Gönderen Konu: SAMİ YEN'DE ŞOV BAŞLASIN!..  (Okunma sayısı 506 defa)

Çevrimdışı bLaDe..!!

  • 5. SINIF UYE
  • *
  • İleti: 94
  • Puan 1
  • Cinsiyet: Bay
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
SAMİ YEN'DE ŞOV BAŞLASIN!..
« : 23 Ekim 2008, 11:01:47 »
SAMİ YEN'DE ŞOV BAŞLASIN!..
Ülkemizi UEFA Kupası'nda temsil eden Galatasaray, B Grubu ilk hafta maçında Yunanistan'ın güçlü ekiplerinden Olympiakos ile karşı karşıya geliyor. Ali Sami Yen Stadı'nda saat 21:15'te başlayacak mücadeleyi İspanya Futbol Federasyonu'ndan Eduardo Iturralde Gonzalez yönetecek. Gonzalez'in yardımcılıklarını Juan Carlos Yuste Jimenez ve Jon Nunez Fernandez yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Javier Turienzo Alvarez.

Galatasaray'da uzun süredir sakatlıkları bulunan Linderoth, Emre Güngör, Mehmet Topal, Barış, Serkan ve Uğur Uçar bu karşılaşmada da takımlarındaki yerlerini alamayacak. Temsilcimizde bu eksiklerin yanı sıra hafta içinde yapılan idmanda sakatlanan Hasan Şaş ve Aydın Yılmaz da bu maçın kadrosunda olmayacak.

Yunan ekibinde de eksik oyuncuların çokluğu dikkat çekiyor. Olympiakos'ta Geraldo Leanordo, Raul Bravo, Ieroklis Stoltidis, Dudu Cearense, Mirres Sisic, Luis Santo Diogo, Predrag Djordjevic ve Kyriakos Papadopoulos sakatlıkları nedeniyle bu karşılaşmada takım arkadaşlarını yalnız bırakacak.

GALATASARAY
De Sanctis
Sabri
Emre Aşık
Servet
Hakan Balta
Arda  
Meira
Ayhan
Kewell
Lincoln
Baros

OLYMPİAKOS
Nikopolidis
Papadopoulos
Antzas
Pantos
Domi
Torosidis
Patsatzoglou
Leto
Galletti
Kovacevic
Belluschi

STAT: Ali Sami Yen
SAAT: 21:15
HAKEM: Eduardo Iturralde Gonzalez


G.SARAY 212. RANDEVUDA

UEFA Kupası 2. tur (B) Grubu ilk hafta maçında Yunanistan'ın Olympiakos takımını konuk edecek Galatasaray, Avrupa kupalarındaki 212. karşılaşmasına çıkacak.

Sarı-kırmızılılar, bugüne kadar Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası ile Şampiyonlar Ligi'nde 133, UEFA Kupası'nda 45, Avrupa Kupa Galipleri Kupası'nda 32 ve Avrupa Süper Kupa'da da 1 kez olmak üzere, Avrupa kupalarında toplam 211 maç oynadı.

2000 yılında UEFA Kupası ve Avrupa Süper Kupası'nı müzesine götürerek tarih yazan Galatasaray, geride kalan 211 Avrupa Kupası maçında 77 galibiyet ve 81 yenilgi alırken, 53 karşılaşmada ise eşitliği bozamadı.

Bu karşılaşmalarda rakip filelere toplam 280 gol göndermeyi başaran ''Cim Bom'', kalesinde ise 313 gole engel olamadı.

CİM BOM'UN UEFA MACERASI

Galatasaray, tarihindeki en önemli başarılardan birini kazandığı UEFA Kupası'nda, bugün, 2. tur (B) Grubu ilk  maçında, Yunanistan'ın Olympiakos takımı karşısında 46. randevusuna çıkacak.  

İsviçre'nin Bellinzona ekibini deplasmanda 4-3, sahasında da 2-1 yenerek  UEFA Kupası'nda gruplara kalan sarı-kırmızılılar, UEFA Kupası'nda gruplarda  yapacağı ilk karşılaşmayı kazanarak iyi bir başlangıç yapmayı hedefliyor.

UEFA Kupası'ndaki ilk karşılaşmasını 1975-76 sezonunda Avusturya'nın Rapid  Wien takımıyla 1. turda eşleşerek yapan Galatasaray, tarihinde toplam 45 kez bu  kupada sahaya çıkarken, bu karşılaşmalarda 16 galibiyet, 13 beraberlik ve 16 da  yenilgi aldı. Sarı-kırmızılı takım, UEFA Kupası maçlarında rakip fileleri 62 kez  havalandırmayı başarırken, kalesinde ise 68 gole engel olamadı.