Gönderen Konu: 2008 kurası Milli Takım'ın dişine göre  (Okunma sayısı 679 defa)

Çevrimdışı m3t3d1nh0

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 15.446
  • Puan 9028
  • Cinsiyet: Bay
  • olm kişisel mesajdan sanane
    • MSN Messenger - m3t3_d1nh0@windowslive.com
    • Profili Görüntüle
2008 kurası Milli Takım'ın dişine göre
« : 19 Ağustos 2006, 13:27:51 »
İSTANBUL - İsviçre’nin Montrö kentindeki kura çekiminde, 2 evsahibi hariç toplam 50 ülke 7 torbada temsil edildi. Türkiye, C Grubu’nda Yunanistan, Norveç, Bosna-Hersek, Macaristan, Moldova ve Malta ile eşleşti. Kura çekimi sonrasında biri 8’li, 6 tane de 7’şerli olmak üzere toplam 7 grup oluşturuldu. Gruplarında ilk iki sırayı alacak ülkeler, şampiyonaya katılma hakkını kazanacak. 2 Eylül 2006 tarihinde başlayacak eleme grubu maçları, 21 Kasım 2007 tarihinde de sona erecek.

ERZİK: BENCE EN İYİ GRUBA DÜŞTÜK
Türkiye’nin, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası Eleme Grubu’ndaki rakipleri belli olurken, UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, Türkiye’nin normal koşullarda gruptan lider çıkacağını söyledi.

Erzik, iyi bir gruba düştüklerini belirterek, “Bence en iyi gruba düştük. Kura öncesi hangi grubu seçmek istediğimizi sorsalardı, herhalde bu grubu isterdik” dedi.

Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy da iyi bir gruba düştüklerini vurgulayarak, “Allah gönlümüze göre verdi. Yunanistan tanıdığımız bir takım. Dünya Kupası Eleme Grubu’nda aynı gruptaydık. Norveç’i de tanıyoruz. Bu gruptan çıkıp, Avrupa Şampiyonası’na katılacağımız kanaatindeyim” diye konuştu.

TERİM: KURADAN MEMNUNUZ
Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde çekilen kuradan memnun olduklarını söyledi. Terim, grupta Türkiye, Yunanistan ve Norveç üçlüsünün dikkati çektiğini ifade ederek, “Bosna-Hersek’i de bunlara katabiliriz. Ne çok kötü, ne de çok iyi diyebileceğimiz bir grup oldu. Kuradan memnunuz” dedi.

Gruptaki takımları da değerlendiren Fatih Terim, “Son Avrupa şampiyonu Yunanistan ile 2006 Dünya Kupası Eleme Grubu’nda eşleşmiştik. Norveç, bizim gibi play-off’tan dönmüş bir ekip. Bosna-Hersek ise Dünya Kupası Finalleri’ne gitmeyi son saniyelerde kaybetmiş. Macaristan geçmişini arayan bir görüntü içinde. Moldova yabancımız değil. Malta ile uzun zamandır oynamıyorduk, yeniden eşleştik. Türkiye bu gruptan çıkacaktır” diye konuştu.