Gönderen Konu: Maçın Anatomisi  (Okunma sayısı 467 defa)

Çevrimdışı Hamza

  • Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • ***
  • İleti: 161.436
  • Puan 13008
  • Cinsiyet: Bay
  • Dünyanın En Çok Mesaj Gönderen Üyesi :))
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
Maçın Anatomisi
« : 16 Nisan 2010, 16:56:21 »
Maçın Anatomisi

--------------------------------------------------------------------------------
.. ..

MAÇIN ANATOMİSİ
ZİRVE yolunda üst üste darbeler yiyen (Trabzon ve F.Bahçe yenilgisi, Sivas beraberliği) G.Saray, Diyarbakır'ı yenerek gönül aldı. Üst üste sakatlıklar nedeniyle erken değişikliklere giden Diyarbakır, güçlü rakibine direnemedi. Birbirinin kopyası iki golün yenilmesi (Baros'un ilk iki golü) Diyarbakır teknik direktörü Güvenç Kurtar'ı sinirlendirdi. İlk yarıyı 2-0 önde kapatan G.Saray ikinci yarının başında skoru 3-0 yapınca daha da rahatladı. Aslan bu galibiyet ile zirve umudunu sürdürdü, taraftarın gönlünü de biraz olsun aldı.

MAÇIN HAREKETİ
KEİTA ŞOV: Taraftarın "Deplasmanlarda ve büyük maçlarda oynamıyor" diye eleştirdiği Keita dün bir sağ kanatta bir sol kanattaydı. İki golün asistini yapan Keita nefis hareketlerle alkış aldı. Attırdığı iki golde de rakiplerini kıvrak bilek hareketleriyle geçti, darbelere rağmen yıkılmadı ve pasını da adrese teslim attı.

KADER ANI
DIŞARI ATMAK ZORDU: Ligde tutunma savaşı veren Diyarbakır henüz 6. dakikada öne geçme fırsatı yakaladı. Kaleci ile karşı karşıya kalan Erhan zor olanı yaptı, topu dışarı attı. Erhan bu golü atsaydı belki Diyarbakır moral bulacak, Ali Sami Yen'den puan çıkaracaktı. Kaçan gol Diyar'ın umutlarını söndürdü.

MAÇIN HAKEMİ
HAZIRLIK MAÇI GİBİ: Maçın hakemi Kuddusi Müftüoğlu'na 90 dakikada hiç iş düşmedi. Yardımcılarıyla iyi anlaştı, avantaj kurallarını uyguladı. Metin sakatlanınca uzatmayı bile 1 dakika ile sınırlayıp inisiyatifini kullandı. Hatta bu bir dakikanın bile tamamını oynatmadı. Müftüoğlu en rahat maçlarından birini yönetti.

MAÇIN TARTIŞMASI
RİJKAARD: Taraftarın kırgınlığını bile bile Jo'yu oyuna aldı. Taraftar Jo, topu ayağına her aldığında onu ıslıkladı. Hollandalı hoca böylece Jo'yu moral olarak da çökertti. Brezilyalı oyuncu maç sonu sinirliydi.

HAYAL KIRIKLIĞI
ELANO: Bu kadar rahat maçta bile ön plana çıkamadı. Ne şutları ne paslarıyla göze girdi. Erken gollerle stresin bittiği mücadelede de hocasının takdirini kazanamadı. 74'te yerini Ayhan Akman'a bıraktı.

MAÇIN YILDIZI
BAROS: G.Saray için ne kadar önemli bir oyuncu olduğunu gösterdi. Uzun süren sakatlığı nedeniyle ayrı kaldığı formasına hırsla sahip çıktı. Attığı 3 golün dışında çalışkanlığı, bitirici vuruşları ve bir golcünün nerede duracağını ders nitelikli göstermesiyle gecenin kahramanı oldu. En büyük alkışı hak etti.

MAÇIN EN HEYECANLI DAKİKALARI
DAKİKA 6: Maçın ilk tehlikeli atağı konuk ekip Diyarbakır'dan geldi. Kaleci Aykut ile karşı karşıya kalan Erhan zoru yaptı, topu dışarı attı.
DAKİKA 18: Arda, sağdan hareketlenen Keita'yı gördü. Bu oyuncunun ortasına boş durumda iyi yükselen Milan Baros kafayla ağları buldu: 1-0.
DAKİKA 28: G.Saray ilk golün kopyasıyla 2-0 öne geçti. Hakan Balta orta sahadan Keita'yı gördü. Keita'nın ortasına Baros kafayı vurdu: 2-0.
DAKİKA 51: Diyarbakır sahasındaki karambolde topu Sabri arka direğe ortaladı. Dos Santos rövaşata ile doldurdu, Neill ağları havalandırdı: 3-0.
DAKİKA 52: Baros soldan hareketlendi. Burak'ı geçti. Kaleci Metin açısını kapattı, Diallo baskı yaptı. Ama Baros kendisinin 3. golünü attı: 4-0.
DAKİKA 56: Sabri'nin hatasından Bebbe topu kaptı, kaleci Aykut ile karşı karşıya kaldı. Bebbe topu ayağından açınca Aykut tehlikeyi önledi.
DAKİKA 72: Stankovski orta sahadan atılan pasla sağdan hareketlendi. Hakan Balta'ya rağmen ortasını yaptı. Bebbe kafayla ağları gördü: 4-1.
DAKİKA 75: Sabri'nin sağdan yaptığı ortada topla Emre Çolak buluştu. Genç oyuncu araya kaçan Jo'ya pas atmak yerine şutladı. Top auta gitti.

Kaynak: Fotomaç