Gönderen Konu: ASLAN GİBİ OYNADI : 1-0  (Okunma sayısı 879 defa)

Çevrimdışı bLaDe..!!

  • 5. SINIF UYE
  • *
  • İleti: 94
  • Puan 1
  • Cinsiyet: Bay
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
ASLAN GİBİ OYNADI : 1-0
« : 23 Ekim 2008, 23:34:52 »
ASLAN GİBİ OYNADI: 1-0
Galatasaray farkı kaçırdı, bire razı oldu! Galatasaray UEFA Kupası B Grubu ilk maçında Yunan ekibi Olympiakos'u 1-0 mağlup etti. Ali Sami Yen Stadı'nda rakibine üstünlüğünü kabul ettiren Galatasaray'ın tek golü 25. dakikada Harry Kewell'dan geldi. 90 dakika boyunca yıldız oyuncularının da etkili futboluyla oyunun hakimi olan Galatasaray, bir gol attığı karşılaşmada, sayısız net pozisyondan da yararlanamadı. Lincoln'ün biri firkik olmak üzere iki topu da direkten döndü.

Temsilcimiz gruptaki ilk maçından galip ayrılarak üç puanı hanesine yazdırırken, Olympiakos evine eli boş döndü.

Galatasaray gruptaki ikinci maçında 6 Kasım'da Portekiz ekibi Benfica ile karşılaşacak.

LİNCOLN ORTA, KEWELL KAFA...
Bu sezon UEFA Kupası'na Kadıköy'de final parolasıyla başlayan Galatasaray, gruplardaki ilk maçında ilk golünü Avustralyalı yıldızı Harry Kewell ile buldu. 25. dakikada sağ kanattan kazanılan kornerde topun başına Lincoln geldi. Lincoln'ün yaptığı ortada ön direğe tam zamanında gelen Kewell çok iyi yükseldi ve topu kafa ile ağlara gönderdi. 1-0.

ARDA VURDU ÇİZGİDEN ÇIKTI, LİNCOLN DİREĞİ SALLADI...
Galatasaray, Olympiakos karşısında ikinci yarıda öyle bir gol kaçırdi ki bu golü anlatmaya kelimeler yetmez. 55. dakikada Baros'un derin pasında Ayhan dip çizgiye kadar indi, kaleci ile karşı karşıya kaldı, topu alt pas üzerindeki Arda'ya çıkardı. Kaleci kalesinde yoktu, Arda topu kontrol etti ayağının dışıyla vurdu, top çizgi üzerinde bekleyen savunmadan döndü. Seken topa Lincoln üç-dört metreden çok sert vurdu top üst direğe çarpıp auta çıktı. Galatasaray inanılmaz bir gol kaçırdı.

İSPANYOL HAKEM PENALTIYI ES GEÇTİ...
İspanyol hakem Eduardo Iturralde Gonzalez, Galatasaray'ın bir penaltısını gaspetti. 69. dakikada Harry Kewell, Arda ile verkaç yaptı, ardından ceza sahasına girmek için hareketlendiği sırada, rakibi tarafından indirildi. Ceza sahası içindeki bu hareketi, Gonzalez ceza sahası dışında diye yorumladı ve serbest vuruş kararı verdi.

OYUNUN KONTROLÜ G.SARAY'DA...
Galatasaray, Olympiakos karşısında ilk yarıda istediği futbolu ortaya koydu ve arzuladığı golü buldu. Ali Sami Yen'deki karşılaşma karşılıklı fauller nedeniyle temposuz başladı. Temsilcimiz Galatasaray ilk yarı boyunca topa daha hakim olan taraftı. Lincoln'ün önderliğinde gelişen ataklarda Harry Kewell solda, Arda ve Sabri sağda çok etkili bindirmeler yaptı. Galatasaray kazandığı korner ile golü buldu, bu dakikadan sonra da temsilcimiz ikinci gol için fırsatlar yakaladı. Maçın ilk yarım saatinde etkisiz olan Olympiakos ise özellikle son 5 dakikada Galatasaray kalesinde tehlikeler yarattı. Bu tehlikeli ataklarda De Sanctis yerinde müdahaleleri ile Yunan ekibine gol şansı vermedi. Ve ilk yarı Galatasaray'ın 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.

İKİNCİ YARIDA POZİSYON ÜSTÜNE POZİSYON...
Galatasaray, Olympiakos karşısında ikinci yarıya çok hızlı başladı. Rakip kaleye çok adamla yüklenen Galatasaray, ayağa hızlı paslar ve kanat akınları ile Yunan ekibini bunalttı. Ancak yakaladığı net fırsatlara rağmen sarı-kırmızılılar bir türlü farkı arttıramadı. Galatasaray atakları karşısında oyun disiplininden zaman zaman kopan Yunan ekibi ise yaptığı oyuncu değişiklikleri ile oyuna ortak olmaya çalıştı. Olympiakos özellikle son 5 dakikada çok net iki fırsattan yararlanamadı, bu dakikalarda yürekler ağızlara geldi. Galatasaray son dakikaları sıkıntılı geçen maçtan galip ayrılmasını bildi.

AYHAN ÇIKTI, HAKAN ORTAYA GEÇTİ...
Karşılaşma öncesinde de sakatlığı bulunan Ayhan Akman 72. dakikada sakatlanarak yerini Volkan Yaman'a bırakmak zorunda kaldı. Ayhan çıktıktan sonra Skibbe oyun planında değişikliğe gitti. Volkan Yaman sol beke geçerken, Hakan Balta Meira ile birlikte ön liberoda görev aldı. Skibbe ikinci oyuncu deşikliğine ise 78. dakikada gitti. Rakip savunma arasında çok yorulan Baros yerine bir başka golcü Nonda'ya bıraktı.

LİNCOLN MÜKEMMEL OYNADI...
Galatasaray'ın Brezilyalı yıldızı Cassio Lincoln, sarı-kırmızılı takıma geldiği günden beri en iyi oyunlarından birini ortaya koydu. Lincoln Galatasaray'ın neredeyse her atağında topla buluşurken, hücumları çok iyi organize etti. Sarı-kırmızılı takımın attığı golde de ortayı yapan isim olan Lincoln, şık çalımları ve yaptığı presle de taraftarından da büyük alkış aldı. Lincoln ile birlikte sarı-kırmızılı takımda Sabri, Arda, Kewell günün en başarılı isimleri olarak sivrildi.

TRABZONSPOR MAÇININ 11'İ SAHADA...
Galatasaray, UEFA Kupası gruplarındaki ilk maçına sahaya, ligdeki son maçında Trabzonspor'u 3-0 mağlup ettiği 11'le çıktı. Kalede yine İtalyan kalecisi De Sanctis'e şans veren Skibbe, defans dörtlüsünü Servet, Emre Aşık, Sabri ve Hakan Balta ile oluşturdu, orta sahada Meira'ya Ayhan ile birlikte şans veren Alman teknik adam sağ kanatta Arda, sol kanatta Kewell'a, forvetin hemen arkasında Lincoln ve ileride de Çek yıldızı Baros'a görev verdi. Yunan ekibi Olmypiakos'ta ise teknik direktör Ernesto Valverde, Sırp yıldızı Darko Kovacevic'e ilk 11'de şans vermedi. Valverde'nin, Galatasaray karşısında sahaya sürdüğü 11 şöyleydi: Nikopolidis, Patsatzoğlou, Domi, Galletti, Diogo, Zewlakow, Antzas, Papadopoulos, Belluschi, Pantos ve Torosidis.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
20. dakikada Lincoln'ün soldan kullandığı kornerde ceza sahasında Arda'nın kafa vuruşundan top, az farkla yandan auta çıktı.
22. dakikada Lincoln'ün pasıyla ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Kewell'ın yerden vuruşunda top yandan auta çıktı.
24. dakikada Sabri'nin sağ çaprazdan sert şutunu kaleci Nikopolidis, son anda topu kornere çeldi.
25. dakikada Lincoln'ün sağdan kullandığı kornerde ön direkte iyi yükselen Kewell, kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi. 1-0
31. dakikada Belluschi'nin ceza sahası dışından yerden vuruşunda, top yandan auta çıktı.
39. dakikada Galletti'nin sol çaprazdan sert şutunu kaleci De Sanctis, köşeden çıkardı.
45+1'de Galletti'nin kullandığı serbest vuruşta baraja çarpan top, kornere çıktı.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)
54. dakikada Baros'un pasıyla sağdan son çizgiye inen Ayhan'ın içeri çevirdiği topu Arda, müsait pozisyonda kaleye gönderdi. Defans topu çizgiden çıkardı. Dönen topa Kewell sert vurdu, top üst direğe çarparak auta çıktı.
70. dakikada Lincoln'ün ceza yayı önünden sert şutunda kaleci Nikopolidis köşeye giden topu yumrukla uzaklaştırdı.
85. dakikada Belluschi'nin kullandığı serbest vuruşta ceza sahası içinde Kovacevic'in kafa vuruşunda top az farkla yandan dışarı çıktı.
88. dakikada Lincoln'ün kullandığı serbest vuruşta top, direğe çarparak auta çıktı.
89. dakikada Galatasaray kontra atağında Arda'nın pasıyla soldan hızla hareketlenen Volkan'ın içeri çevirdiği topa müsait durumda Nonda, gelişine yerden vurdu. Kaleci Nikopolidis, topu son anda kornere çeldi.
90+4'te Galatasaray ceza sahasına atılan uzun topta kaleci De Sanctis ile birlikte kafaya çıkan Diogo'nun kafa vuruşunda top az farkla auta çıktı.

STAT: Ali Sami Yen
HAKEMLER: Eduardo Iturralde Gonzalez, Juan Carlos Yuste Jimarez, Jan Nunez Fernandez  (İspanya)
GALATASARAY: De Sanctis, Sabri, Emre Aşık, Servet, Hakan Balta, Meira, Ayhan  (Volkan dk. 72), Arda, Lincoln, Kewell  (Mehmet Güven dk. 86), Baros  (Nonda dk. 79)
YEDEKLER: Aykut, Serkan Kurtuluş, Alparslan, Ümit
TEKNİK DİREKTÖR: Michael Skibbe
OLYMPIAKOS: Nikopolidis, Patsatzoglou  (Gonzalez dk. 74), Domi, Galletti  (Kovacevic dk. 79), Luis Santo Diogo, Zewlakow, Antzas, Papadopoulos, Belluschi, Patnos  (Leto dk. 58), Torosidis
YEDEKLER: Kovac, Gkalitsios, Mendrinos, Mitroglou
TEKNİK DİREKTÖR: Ernesto Valverde
GOL: Kewell (dk. 25)
SARI KARTLAR: Lincoln, Emre Aşık, Ayhan (Galatasaray), Patsatzoglou, Antzas, Galleti, Domi (Olympiakos)

Çevrimdışı Abdullah

  • Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • ********
  • İleti: 41.478
  • Puan -1500
  • Cinsiyet: Bay
  • qwqwqw
    • Profili Görüntüle
    • Onehost.net
ASLAN GİBİ OYNADI : 1-0
« Yanıtla #1 : 23 Ekim 2008, 23:44:17 »
ii skor

Çevrimdışı bLaDe..!!

  • 5. SINIF UYE
  • *
  • İleti: 94
  • Puan 1
  • Cinsiyet: Bay
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
ASLAN GİBİ OYNADI : 1-0
« Yanıtla #2 : 23 Ekim 2008, 23:49:15 »
Daha ii si de olabilirdi Galatasaray ikinci yarı çok bastırdı çok gol kaçırdı bu maç daha üstün bi skorlada bitebilridi ama yinede maç bizim bu çok işimize yarıycakdır  ;)

Çevrimdışı Hamza

  • Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • ***
  • İleti: 161.428
  • Puan 13008
  • Cinsiyet: Bay
  • Dünyanın En Çok Mesaj Gönderen Üyesi :))
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
ASLAN GİBİ OYNADI : 1-0
« Yanıtla #3 : 24 Ekim 2008, 17:47:28 »
galatasarayin bu seneki kadrosu bence güzel.Uefa ya iyi bir başlangiç da yaptılar.Oyun olarak da tatmin olduk.Kadiköyde Final Olur Mu Bilmem Ama En azından bir çeyrek Finale Geliriz Diye Düşünüyorum