Gönderen Konu: "Lider dönmek istiyoruz"  (Okunma sayısı 408 defa)

Çevrimdışı FabregaS

  • Osc Yönetici
  • 2. SINIF UYE
  • ******
  • İleti: 8.108
  • Puan 2519
  • Cinsiyet: Bay
  • PES 10 VS FİFA 10
    • Profili Görüntüle
"Lider dönmek istiyoruz"
« : 30 Ekim 2008, 15:03:16 »
"Lider dönmek istiyoruz"
Galatasaray Teknik Direktörü Michael Skibbe, Eskişehirspor maçında alınan 4-2'lik yenilginin, Trabzonspor ve Olympiakos maçlarında harcanan yüksek eforun sonucu geldiğini ileri sürdü. Skibbe, Galatasaray TV'de yayınlanan ''Teknik Yorum'' programına katılarak, Olympiakos ve Eskişehirspor maçlarının analizini yaptı.

Olympiakos maçına çok iyi konsantre olduklarını ve iyi bir karşılaşma oynadıklarını belirten Alman çalıştırıcı, ''Yunanistan'ın en iyi takımına karşı oynadık ve hak ederek bir galibiyet aldık. Eskişehirspor'a karşı iyi başlayıp, ihtiyacımız olan güce ve konsantrasyona maalesef erişemedik. Perşembe günkü maçta Olympiakos'a karşı büyük mücadeleyle 1-0 yürüttüğümüz maçta ihtiyacımız olan kuvvetin çoğunu orada bırakmış olduk'' dedi.

''Eskişehirspor'a karşı 4-2'lik yenilginin sebebi nelerdir'' şeklindeki bir soruyu Skibbe, şöyle yanıtladı: 'Her şeyden evvel Trabzon ve Olimpiakos maçları çok kuvvet harcattı bize. Lincoln'ün o son an pasları, o güzel futbol zekasına ihtiyacımız olduğu zaman, yoktu, eksikti bu maçta. O yüzden de istediğimiz oyunu bir türlü kuramadık. Ağırlığımızı koyamadık ve ilk 20 dakika da Eskişehir'in üstünlüğüyle geçildi. O dönemlerde sadece reaksiyon gösterebildik. Kendi istediğimiz pozisyonlara çalışarak hükmedemedik. 1-1'lik beraberliği yakalamadan evvel de biraz toparladık oyunumuzu, sonraları da maça ağırlığımızı hissettirdik. Bunu da aynı şekilde 2-2 beraberlik golüne kadar gayet iyi yaptık. Maçın hakimi olduğumuzu hissettirdik.''

-''İTİRAZLAR KONSANTRASYONU BOZDU''-

Skibbe, 2-2'lik beraberliği getiren golle birlikte uzun zaman itirazlar olduğunu, oyunun durduğunu ve konsantrasyonun bozulduğunu söyledi.

Alman teknik adam, şöyle devam etti: ''(Ofsayt mıydı değil miydi?) tartışmaları ve bizim adımıza çok eksiler başladı, o dakikadan itibaren de illa ki üçüncü golü, galibiyet golünü bulmak için çok baskı uyguladık ama bunu yaparken de bazı pozisyonlarda takım olarak da gereksiz yerlerde pozisyonlarımızı kaybettik. Oyun disiplinimizden koptuk. O yüzden de çok fazla ileri çıkıp oyun disiplininden kopunca pozisyonlar verdik, kontrataklarda yakalandık.''

-''RAKİBİN ÖZELLİKLERİNİ KONUŞMUŞTUK''-

Eskişehirspor'un maçlarını videodan izlediklerini kaydeden Michael Skibbe, bu şekilde gol yemelerinin üzücü olduğunu söyledi. Skibbe, Eskişehirspor'un 10 gün boyunca dinlenerek bu maça hazırlanma imkanı bulduğunu anlatarak, ''Biz ise fizik olarak iyi olsak bile beyin yorgunluğu çok önemliydi. Maça ısınıp, üstünlüğü ortaya koyabilmemiz 25 dakika sürdü. 25 dakika içinde rakibimiz bizi uzun toplarla, kontrataklarla ciddi şekilde zorladı. Aslında maç öncesinde izlediğimiz videolarda rakibin bu özelliklerini çok defa konuştuk ama bu şekilde gol yememiz bizim için üzücü elbette'' diye konuştu.

Maça iki forvet olarak çıkmadıklarını kaydeden Skibbe, Baros'u daha çok Nonda'nın arkasında, Lincoln'ün pozisyonunda sahaya sürdüklerini vurguladı. Skibbe, son maçta yaşadıkları kuvvet kaybından dolayı defansif oyundan, ofansif yöne çabuk geçemediklerini ifade etti.

Skibbe, maç 2-2 oluncaya kadar aslında her şeyin istedikleri gibi gittiğini de vurgulayarak, ''66. dakikada 30-35 metreden serbeste vuruşta Ümit Karan'a çarpan bir top ve şanssız bir gol yedik; hani ezici bir pozisyon yok ortada. Futbolda bunlar var'' dedi. Oyuncularda maçta meydana gelen agresiflik konusunda da açıklamada bulunan Skibbe, ''Yorgunluk olunca, bu tip şeyler daha fazla olabiliyor ama her şeye rağmen oyuncularım kendini kontrol edebilmeli. Bu sadece bizim takımımızda olan bir durum değil, tüm takımlarda bu durum olabiliyor. Tüm futbolcular hakemleri konusunda otorite olarak görmeli ve daha çok kendi işine konsantre olmalı. Oyuncularla görülen kartlar konusunda konuşacağım'' şeklinde konuştu.

-TARTIŞMALI POZİSYONLAR-

Skibbe, tartışmalı pozisyonlarla ilgili de ''Bu pozisyonlar, ağır çekimde bakıldığı zaman rahatça anlaşılabilen pozisyonlar. O anda rahatça anlaşılabilecek pozisyonlar değil bunlar. Sezon içerisinde bu tip kararlar olacaktır; hem lehte, hem aleyhte. Zaman zaman siz ofsaytta olursunuz, hakem görmez, zaman zaman rakibiniz ofsaytta olur onu görmeyebilir, bunlar olağan şeyler'' yorumunda bulundu.

-''AVANTAJLARININ FARKINDA OLUYORLAR''-

Galatasaray ve Fenerbahçe'nin Avrupa kupalarında mücadele ettiğini dile getiren Skibbe, ligdeki rakiplerin bunun avantajını bilerek oynadıklarını kaydetti. Skibbe, son haftalara bütün takımların daha atletik ve daha takım olarak oynadıklarını da gözlemlediklerini belirterek, ''Ve her takım, hangi takıma oynuyorsa oynasın zor bir işi olduğu ortada. Galatasaray ve Fenerbahçe haricinde diğer takımların birçok avantajı olacak. Çünkü bu iki takım da uluslararası platformda ve Türkiye Kupası'nı da götürmek zorunda. Çok maç oynayacak bu iki takım. Rakipler de tabii ki bu avantajın farkında oluyorlar ve ona göre motive oluyorlar. Kendi takımları açısından daha fazla şey yapabileceklerini düşünüyorlar'' diye konuştu.

Turkcell Süper Lig'de takımların birbirlerine yakın puanlarla sıralandığını kaydeden ve bunun devam edeceğini ileri süren Skibbe, şunları söyledi: ''Ben Türkiye ligini geçen sene takip ettiğim kadarıyla, özellikle son haftalarda dört takımın birbirleriyle ne kadar yakın gidip de son haftaya kadar bunun gittiğini biliyorum. Bütün taraftarlar bu sene bu açıdan şanslı ve sevinebilir. Yine son haftaya kadar, yine bu dip dibe takip takımlar arasında devam edecektir.'' Fortis Türkiye Kupası'nda yarın Ankaraspor ile zor bir maç oynayacaklarını dile getiren Skibbe, gruptan birinci ya da ikinci sırada çıkıp, yollarına devam etmek istediklerini söyledi.

Alman çalıştırıcı, hafta sonunda Gaziantepspor ile iç sahada oynayacakları karşılaşmaya da değinirken, rakiplerinin iyi bir takım olduğunu herkesin gördüğünü anlattı. Skibbe, ''İyi top oynuyorlar. Özellikle şampiyonluğa giden iki takımdan birinden üç, birinden bir puan aldılar. İyi takım oldukları zaten oradan da belli. O yüzden biz Ali Sami Yen'de inşallah onlara puan vermeden maçı geçmek istiyoruz'' dedi.

-''LİDER DÖNMEK İSTİYORUZ''-

UEFA Kupası'nda gelecek hafta Portekiz'in Benfica takımı ile oynayacakları grup maçıyla ilgili de görüşlerini açıklayan Skibbe, ''Portekiz'den liderliğimizi sürdürerek dönmek istiyoruz'' diye konuştu.

Dengeli ve iyi takımlarla oluşan bir grupta yer aldıklarını söyleyen Skibbe, ''Benfica'ya karşı oynayacağımız zor bir maç bekliyor bizi orada. Portekiz'e lider olarak gidiyor ve aynı şekilde oradan dönmek istiyoruz. Bizim grupta her şey olabilir, her şey açık diyebiliriz. Çünkü aslında dengeli takımlar buluştu. Beş takım da dengeli takımlar. Onun için dikkatli olmak gerekiyor'' dedi.