Miroslav Stoch'u, Twente'yi takip eden Hollandalı gazeteci Kapteijns'e sorduk: "Çok hızlı ve teknik kapasitesi yüksek. Sağ ayaklı olmasına rağmen, sol kanatta geçen sezon çok etkiliydi. Oyun stiliyle ona 'yeni Marc Overmars' yakıştırması yapıldı"
Fenerbahçe’nin, Chelsea’den kadrosuna kattığı Miroslav Stoch’u, geçen sezon kiralık olarak formasını giydiği ve Hollanda’da lig şampiyonluğuna ulaştığı Twente’yi adım adım takip eden De Telegraaf muhabiri Jeroen Kapteijns’e sorduk. Kapteijns, Sarı-Lacivertliler’in yıldız adayı bir oyuncuyu almayı başardığını söyledi. İşte Kapteijns’in, 20 yaşındaki Stoch hakkındaki görüşleri:
“Stoch henüz çok genç olmasına rağmen, hızlı bir şekilde yükseldi. Henüz futbol kariyerinin çok başında. Kiralık forma giydiği Twente’de, kariyerinde ilk kez A Takım tecrübesini tam olarak yaşadı. Çünkü Chelsea’de yeterli süreyi alamamıştı. Stoch, orta sahanın sağ ve sol tarafından hücuma yönelik olarak görev yapabiliyor.”
‘Kupa önemli bir deneyim’
“Sağ ayaklı bir futbolcu, ama Twente’de teknik direktör Steve McClaren, onu ters kanatta oynatmayı tercih etti. Bu sayede pek çok gol atmayı başardı ya da sol kanatta gol pozisyonları üretti. Çok süratli, toplu ve topsuz koşularda gerçekten üstün bir dripling yeteneği var. Tekniği zaten yüksek. Takım arkadaşlarına asist de yapabiliyor. Hollanda’da bu oyun stiliyle herkes onu Marc Overmars’a benzetiyor ve Stoch’a, ‘Yeni Overmars’ deniliyordu. 2010 Dünya Kupası’nda Slovakya’nın kadrosunda yer alması, kendisi için önemli bir tecrübe.”
‘Ajax ve PSV de istemişti’
“Kişilik olarak iyi bir insan. Tabii ki hâlâ futbol anlamında yolun başında. 20 yaşındaki bir yıldız adayından bahsediyoruz. Twente’deki performansı sonrasında hem bu kulüp, hem de Ajax ve PSV onu almaya çalıştı. Ancak fiyatı nedeniyle bunu başaramadılar. Stoch kesinlikle iyi bir futbolcu. Ancak Türkiye Ligi, Hollanda’da Ligi’nden çok daha sert ve mücadeleye dayalı. Stoch’un fizik gücü, ilk başta bu futbol felsefesine karşı onu zorlayabilir. Bu sorunu da, hızıyla kapatmaya çalışacağını düşünüyorum.”