Gönderen Konu: KUPAYI KEWELL GETİRDİ: 2-1  (Okunma sayısı 391 defa)

Çevrimdışı schoot9

  • 2. SINIF UYE
  • ****
  • İleti: 5.356
  • Puan 4609
  • Cinsiyet: Bay
    • Profili Görüntüle
KUPAYI KEWELL GETİRDİ: 2-1
« : 17 Ağustos 2008, 23:19:48 »
2007-2008 Sezonu Turkcell Süper Lig Şampiyonu Galatasaray ile Fortis Türkiye Kupası Şampiyonu Kayserispor ile Türkiye Futbol Federasyonu Süper Kupa maçında karşı karşıya geldi. İlk yarısı 0-0 golsüz eşitlik ile sona eren karşılaşmada Galatasaray, Kayserispor'u 2-1 mağlup ederek Süper Kupa'nın sahibi oldu.

Galatasaray'a galibiyeti getiren goller, karşılaşmanın 67. dakikasında Kewell ve 73. dakikasında Nonda'dan geldi. Kayserispor'un tek golünü ise 89. dakikada Mehmet Topuz kaydetti. Galatasaray'ın Avusturalyalı yıldızı Harry Kewell'ın oyuna girdikten saniyeler sonra takımını 1-0 öne geçiren golü atması ve Nonda'ya ikinci golde asist yapması maçın en önemli ayrıntılarının başında geliyor. Karşılaşmada dikkat çeken bir diğer önemli nokta ise, Galatasaray forması giyen Hasan Şaş'ın tek kelimeyle muhteşem performansı oldu.

2002 Dünya Kupası'nın ardından performansından sürekli düşüş yaşayan Hasan Şaş, Kayserispor karşısında sergilediği etkili oyunla eski günlerine dönüş sinyali verdi. Steaua Bükreş karşısında takımının iki golüne imza atan Shabani Nonda ise Kayserispor karşısında gollerine ara vermeyerek, sezon öncesi ne kadar formda olduğunu kanıtladı.

17 AĞUSTOS UNUTULMADI!
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Süper Kupa Finali, Almanya'nın Duisburg kentindeki 40 bin kapasiteli MSV Arena stadında gerçekleştirildi. Maçtan önce 3 dakikalık açılışı renklendiren gösteriler sunuldu. Turkcell Süper Lig şampiyonu Galatasaray ile Fortis Türkiye Kupası sahibi Kayserispor arasında oynanan karşılaşmada gurbetçi taraftarlar takımlarını yalnız bırakmadı.

Galatasaray'ın eski teknik direktörü Karl Heinz Feldkamp ve eşi maça gelerek, kulüp başkanı Adnan Polat ile bir süre görüştü. Karşılaşmayı, Galatasaray ve Kayserisporlu yöneticiler, TFF yöneticileriyle birlikte izledi. Maçtan önce 17 Ağustos 1999 depreminde hayatını kaybedenlerle temmuz ayından vefat eden TFF Başkanı Hasan Doğan için bir dakikalık saygı duruşu yapıldı. MSV Arena Stadı'nın kale arkasına Hasan Doğan'ın ''Seni unutmayacağız'' yazılı dev posteri asıldı.

KEWEL YEDEK, MEIRA STOPERDE
Galatasaray'da teknik direktör Michael Skibbe, 27 Ağustos'taki Steaua Bükreş maçının provasını, Kayserispor karşısında yaptı. Sakat ve formsuz futbolcuların yerine kadroda önemli bir kaç değişikliğe imza atan Alman teknik adam, Arda Turan'ın yokluğunda Barış Özbek'i sahaya sürdü. Steaua Bükreş karşısına çıkardığı kadro ile eleştiri oklarının hedefi haline gelen Skibbe, Kayserispor karşısında savunma dörtlüsünde, Servet, Meira, Hakan Balta ve Sabri'ye şans verdi. Orta sahada Hasan Şaş'tan vazgeçmeyen genç teknik adam Ayhan, Mehmet Topal, Barış ve Lincoln'e Kayserispor karşısında forma şansı verdi.

Ümit Karan'ın sakatlığından sonra oldukça zor durumda kalan Skibbe, Steaua Bükreş karşısında olduğu gibi Kayserispor karşısında da Shabani Nonda'yu tek santrfor olarak sahaya sürdü. Kayserispor karşısında oynamasına kesin gözüyle bakılan De Sanctis ve Harry Kewell ise yedek kulübesinde Michael Skibbe'den forma bekleyen isimler oldu. Galatasaray'da, Arda, Orkun, Linderoth ve Emre Güngör ise maç kadrosunda yer almıyor. Kayserispor'da ise Ragıp ve Cangele sakatlığı nedeniyle kadroda yer almadılar.

KAYSERİSPOR İYİ BAŞLADI
Karşılaşmaya baskılı başlayan taraf Kayserispor oldu. Maçın ilk dakikalarında özellikle Mehmet Eren'in bulunduğu sol kanadı etkili kullanan Kayserispor, Puroviç ve Julius Aghahowa'nın çapraz koşularıyla Galatasray savunmasının dengesini bozmaya çalıştı. Ve karşılaşmanın ilk tehlikeli atağı 4. dakikada Aykut Erçetin'in koruduğu kalede gelişti. Mehmet Eren'in sol kanattan ortasında ceza sahasında iyi yükselen Julius Aghahowa vurdu kafayı, Galatasaray taraftarının yüreği ağzına geldi ama meşin yuvarlak direğin 1 metre yanından dışarı çıktı.

KIRILMA ANI 35. DAKİKA
Dakikalar geçtikçe oyunda dengeyi kuran Galatasaray'da Hasan Şaş, Ayhan ve Lincoln'un istekli futbolları gözden kaçmadı. Orta saha mücadelesi şeklinde geçen karşılaşmanın kırılma noktası şüphesiz 35. dakika idi. Mehmet Topuz ceza sahasının solundan ortaladı, Aykut Erçetin büyük bir hata yaptı ve boşa çıktı. İyi yükselen Puroviç, Servet'in yanından vurdu kafayı ama üst direk gole izin vermedi. Kendi yarı sahasından çıkmakta zorlanan sarı-kırmızılılar ise uzun ve şişirme toplarla rakip kalede gol aramaya başladı. İlk 45 dakikanın kısa bir özeteni yapacak olursak, daha fazla adam ile rakip kaleye yüklenen Kayserispor, 'önce rakibi durdur' sonra 'öldürücü darbeyi vur' felsefesi ile mücadele eden bir Galatasaray vardı Duisburg'da!..

BAMBAŞKA BİR GALATASARAY
İkinci yarıya daha baskılı başlayan taraf Galatasaray oldu. Kalabalık Kayserispor orta sahası karşısında oyunu kanatlara yayarak gol aramaya başlayan sarı-kırmızılılar Sabri ve Hakan Baltan'ın da hücum hattına destek vermesiyle oyunun kontrolünü ele geçirdi. Sağlı sollu ataklarla rakibini baskı altına alan Galatasaray, dakikalar 53'ü gösterdiğinde Ayhan ile yüzde yüz bir gol pozisyonundan yararlanamadı. Sabri'nin sağ kanattan kavisli ortasında arka direkte bulunan Nonda, Ayhan'a iyi bir pas çıkardı. Ceza sahasında müsait durumda bulunan Ayhan, topa vurma konusunda biraz da acele edince Galatasaray mutlak bir gol pozisyonundan oldu. Her geçen dakikada artan tempo Galatasaray'ı da kendine getirdi. Sahaya iyi yayılan sarı-kırmızılılar Kayserispor'a oyun alanı bırakmayarak bir anlamda rakibini sürklase etti. Dakikalar ilerledikçe iyiden iyiye rakibini bunaltan Galatasaray'da önce Barış yokladı Souleymanou'nun koruduğu kaleyi ardından Nonda ama yine gol çıkmadı.

HASAN ŞAŞ RESİTALİ!
Galatasaray'ın baskısı karşısında kontraatak futboluna dönen Kayserispor, savunmadan atılan uzun toplarla sürpriz bir gol aramaya başladı. Ancak ikinci yarıda sahada o kadar etkili o kadar kontrollü bir Galatasaray vardı ki... Dakikalar 66'yi gösterdiğinde Galatasaray'da teknik direktör Michael Skibbe oyuna müdahele ederek Avusturalyalı yıldız Harry Kewell'i sahaya sürdü. Kaşla göz arasında yapılan bu değişikliğin hemen akabinde Galatasaray sağ kanattan Hasan Şaş ile organize bir atak geliştirdi. Dengesiz yakalanan Kayserispor savunmasından iyi faydalanan Hasan Şaş, müthiş bir orta kesti ceza sahasına, müsait durumda bulunan Kewell da isabetli bir kafa vuruşu yaparak meşin yuvarlağı ağlara gönderdi.

Bu golde, Kewell kadar Hasan Şaş'ın da payını belirtmekte fayda var! Bu golden tam 7 dakika sonra bu kez Shabani Nonda sahneye çıktı. Kewell'in ceza sahasının sol çaprazına attığı pasta bir anda kaleci ile karşı karşıya kalan Nonda, düzgün bir vuruş yaparak skoru 2-0'a getirdi. Kalan dakikalarda Kayserispor 89. dakikada Mehmet Topuz ile aradaki farkı 1'e indirse de Süper Kupa'nın sahibi değişmedi ve Galatasaray sezona kupa ile başladı.

MAÇTAN DAKİKALAR: (İLK YARI)
2. dakikada İlk tehlike Kayserispor'dan geldi. Mehmet Topuz'un ceza sahası içinden vuruşu az farkla yandan auta gitti.
23. dakikada Kayserispor'un kazandığı serbest vuruşu kullanan Mehmet Topuz çok sert vurdu, Kaleci Aykut son anda topu kornere çeldi.
28. dakikada, sol kanattan gelen Lincoln, topu cezaalanı içerisine gönderdi, top Nonda'dan önce kaleci Süleymanou'da kaldı.
35. dakikada Kayserispor atağında Mehmet Topuz cezalanının dışından ortaladı, Puroviç kafayla vurdu ancak top üst direkten geri döndü.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)
51. dakikada gelişen Galatasaray atağında Sabri'nin sağdan ortasında Nonda kafayla indirdi, bomboş pozisyondaki Ayhan yakın mesafeden topu dışarı attı.
58. dakikada Galatasaray atağında Hasan Şaş topu rakibinden çelerek Nonda'nın önüne bıraktı, Nonda'nın vuruşu az farkla auta çıktı.
62. dakikada Serbest vuruş kullanan Lincoln topu ceza alanında arka diğere gönderdi. Meira kafayı vurdu ancak top Souleymanou'da kaldı.
66. dakikada Galatasaray atağında Hasan Şaş sağ kanattan ortaladı, maça 10 saniye önce giren Kewell topu kaleye gönderdi. (1-0)
68. dakikada gelişen Kayserispor atağında Mehmet Topuz'un ortasına hareketlenen Mehmet Eren topa şık vurdu, kaleci Aykut meşin yuvarlağı kornere çeldi.
73. dakikada Kewell'in ara pasına hareketlenen Nonda topu kalecinin yanında ağlara gönderdi. (2-0)
81. dakikada 2 Kayserisporlu futbolcunun sağından atıp solunda geçen Kewel ortasını yaptı. Cezalanı içinde Lincon topa yükseldi ancak vuramadı.
89. dakikada Kayserispor savunmasının kullandığı serbest vuruşa hareketlenen Mehmet Topuz'un vuruşunda top filelerle buluştu. (2-1)

STAT: MSV Arena
HAKEM: Selçuk Dereli
GALATASARAY: Aykut, Sabri, Servet, Meira, Hakan Balta  (dk. 72 Volkan Yaman), Hasan Şaş  (dk. 82 Alparslan), Mehmet Topal, Ayhan, Barış  (dk. 66 Kewe), Lincoln, Nonda
TEKNİK DİREKTÖR: Michael Skibbe
KAYSERİSPOR: Souleymano, Koray  (dk. 70 Durmuş), Eren, Ali Turan, Toledo, Mehmet Topuz, Saidou, Abdullah  (Escobar), Mehmet Eren, Puroviç, Julius, Aghahowa
TEKNİK DİREKTÖR: Tolunay Kafkas
SARI KART: Lincoln, Nonda (Galatasaray) Saidou (Kayserispor)
GOLLER: Kewell (dk. 68), Nonda (dk. 73) Mehmet Topuz (dk. 89)