Gönderen Konu: Muhalefet ses kısmamakta kararlı!  (Okunma sayısı 396 defa)

Çevrimdışı Hamza

  • Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • ***
  • İleti: 161.412
  • Puan 13008
  • Cinsiyet: Bay
  • Dünyanın En Çok Mesaj Gönderen Üyesi :))
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
Muhalefet ses kısmamakta kararlı!
« : 16 Nisan 2010, 16:48:46 »
Muhalefet ses kısmamakta kararlı!


 Adnan Öztürk'ün yönetici aday listesinde yer alan kulüp Divan Kurulu Üyesi Hayrettin Kozak, seçimlerin ardından devam eden açıklamalar nedeniyle Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar'ın yaptığı uyarıya tepki gösterdi..

Adnan Öztürk'ün, Adnan Polat yönetimine muhalefet yapmayı sürdürecekleri yönündeki açıklaması sonrası, İrfan Aktar'ın, muhalefet yapma yeri olarak Divan Kurulu'nu gösteren ifadelerinin bazı gazetelerde yer alması, Hayrettin Kozak'ın tepkisini çekti.



Hayrettin Kozak yaptığı yazılı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:


''Sayın Divan Başkanı, Adnan Öztürk'ün 7 Nisan Çarşamba günü yaptığı basın toplantısında dağıttığı yazılı basın bildirisinin içeriğini dikkate almadan, bildiriyi takiben yapılan sohbet niteliğindeki görüşmelerden alıntılar yapmış ve 'Öztürk ve Kozak maksadını aştı' ifadesini kullanarak, Adnan Öztürk ve beni Galatasaray etik, saygınlık ve ciddiyetine aykırı hareket etmekle suçlamış, sorunların ifade edileceği en doğru adresin Divan Kurulu ve Genel Kurul toplantıları olduğunu işaret etmiştir. Galatasarayımız'da Divan ve Genel Kurul üyelerinin doğrulara dayalı görüşlerini ifade özgürlüğü, Divan Başkanı da dahil hiç kimsenin tasarrufunda olmayıp, herhangi bir kimsenin iznine de tabi değildir. Ayrıca böyle bir yetki kulüp tüzüğünün 58 ve Divan iç tüzüğünün 2. maddelerinde tarif edilen görev ve sorumluluklar arasında da yoktur.


Ayrıca, içinde bulunduğumuz dönem, kulübümüzün şeffaflığa, her türlü denetime, doğru ve yapıcı eleştirilere fazlasıyla ihtiyaç duyulan bir süreçtir. Divan Başkanının en önemli görevlerinden biri bu amaca yönelik çalışma ve ifadelere köstek değil destek olmaktır. 45 yıllık genel kurul ve Divan üyesi olarak ben ve Sayın Adnan Öztürk, Galatasarayımız'ın tartışılmaz menfaatleri adına, gerekli gördüğümüz her platformda görüş ve önerilerimizi ifade etmeye devam edeceğimizi, ayrıca Divan başkanlığının asla taraf olamayacağını sadece Galatasaray Spor Kulübü'nü mutlaka objektif olarak temsil edebileceğini spor kamuoyunun bilgilerine arz ederim.''