezsek istediğimiz sonucu alırız" diyor.

Yunanistan'ın kadrosu...

Kritik maç öncesi Yunanistan'ın kadrosuda şekillenmeye başladı. Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri'nde C Grubu'nda Milli takımımızı evinde konuk edecek Yunanistan'da teknik direktör Otto Rehhagel'in kadroya 7 forvet oyuncusu çağırması dikkatleri çekti.

Yunanistan'ın başkenti Atina'da, 13. Avrupa Futbol Şampiyonası 3. Eleme Grubu'nda (A) Milli Takım ile yapılacak maçta Türkiye'ye karşı forma giyecek Yunanlı milli oyuncular, ''Maçın son derece zor olacağı'' değerlendirmesinde bulundular.

Rehhagel temkinli konuştu

Yunanistan Milli Takımı'nın Alman Teknik Direktörü Otto Rehhagel, Yunanlı futbolcuların yürek ve zekalarını sentezleyerek oyun çıkarmalarını istediğini söyledi. Anahtar kelimelerin ''yürek ve zeka'' olduğunu, Yunanlı oyuncuların ise antrenmanlarda da görüldüğü gibi formda olduklarını kaydeden Rehhagel, ''Yaptığımız iyi başlangıcı devam ettirebilir, arayı açabiliriz. Benim tabirimle 'kontrollü hücum' taktiği ile oynamaya çalışacağız. Yüreğimizle ama önce zekamızla oynamalıyız. Hatalarımızı en aza indirgemeliyiz'' şeklinde konuştu.

Şiddete izin yok!

Taraftarları maçın oynanacağı Karaiskaki Stadı'na çağıran Yunanistan Futbol Federasyonu Başkanı Gagacis, "Taraftarımızdan, takımımızı aşırılıklara kaçmadan desteklemelerini istiyoruz. Her türlü aşırılığın en başta bizim takımımıza zararı olacaktır. Gerekli tüm önlemleri aldık. Stada aşırılık içeren pankart sokmak isteyen bilsin ki başaramayacak'' ifadesini kullandı.

Fanis Gekas'a dikkat!

Almanya Bundesliga'da Bochum forması giyen Gekas ,Yunanistan'ın en büyük kozu olacak. Panathinaikos'dan bu yıl kiralanan Gekas, Bochum formasıyla Almanya Bundesliga'da 19 maçta attığı 13 golle şu anda gol krallığında zirvede bulunuyor. Süratli ve tam bir son vuruş ustası olan Gekas'a Milli Takımımızın dikkat etmesi gerekir.

Yenilgimiz yok!..

2008 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri (C) Grubu 4. maçında, Atina'da Yunanistan ile karşılaşacak Türkiye, komşusu ile daha önce yaptığı 7 maçta yenilgi yüzü görmedi.

Türk Milli Futbol Takımı, 2'si Dünya Kupası Eleme Grubu, 4'ü özel, 1'i de Akdeniz Oyunları maçı olmak üzere, 4'ü Atina, 3'ü İstanbul'daki toplam 7 maçta rakibini 5 kez yenerken, 2 kez berabere kaldı ve hiç mağlup olmadı. Ay-yıldızlı ekip, bu maçlarda toplam 11 gol atarken, kalesinde 4 gol gördü.

İki ülke (A) Milli Futbol Takımları en son 2006 Dünya Kupası elemelerinde aynı grupta yer almış, Atina ve İstanbul'daki maçlar golsüz tamamlanmıştı.

Terim'in 56. sınavı

(A) Milli Futbol Takımı'nın yarın deplasmanda Yunanistan ile yapacağı 2008 Avrupa Şampiyonası Elemeleri (C) Grubu 4. maçında Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, 56. milli sınavına çıkacak.

Ay - yıldızlılar, (A) Milli Futbol Takımı'nın başında en çok maça çıkan teknik adam unvanına sahip Fatih Terim yönetiminde oynadığı toplam 55 maçta, 27 galibiyet, 15 beraberlik, 13 yenilgi alırken, 80 gol atıp, kalesinde 60 gol gördü. Türk Milli Takımı, Terim'in son döneminde oynadığı 8'i resmi, 13'ü özel olmak üzere toplam 21 maçtan 10'unu kazandı, 7'sinde berabere kaldı, 4'ünde ise sahadan mağlubiyetle ayrılan taraf oldu.

İstatistik kralı TÜRKİYE!

Türkiye, EURO 2008 eleme gruplarında oynadığı 3 maç sonunda kalesinde gol görmeden, en çok gol atan ekip ünvanını elinde bulunduruyor. EURO 2008 eleme gruplarında ilginç bir istatistik dikkatlerden kaçmadı. Ay-yıldızlı ekibimiz oynadığı 3 maçta da kalesini gole kapatarak, hiç gol yemeyen ülkeler istatistiğinde Danimarka ve Yunanistan'la birlikte zirvede yer aldı. Bununla beraber Milli Takımımız oynadığı 3 maçta attığı 8 golle bu üç ülke arasında averaj bakımından da en başta yer alıyor.

Muhtemel 11'ler:

Türkiye

1-Volkan Demirel
2-Emre Aşık
3-Servet Çetin
4-İbrahim Üzülmez
5-Hamit Altıntop
6-Mehmet Aurelio
7-Tugay Kerimoğlu
8-Sabri Sarıoğlu
9-Hakan Şükür
10-Tuncay Şanlı
11-Tümer Metin

Yunanistan

1-Nikopolidis
2-Seitaridis
3-Dellas
4-Kyrgiakos
5-Fyssas
6-Katsournais
7-Basinas
8-Karagounis
9-Giannakopoulos
10-Fanis Gekas
11-Yorgo Samaras

Stat: Karaiskakis Stadı
Hakem: Wolfgang Stark (Almanya)
Saat: 21:30
Yayın: ATV

Ay yıldızlılar 432. sınavında

(A)Milli Futbol Takımı, Yunanistan ile yarın deplasmanda yapacağı 2008 Avrupa Şampiyonası Elemeleri (C) Grubu 4. maçıyla birlikte, 432. karşılaşmasına çıkacak. Türk Milli Futbol Takımı 84 yıllık tarihinde, 223'ü resmi, 208'i özel olmak üzere geride kalan toplam 431 maçta, 149 galibiyet, 101 beraberlik alırken, 181 kez de rakiplerine yenildi. Ay-yıldızlı ekip bu maçlarda toplam 548 gol atarken, kalesinde 671 gol gördü. Milliler, son oynadıkları karşılaşmada, 7 Şubat'ta Tiflis'te Gürcistan'a özel maçta 1-0 yenildi. A Milli Takım'ın bileği bükülmüyor

2008 Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri (C) Grubu 4. maçında 24 Mart Cumartesi günü Atina'da Yunanistan ile karşılaşacak (A) Milli Takım, son dönemde rakiplerine kolay kolay boyun eğmiyor. Fatih Terim yönetimindeki milliler, oynadıkları son 15 maçın sadece 2'sini yitirdi. Ay-yıldızlılar resmi ve özel son 15 maçın 7'sini kazanırken, 6'sında berabere kaldı, bu süre içinde sadece Makedonya ve Gürcistan'a mağlup oldu.

24 ve 28 Mart'ta yenilgi yok

Türkiye, 24 ve 28 Mart'ta yaptığı daha önceki toplam 3 maçta yenilgi yüzü görmedi. Slovakya ile kendi sahasında 24 Mart 2001'deki resmi maçta karşılaşan (A) Milli Takım, mücadeleden 1-1 eşitlikle ayrıldı. Arnavutluk ile deplasmanda 28 Mart 1985 tarihindeki özel maçta karşı karşıya gelen ay-yıldızlılar, sahadan golsüz eşitlikle ayrılırken, 2001 yılında Makedonya ile deplasmanda yaptığı resmi karşılaşmadan ise 2-1 galibiyetle dönmeyi başardı.

Çevrimdışı N0RM

  • 2. SINIF UYE
  • ****
  • İleti: 6.136
  • Puan 310
  • Cinsiyet: Bay
  • Narq0z
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
70 MİLYON SENİNLE...
« Yanıtla #1 : 08 Nisan 2007, 11:05:38 »
evet senileeeeeeeeee

Çevrimdışı N0RM

  • 2. SINIF UYE
  • ****
  • İleti: 6.136
  • Puan 310
  • Cinsiyet: Bay
  • Narq0z
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
70 MİLYON SENİNLE...
« Yanıtla #2 : 08 Nisan 2007, 11:06:19 »
2 tane aynı konu açmışın bunu kilitliyorum diğerinde paylaşırız konuyu