Gönderen Konu: İşte Quaresma'nın şifresi!  (Okunma sayısı 470 defa)

Çevrimdışı Hamza

  • Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • ***
  • İleti: 161.434
  • Puan 13008
  • Cinsiyet: Bay
  • Dünyanın En Çok Mesaj Gönderen Üyesi :))
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
İşte Quaresma'nın şifresi!
« : 18 Nisan 2010, 13:49:47 »
İşte Quaresma'nın şifresi!

--------------------------------------------------------------------------------
.. ..

Inter'de bir türlü yıldızı Jose Mourinho ile barışmayan, geçtiğimiz sezon kiralık olarak oynadığı Chelsea'de de istikrarı yakalayamayan Ricardo Quaresma hem Türkiye hem de Avrupa'da transfer piyasasını alt üst etmiş durumda.
Inter'e 2008 yılında 20 milyon avro'ya mal olan Portekizli yıldız için önce Beşiktaş'ın ardından da Galatasaray'ın devreye girdiği iddia edildi. İki kulüp de bu transfer söylentisi hakkında bir açıklama yapmazken, Avrupa transfer piyasasında da Quaresma sesleri yükselmeye başladı.

QUARESMA'NIN TALİPLERİ

Başta AC Milan ve Juventus olmak üzere Benfica ve Sporting Lizbon da Quaresma için Inter ile görüşme halinde. Yüksek bonservis bedeli nedeniyle zaman zaman tıkandığı ileri sürülen Quaresma görüşmelerinde Inter, Portekizli yıldızı takasta da kullanmaya sıcak bakıyor.

Özellikle son dönemde sıkı bir takibe aldığı Benfica'nın savunma oyuncusu Ramires'i kadrosuna katmak için Quaresma'yı kullanmak isteyen Inter, burada da Benfica'nın Brezilyalı oyuncu için talep ettiği 20 milyon avro'luk bonservis bedelini aşmak istiyor.

TAKAS KRİTİK NOKTA!

Benfica'nın yanı sıra Sporting Lizbon da Quaresma ile yakından ilgileniyor. Inter'in Miguel Veloso'yu istemesiyle bu transfer için daha da heveslenen Sporting Lizbon, Quaresma için 12 milyon avro'luk bir bonservis bedelini de gözden çıkarttı. A Bola'nın haberlerinde de Velosa + 12 milyon avro'luk bir bedel karşılığında Inter'in Quaresma'yı Sporting Lizbon'a satabileceği sıkça işlenmeye başladı.

İki Portekiz iki kulübü 27 yaşındaki oyuncu için Inter ile görüşme halinde olmaya devam ederken, son iki gündür İtalyan basınında çıkan haberler Quaresma transferine farklı bir boyut kazandırdı.

Son dönemde birbirlerinden sıkça futbolcu transferi yapan iki kulüp AC Milan ve Inter Quaresma için de bir kez daha pazarlık masasına oturacak. Quaresma'yı kiralık olarak kadrosuna katmak isteyen AC Milan, oyuncunun haftalık 70 bin avro'luk maaşını da karşılamaya hazır. AC Milan ile Inter arasındaki Quaresma pazarlıklarının sezon sonunda netlik kazanacağı gelen son haberler arasında.

INTER'E MALİ KÜLFET

Son dönemde adı sıkça Galatasaray ve Beşiktaş ile anılan Portekizli yıldız Ricardo Quaresma'nın bu sezon sonunda Inter'den ayrılmasına kesin gözüyle bakılıyor.

27 yaşındaki oyuncudan istediği verimi alamayan Inter, talibi bir hayli fazla olan Quaresma'dan geç olmadan hem para kazanmak hem de yıldız futbolcuya ödediği haftalık 70 bin avro'dan (yaklaşık 140 bin TL) kurtulmak istiyor.

Öncelikli olarak oyuncuyu satmak isteyen Inter, 20 milyon avro'ya transfer ettiği Portekizli yıldızdan minimum zarar etmenin planlarını yapıyor. Bunun için de önceliği satışa ve takasa ayıran Inter, her fırsatta Portekizli yıldız için kendilerine gelen teklifleri değerlendirebileceğinin sinyalini veriyor.

QUARESMA NE İSTİYOR?

Son üç yılda futbol adına hiçbir şey üretmemesine rağmen transfer piyasasını bu denli yüksek tutmayı başaran Quaresma, transferde önceliği ülkesi Portekiz'e veriyor. Inter'den ayrılmayı kafasına koyduğunu İtalyan basınından da gizlemeyen 27 yaşındaki futbolcu, İspanya, İngiltere ve İtalya'da aradığı ortamı bir türlü bulamadığını ve olası bir transfer durumunda ilk tercihinin kesinlikle Portekiz olacağını söyledi.

Ailesinin yanında olmaktan her zaman büyük bir mutluluk duyduğunu ifade eden Quaresma daha önce yaptığı açıklamada, "Portekiz benim evim ve orada kendimi huzurlu hissediyorum. Portekiz'de duyduğum huzur benim performansımı da direkt olarak etkiliyor. Portekiz'deki her takımın da benim için ayrı ayrı bir önemi var" ifadelerini kullanmıştı.


Kaynak : Sporx.com