Gönderen Konu: Sihir bitti!  (Okunma sayısı 598 defa)

Çevrimdışı incemert

  • 4.SINIF UYE
  • **
  • İleti: 1.368
  • Puan -19
  • Cinsiyet: Bay
  • SessiZVurquN
    • MSN Messenger - incemert@hotmail.com
    • Profili Görüntüle
    • BİRZAMANLAR
Sihir bitti!
« : 13 Haziran 2010, 18:15:07 »
Galatasaray'da yaşanan Haldun Üstünel krizi, dış transferi adeta durma noktasına getirdi. Yetkileri azaltılan ve kendisine yeterli bütçe ayrılmayan genç yönetici, bir türlü hedefteki isimlerle anlaşma sağlayamıyor.

Haldun Üstünel, Galatasaray taraftarının adeta sevgilisi olmuştu. ‘Hayal görmeyin, gelme şansı hiç yok’ denen isimleri tek tek Atatürk Havalimanı’na indiriyordu. Baros, Kewell, Keita, Elano ve Rijkaard-Neeskens ikilisini Sarı-Kırmızı renklere bağlayan Haldun Üstünel’den bu transfer döneminde de çok şey bekleniyordu. Ancak yönetimde yapılan değişikliklerin ardından yetkileri azaltılarak deyim yerindeyse küstürüldü. İç transferde Adnan Sezgin yönetiminde Serdar Özkan, Mehmet Batdal, Çağlar Birinci, Musa Çağıran ve Ali Turan’ı renklerine katan Cim Bom, yabancı transferinde bir türlü hedefi 12’den vuramıyor.

İlk darbe Stoch’tan
Kiralık olarak formasını giydiği Twente’nin tarihindeki ilk şampiyonluğa ulaşmasında önemli pay sahibi olan Miroslav Stoch için girişimlerde bulunan Haldun Üstünel, Rijkaard avantajını da kullanarak oyuncuyu ikna etti. Ancak Chelsea’yle yapılan pazarlıklar tıkandı. İngiliz temsilcisi Slovak yıldız için 6 milyon Pound istiyordu. Ancak Adnan Polat’ın Üstünel’e bu transfer için verdiği bütçe 5 milyon Pound’du ve Rijkaard’ın ısrarla istemesine rağmen, genç yöneticinin bütçesi artırılmadı. Tam da bu sırada Fenerbahçe devreye girdi ve jet hızıyla Stoch’u kadrosuna kattı. Bu olay hem yönetim, hem de taraftarlar için tam bir şok oldu.

Mathijsen de zora girdi
Galatasaray’da gündeme gelen son isim Joris Mathijsen oldu. Rijkaard, vatandaşının transfer edilmesini ısrarla istediğini yönetime bildirdi. Ancak Hamburg’la yapılan ilk görüşmelerin ardından, bu transferin gerçekleşmesinin de olası gözükmediği ortaya çıktı. Alman ekibi tecrübeli stoper için en az 6 milyon Euro istediğini beyan etti. Galatasaray ise bu rakamı ödemeye yanaşmıyor. Asıl sıkıntı, Mathijsen’in Hollanda’nın Dünya Kupası kadrosunda bulunması. Burada patlama yapması halinde, 6 milyon Euro bile Hamburg’u ikna etmeye yetmeyebilir.