Gönderen Konu: Cim Bom yanardağ misali 4-1  (Okunma sayısı 598 defa)

Çevrimdışı Hamza

  • Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • ***
  • İleti: 161.413
  • Puan 13008
  • Cinsiyet: Bay
  • Dünyanın En Çok Mesaj Gönderen Üyesi :))
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
Cim Bom yanardağ misali 4-1
« : 23 Ekim 2009, 09:24:21 »
Cim Bom yanardağ misali



UEFA Avrupa Ligi F Grubu 3. hafta maçında temsilcimiz Galatasaray ile Dinamo Bükreş karşı karşıya geldi. Ali Sami Yen Stadı'nda oynanan mücadeleyi sarı kırmızılılar 4-1 kazandı. Cim Bom'a galibiyeti getiren golleri 32. dakikada Harry Kewell, 42. ve 46. dakikalarda Shabani Nonda ve 58. dakikada penaltıdan Elano kaydetti. Dinamo Bükreş'in tek golü ise 62. dakikada Boştina'dan geldi.

Romanya ekibi karşısında maçın başından sonuna etkili bir futbol oynayan Galatasaray, bulduğu gol pozisyonlarını değerlendirmesini bildi ve rahat bir galibiyet aldı.

Bu sonucun ardından Galatasaray puanını 7'ye yükseltirken; Dinamo Bükreş ise 3 puanda kaldı.

5 Kasım'da F Grubu 4. hafta maçında temsilcimiz Galatasaray, Dinamo Bükreş konuk olacak.



ARDA VE BAROS YEDEK KALDI




Galatasaray Teknik Direktörü Frank Rijkaard, Dinamo Bükreş karşısında, Fenerbahçe maçını düşünerek takımda rotasyona giderken, as oyuncularını dinlendirdi. Hollandalı çalıştırıcı, Arda ve Baros'u yedeğe çekip dinlendirirken, Panathinaikos ve SK Sturm Graz maçlarında ilk 11'de oynattığı Elano'yu yine ilk 11'de sahaya sürdü. Hollandalı çalıştırıcı, Nonda'yı da ilk 11'de oynattı. Yorgun ve hafif sakatlıkları bulunan Gökhan ve Hakan'ı maç kadrosuna almayan Rijkaard, savunmanın ortasında Servet'in yanında Mehmet Topal'a, savunmanın solunda ise Caner'e şans verdi.


GOL PERDESİ 32'DE AÇILDI


Galatasaray gol perdesini 32. dakikada açtı. Kewell, Galatasaray'ı Dinamo Bükreş karşısında 1-0 öne geçirdi. Sol kanattan Kewell'ın ortaladığı topa öndirekte ayak uzatan Servet dokunmayı başaramasa da kaleci Dolha'yı yanılttı ve meşin yuvarlak filelerle buluştu: 1-0

NONDA AFFETMEDİ


Özellikle sağ kanattan Sabri ve Keita ile bindirmeler yapan Galatasaray, Dinamo Bükreş savunmasını alt üst ederken; 42. dakikada sağ kanattan başlayan organizasyon golle son buldu. 42. dakikada Elano'nun pasıyla Keita sağ kanattan çok iyi haraketlendi ve son çizgiye indi. Penaltı noktasına çıkardığı topu Sabri sektirdi ama Nonda kontrol etti. Dönerek vurdu ve kalecinin solundan topu ağlara gönderdi: 2-0

İLK YARIDA İŞLEM TAMAM


Dinamo Bükreş karşısında özellikle kanatları etkili kullanan Galatasaray, Kewell ve Keita ile getirilen toplarla rakip kalede gol fırsatları yakaladı. Önce Kewell'ın ortaladığı top filelerle buluşurken, ardından da Keita'nın pasında Nonda 2. golü bulan isim oldu. İlk yarıda 2-0'lık skoru bulan sarı-kırmızılılar, fazla zorlanmadığı mücadelenin devre arasında soyunma odasına rahat bir şekilde gitti.

Gruptan çıkma yolunda avantaj elde edebilmek için İstanbul'dan puanla ayrılmayı hedefleyen Rumen ekibi, savunmasını sağlam tutmaya çalışsa da açık bir oyun sergiledi. Galatasaray kalesine yaklaştığı anda tüm şut fırsatlarını kullanan Dinamo Bükreş, kaleci Franco'yu geçmeyi ilk yarıda başaramadı.

BOŞ KALEYE TIKIRLADI

İkinci yarının henüz ilk dakikası tamamlanmamıştı ki, sarı kırmızılılar bir kez daha fileleri havalandırdı. 46. dakikada maçın etkili ismi Keita sağ kanattan süratli geldi ve yerden ortasını yaptı. Kaleciyi geçen topa Nonda ayak koydu ve müsait pozisyonda topu ağlara gönderdi: 3-0

RİJKAARD, KEİTA'YI KENARA ALDI

Hafta sonu Fenerbahçe ile de ligde önemli bir karşılaşmaya çıkacak olan Galatasaray'da Arda ve Baros yedekler arasındaydı. Skor avantajı ile birlikte Hollandalı çalıştırıcı yıldız futbolcu Keita'yı da 55. dakikada kenara alarak herhangi bir sakatlık ihtimaline karşı kenara aldı.

ELANO PENALTIYI KAÇIRMADI


Galatasaray oldukça rahat bir oyun sergilediği ikinci 45 dakikada Elano ile 4-0'ı yakaladı. 58. dakikada Keita'nın yerine oyuna dahil olan Aydın, Diabate'nin müdahalesiyle ceza sahası içinde yerde kaldı. Galatasaray penaltıyı kazandı. Penaltıyı kullanan Elano topu filelere gönderdi ve Ali Sami Yen Stadı'nda skor 4-0 oldu: 4-0

NAZAR BONCUĞU


Dinamo Bükreş 62. dakikada ilk golünü kaydetti. Dinamo Bükreş kazandığı korneri paslaşarak kulandı. Boştina ceza sahası içinde topla buluştu, kaleye gönderdiği şut kalabalığın arasından geçti ve ağlarla buluştu: 4-1



66. dakikada Frank Rijkaard'dan ikinci değişiklik geldi. Sabri Sarıoğlu kenara gelirken; yerine genç oyuncu Uğur Uçar dahil oldu. Hollandalı teknik adamın son değişikliği ise 75. dakikada gerçekleşti. Ayhan Akman bu kez oyundan alınırken; Barış Özbek son 15 dakika sahada yer aldı.

Geriye kalan dakikalarda Galatasaray oyunu domine ederek kendisini daha fazla yormadı. Dinamo Bükreş'e de net pozisyon vermeyen sarı kırmızılılar maçı 4-1 galip tamamladı.




MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)


2. dakikada soldan çalımlarla Galatasaray ceza alanına giren Alexe'nin doldurduğu topa, kale önünde hiçbir oyuncu dokunamayınca, meşin yuvarlak taca gitti.
9. dakikada sağdan Elano'nun yaptığı ortada, arka direkte Servet kafayı vurdu ve kaleci Dolha topu güçlükle uzaklaştırdı.
16. dakikada ceza alanı dışında sağ çaprazdan Torje'nin yaptığı sert vuruşta, top üstten az farkla auta gitti.
21. dakikada Adrian Cristea'nın sağdan kullandığı köşe atışında, kale önünde iyi yükselen Alexe kafayı vurdu ve meşin yuvarlak üstten az farkla auta çıktı.
27. dakikada sağ kanattan Ayhan'ın ortasında, ceza alanı önünde hareketlenen Kewell, topu ayağından fazla açınca, kaleci Dolha yatarak meşin yuvarlağın sahibi oldu.
28. dakikada Adrian Cristea'nın pasıyla sağ çaprazda hareketlenen Alexe'nin ceza alanına girmeden yaptığı sert vuruşta, top üstten az farkla auta çıktı.
32. dakikada Kewell, Galatasaray'ı Dinamo Bükreş karşısında 1-0 öne geçirdi. Sol kanattan Kewell'ın ortaladığı topa öndirekte ayak uzatan Servet dokunmayı başaramasa da kaleci Dolha'yı yanılttı ve meşin yuvarlak filelerle buluştu: 1-0.
35. dakikada sağdan Keita'nın ortaladığı topu ceza yayı üzerinde göğsüyle önüne alan Nonda'nın şutunda, meşin yuvarlak kalecide kaldı.
37. dakikada hızlı gelişen Dinamo Bükreş atağında, Torje'nin sağdan yaptığı ortada boş durumdaki Andrei Cristea arka direkte topa yetişemedi ve Rumen ekibi gol fırsatını değerlendiremedi.
40. dakikada Kewell'ın ceza alanı dışından yaptığı sert vuruşta, kaleci Dolha güçlükle topu çeldi ve Dinamo Bükreş savunması tehlikeyi uzaklaştırdı.
42. dakikada Galatasaray, sağ kanattan Keita ile hızlı atağa çıkarken, bu oyuncunun pasında ceza alanında topu önüne alan Nonda, düzgün bir vuruşla kaleci Dolha'nın solundan meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 2-0.
43. dakikada atılan uzun pasta Galatasaray savunmasının arkasına sarkan Torje, uygun durumda kötü bir vuruş yaparak meşin yuvarlağı yandan auta gönderdi.

46. dakikada Galatasaray, Nonda'nın golüyle farkı 3'e çıkardı. Sağdan Keita'nın ceza alanına ortaladığı topa kaleci Dolha ile Tamas anlaşmazlık sonucu dokunamazlarken, arkalarındaki Nonda boş kaleye meşin yuvarlağı gönderdi: 3-0.
     
58. dakikada Aydın'ın ceza alanında düşürülmesi sonrası hakem penaltı noktasını gösterdi. Aynı dakikada penaltı vuruşunu kullanan Elano, topu ağlarla buluşturarak skoru 4-0'a taşıdı.
     
62. dakikada Dinamo Bükreş, Galatasaray filelerini havalandırmayı başardı. Sol köşeden Adrian Cristea'nın kullandığı köşe atışında topu önüne alan Bostina, yine sol çaprazdan yaptığı sert vuruşla uzak köşeden topu kaleye gönderdi: 4-1.
     
69. dakikada ceza alanı dışından Adrian Cristea'nın yaptığı sert vuruşta, top yan direğe çarparak auta gitti.
     
70. dakikada sağdan Galatasaray ceza alanına giren Andrei Cristea'nın pasında, Mehmet Topal'dan sekerek arkaya düşen topu, kale önünde Sabri uzaklaştırarak önemli bir tehlikeyi önledi.
     
87. dakikada Adrian Cristea'nın sağdan ceza alanına gönderdiği topa Niculescu'dan önce son anda ayak koyan ve meşin yuvarlağı kornere gönderen Uğur, tehlikeyi önledi.
     
88. dakikada ceza alanı dışından Elano'nun şutunda top kaleciden dönerken, pozisyonu iyi izleyen Sabri'nin vuruşunda da kaleci Dolha gole izin vermedi ve Galatasaray, karşılaşmayı 4-1 kazandı.



Çevrimdışı Hamza

  • Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • ***
  • İleti: 161.413
  • Puan 13008
  • Cinsiyet: Bay
  • Dünyanın En Çok Mesaj Gönderen Üyesi :))
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
Cim Bom yanardağ misali 4-1
« Yanıtla #1 : 23 Ekim 2009, 09:25:39 »
İki temsilcimizde iyi yolda. Bu şekilde devam ederiz inşallah. Bu arada hafta sonundaki maç oldukça zevkli geçeceğe benziyor.