Gönderen Konu: "F.Bahçe'ye güveniyoruz"  (Okunma sayısı 770 defa)

Çevrimdışı Sinoplu57

  • Osc Admin
  • 1. SINIF ÜYE
  • *******
  • İleti: 17.625
  • Puan 291
  • Cinsiyet: Bay
    • Profili Görüntüle
"F.Bahçe'ye güveniyoruz"
« : 11 Mayıs 2012, 00:44:15 »
Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanacak ve şampiyonun belli olacağı derbi maçla ilgili olara yaplan İl Spor Güvenlik Kurulu Toplantısı'nın ardından F.Bahçe'de Ömer Temelli, G.Saray'dan ise Abdurrahim Albayrak açıklama yaptı.

Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu'nda 12 Mayıs Cumartesi günü Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanacak ve şampiyonun belli olacağı derbi maçla ilgili İl Spor Güvenlik Kurulu Toplantısı yapıldı.

Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde, İstanbul Vali Yardımcısı Ali Bakoğlu başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin yanı sıra, Süper Final Şampiyonluk Grubu'nda cuma günü Beşiktaş ile Trabzonspor arasında oynanacak karşılaşmada alınacak güvenlik tedbirleri görüşüldü.

Toplantıya, Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Temelli, Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Abdurrahim Albayrak, Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Berkan Gocay ile diğer yetkililer katıldı.

-Ömer Temelli: "Galatasaray'ı en iyi şekilde ağırlayacağız"-

Kulüp yöneticileri, toplantıdan sonra basın mensuplarına açıklamada bulunurken, Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Temelli, Türk Telekom Arena'daki karşılaşmada Galatasaray Kulübü'nün kendilerini çok iyi şekilde ağırladığını belirterek, ''Galatasaray'ı en iyi şekilde ağırlayacağız. Biz Galatasaray'ın stadında yöneticilerimiz olsun, takımımız olsun, çok iyi ağırlandık. Hiçbir problem çıkmayacaktır. Sonuç 'Hayırlısı neyse o olsun' diyorum. Yeter ki olaysız, kavgasız, güzel bir maç olsun. Hak eden de kazansın'' dedi.

-Albayrak: ''Fenerbahçeli yöneticilere, taraftarlara güveniyoruz''-

Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Abdurrahim Albayrak ise, Türk Telekom Arena'da oynanan maçta Fenerbahçe'yi çok iyi misafir ettiklerini anlatarak, şöyle konuştu:

''Biz Fenerbahçeli yöneticilere, taraftarlara güveniyoruz. Bu son derbi değil, ilk derbi de değil. Bundan sonra daha nice derbiler olacak. Kimse unutmasın ki, bu derbi dünyanın sayılı derbilerinden biri olacak. Milyonlarca insan işini gücünü bırakıp bu derbiyi seyredecek. Hiç kimse kavga, gürültü görmek, çirkin tezahürat duymak istemiyor. Türkiye'ye yakışan bir derbi olmasını diliyor, iki takıma da başarılar diliyorum.''

Şampiyon olmaları halinde Türk Telekom Arena'da kutlama yapıp yapmayacaklarına ilişkin bir soru üzerine Albayrak, ''Şu an öyle bir düşüncemiz yok. Üç neticeli bir maç, her şey olabilir. Taraftarları germenin bir anlamı yok. Onun için şu an öyle bir hazırlığımız yok. Gidip maçımızı oynayacağız, ondan sonra Allah büyük'' diye konuştu.

Fenerbahçeli yöneticilerle yakın dostluk içinde olduklarını kaydeden Albayrak, ''Onlarla aramızda bir problem yok. Dün akşam Ali Koç Bey aradı beni. Kendilerine teşekkür ediyorum. Bilet ihtiyacımın olup olmadığını sordu. Bunlar çok güzel şeyler. Bunları yapmamız lazım. Gönül bütün kulüp başkanlarının bu maçta olmasını isterdi. Artık bazı şeylere adım atmamız lazım. Bizden sonra gelecek nesillere güzel örnekler bırakmamız lazım. Keşke federasyonumuz böyle güzel bir şey düşünmüş olsaydı. Bütün kulüp başkanlarını ön sıraya oturtup, güzel bir mesaj vermiş olurdu. Unutmuş olabilirler'' ifadelerini kullandı.

Albayrak, müsabaka için emniyet yetkilerinin çok iyi şekilde hazırlandığını ve bütün ayrıntıları düşündüğünü de sözlerine ekledi.

-Berkan Gocay-

Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Berkan Gocay, kulüplerin ezeli rakip ancak ebedi dost olduğunu belirterek, ''Biz sporu renklerin kardeşliği için yaparız. Herkes emin olsun ki maçların sonucu ne olursa olsun, bu dostluk devam edecektir. Bu dostluğu korumalarını, geliştirmelerini, taraftarlarımıza da tavsiye ediyorum. Kim şampiyon olursa olsun şimdiden kutluyorum'' dedi.

-Derbi maç için alınan önlemler-

İl Spor Güvenlik Kurulu Toplantısı'nda alınan kararlara göre, 12 Mayıs Cumartesi günü saat 19.00'da Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda oynanacak Fenerbahçe-Galatasaray müsabakası için gerekli güvenlik önlemleri saat 15.00'ten itibaren alınacak.

Stat giriş kapılarının saat 16.00'da açılacağı müsabakada toplam 3 bin 327 özel güvenlik ve polis personelinin görev yapacağı bildirildi.

Statta gerekli polis kamerasının yanı sıra 185 salon kamerasının da tespit çalışması yapacağı kaydedildi.

Öte yandan, yarın saat 19.00'da Fiyapı İnönü Stadı'nda Beşiktaş'ın cezası nedeniyle sadece kadın ve çocukların takip edebileceği Beşiktaş-Trabzonspor maçında ise 1457 güvenlik personelinin görev yapacağı belirtildi.