Gönderen Konu: Fatih Terim'in cezası ertelendi  (Okunma sayısı 860 defa)

Çevrimdışı Sinoplu57

  • Osc Admin
  • 1. SINIF ÜYE
  • *******
  • İleti: 17.625
  • Puan 291
  • Cinsiyet: Bay
    • Profili Görüntüle
Fatih Terim'in cezası ertelendi
« : 11 Mayıs 2012, 00:52:57 »
Galatasaray'ın Süper Final'de Fenerbahçe ile oynayacağı şampiyonluk maçı öncesinde, Tahkim Kurulu'ndan sarı-kırmızılılara sevindirici bir haber geldi.

Tahkim Kurulu, Trabzonspor karşılaşmasının ardından müsabaka hakemine hakaret ettiği gerekçesiyle Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'e verilen 3 maçlık cezanın geri kalan 2 maçlık bölümünü 1 yıl erteledi.

Bu kararın ardından Sarı-kırmızıların Fenerbahçe ile Kadıköy Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanacağı Süper Final maçında Fatih Terim yedek kulübesinde yerini alabilecek.

Yazılı savunmasının yanı sıra İstinye'deki Türkiye Futbol Federasyonu binasında sözlü olarak da savunma veren Fatih Terim, cezasının ertelenmesinin ardından açıklamalarda bulundu.

TERİM'DEN ERTELEME KARARI İÇİN NE DEDİ?

TFF binasından ayrıldığı sırada Terim, erteleme kararıyla ilgili olarak, "İtirazımız doğrultusunda Tahkim Kurulu bence isabetli bir karar vermiştir. Sağduyulu davranmıştır. Verilen kararı isabetli bir karar olarak değerlendiriyorum. Ben bir maçta çektim cezamı. Cezamızda indirim talep etmedik. Sadece erteleme talep ettik. Onlar da sağduyulu davranmıştır. Bir dahaki sefer yaptığınızda duble olarak karşınıza çıkacak. Ondan dolayı doğru bir karar olarak addediyorum'' dedi.

Fatih Terim, ''Sezon başından bu yana sağduyu mesajları vermiştiniz. Futbol camiasına bu gergin ortam için yine mesaj vermek ister misiniz-'' şeklindeki soruyu ise, ''Sezon başından beri ben açıkçası böyle davranmaya çalışıyorum. Böyle bir olayın da açıkçası olmamasını isterdim. Üzgün olduğumu da ifade ettim zaten. Savunmamı daha önce 1 sayfa olarak yapmıştım. Bize olan birçok şeyi, hiç ağzımı dahi açmadan kabullenmiştim. Dolayısıyla böyle bir şeyin olmasını hiç istemezdim. Ümit ediyorum centilmence, herkesin çok merakla beklediği güzel bir maç olur. Başka bir dileğimiz yok'' diyerek yanıtladı.

AZİZ YILDIRIM DAVET ETTİ Mİ?

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın derbi maçta kendisini FB Şükrü Saracoğlu Stadı'nda ağırlamak istediği yönündeki iddiaların hatırlatılması üzerine ise Terim, ''Ben bunu basın marifetiyle öğrendim. Bana gelen herhangi bir şey yok. Bugün gazetelerde gördüm. Onun için bu konuda fazla bir şey diyemeyeceğim ama zaten bu konuya da gerek kalmadı. Normal, olmam gereken yerde olacağım için çok fazla problem yok'' dedi.

''Maçta ekstra bir güvenlik talep edecek misiniz-'' şeklindeki soru üzerine, ''Güvenlik konusu benim sorunum değil'' diyen Terim, ''Florya'da geçirmeniz gereken çok değerli 3 saati burada geçirdiniz. Bu konuda ne diyeceksiniz-'' şeklindeki soru üzerine ise ''Bazen oluyor. Kendimi ifade etmem için gelmem gerekiyordu. Sağ olsunlar. Onun için de bir kaç saatimiz olabilir. Bu da hayatın içinde var'' diye konuştu.

Öte yandan, Fatih Terim'in basın mensuplarına açıklama yaptığı esnada, TFF binası önünde bulunan bir grup Karsspor taraftarının ''Şikenin kralı 3. Lig'de'' şeklinde tezahürat yapmaları dikkati çekti.