Gönderen Konu: 10 maddede Mehmet Batdal  (Okunma sayısı 829 defa)

Çevrimdışı incemert

  • 4.SINIF UYE
  • **
  • İleti: 1.368
  • Puan -19
  • Cinsiyet: Bay
  • SessiZVurquN
    • MSN Messenger - incemert@hotmail.com
    • Profili Görüntüle
    • BİRZAMANLAR
10 maddede Mehmet Batdal
« : 13 Haziran 2010, 18:15:31 »
Aslan'ın Buca'dan transferi, kariyerine stoper olarak başladı, forvet oynadığı ilk maçta 2 gol atıp 2 asist yaptı. İşte Batdal'ın hikayesi...

1. İlkokul 5. sınıfta katıldığı bir futbol turnuvası sonrasında, 13 yaşında Bucaspor altyapısına adım attı. Bu takımda geçirdiği 5 sezonun ardından 2005 yılında Bucaspor profesyonel takımına yükseldi. İlk sezonunda sadece 2 gol atabildi.

2. Bucaspor altyapısında 2 sezon stoper oynayan Batdal, bir maç öncesi forvette sıkıntı yaşayan teknik direktörüne ‘hocam bu maçta ben forvet oynayayım’ demiş ve hocası da kızarak ‘geç oyna o zaman’ cevabını vermişti. O maçta 2 gol atıp 2 de asist yapan Mehmet, o günden bu yana forvet olarak oynuyor. Ve her fırsatta altyapıda forvetten çok stoper olarak eğitim aldığını belirtiyor.

3. Kariyerinde Bucaspor ve milli forma dışında 5 ay gibi kısa bir süre Altay forması da giyen Batdal, 2007-2008 sezonunun ikinci yarısını Bank Asya 1. Lig ekiplerinden Altay’da geçirmiş ve sadece 1 gol atabilmişti.

4. Futbola başladığı ilk günden beri uzun boyu ve tekniği ile dikkat çeken Mehmet Batdal, 13 defa milli oldu. İlginç olan ise Batdal’ın sadece U-21 milli takımlarında görevler almış olması. Genç santrfor U-21 milli takım dışında başka hiçbir kategoride görev almadı.

5. Bucaspor ile ilk sezonunda şampiyonluk yaşayan Mehmet Batdal, geçtiğimiz sezon Bank Asya 1. Lig’de en fazla gol atan ikinci Türk futbolcuydu. 16 gol atan genç oyuncu, 18 gollü Yasin Avcı’nın ardından Emenike ile birlikte en skorer ikinci isim olmayı başardı.

6. İki defa profesyonel şampiyonluk sevinci yaşayan başarılı oyuncu, Bucaspor ile bir defa 2. Lig ve bir defa da Bank Asya 1. Lig şampiyonluğu yaşadı.

7. Süper Lise mezunu olan genç santrfor aynı zamanda Ege Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu mezunu.

8. Mehmet Batdal, küçüklüğünden beri Hakan Şükür ve Zlatan İbrahimoviç’e hayranlık duyuyor ve İbrahimoviç’e benzetilmekten büyük mutluluk duyuyor.

9. İspanya ve İngiltere liglerinde oynamayı hayal eden Batdal’ın diğer hedefleri İstanbul’dan bir takıma transfer olmak ve A milli takıma yükselmekti. Galatasaray’a transfer olarak büyük bir hayalini gerçekleştiren Batdal, artık diğer hayallerine ulaşmak için çabalayacak.

10. Ümit milli takımla bir maç öncesi seremonide o hafta şehit düşen askerleri istiklal marşı sırasında asker selamı vererek anmaya karar veren oyuncular arasında en çok dikkat çeken Batdal olmuştu. Diğer 10 oyuncu sağ elleriyle asker selamı verirken Batdal sol eliyle asker selamı vermiş, basında alay konusu olmuştu.