Gönderen Konu: Profesyonel futbolcumu, Profesyonel taraftar mı?  (Okunma sayısı 339 defa)

Çevrimdışı -CARLOS-

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 15.282
  • Puan 100
  • Cinsiyet: Bay
    • Profili Görüntüle
Profesyonel futbolcumu, Profesyonel taraftar mı?
« : 02 Haziran 2008, 20:49:03 »
  Profesyonel futbolcumu, Profesyonel taraftar mı?
1995 senesinin mayıs ayları idi. O dönemde Fenerbahçe Altyapısından sorumlu ekibin içindeydim. Futbolcu tarama ekibinden gelen raporda Zeytinburnu`nda oynayan 3 futbolcu vardı. Biri Emre Belözoğlu idi. 15 yaşında olan Emre`nin alınmasını istemişti o zamanki teknik kadro. O sene istenen 12 futbolcu alınmış bir tek Emre alınamamıştı. Babası hasta derecesinde Fenerbahçe`li olan Emre çok uğraşmamıza rağmen Fenerbahçe`li olamamıştı. Hata varmıydı yokmuydu nerdeydi bilinmez ama odasında Rıdvan Dilmen`li, Oğuz Çetinli o efsane kadronun posterinin önünde Fenerbahçe forması ile fotoğrafı olan minik Emre Fenerbahçe`li olamamıştı.

Üstünden 13 sene geçmiş bugün aynı Emre Fenerbahçe`li olmuş.

Olmuşmu?

Nasıl olur???

Oysa ben tribünde senelerce Emre`ye kızmışım, hakaret etmişim. Neden etmişim? Geriye dönüp baktığımda Emre kızdığım futbolcular arasındadır tartışmasız. Elleri kolları sürekli oynayan, bir FUTBOLCU`da olmaması gereken hırçınlığı, asabiyeti, zaman zaman terbiyesizliği...Bu vardı Emre`de maalesef. O zaman vardı. Neden vardı? Galatasaray`da oynadığı içinmi? Ona öyle yap dendiği içinmi? Yoksa o öyle birisimi?

Emre ile son şampiyon olduğumuz senenin kutlamasında tesadüfen bir yerde 10 saniyeliğine karşılaşmamız dışında en ufak bir tanışıklığımız olmadı. Alaycı gözlerle bakmama, o sırada yanında olan bir Galatasaray`lı futbolcunun kıskançlık dolu bakışlarında aldığım haz aklımda halen. Üzerimdeki Fenerbahçe formasına atılan o bakış halen zihnimde. Emre bir profesyonelin yaptığını yapmış ve "Tebrik ederim ağabey" demiş. Arkama dahil bakmadan mekana girmişim "Yaşa Fenerbahçe" marşları ile.

Ben bir taraftarım...Biz taraftarız. Takımımızı ölesiye, karşılıksız severiz.

Karşılık nedir?

Galip gelince bravo, mağlup olunca yuh demekmidir?

Fenerbahçe taraftarı için, benim için öyle olmadığını yıllardır görüyoruz.

Fenerbahçe nedir benim için biliyormusunuz? Bu sorunun cevabı yok benim için. İslam abimin dediği gibi anlatılamaz.

Ama...

Fenerbahçe ne yapar sorusunun cevabı verdır benim için. Tarihi boyunca haksızlıklara karşı gelmiş, hakkı gasp edildiğinde onurluca duruşu göstermiş benim Fenerbahçe`m. Şampiyonluklar, nice tarihi zaferler, kupalar kazanmış Fenerbahçe`m. Ne mutlu Türküm lafından sonra ne mutlu Fenerbahçe`liyim dedirtmiş bana yıllardır.

Fenerbahçe, sadece aldığı kupalar, zaferlerle Fenerbahçe olmamıştır. Fenerbahçe örnek olmuştur her zaman. Türk futbolunun lokomotifi olmuştur, şekil vermiştir.

Transfer yapmak. Doğru transfer yapmak, sansasyonel transfer yapmak ta bir çok gencin Fenerbahçe`li olmasında büyük katkı sağlamıştır. Fenerbahçe`li olmak istenmesi, Fenerbahçe`nin her zaman ilk tercih olması önemli bir faktördür. Fenerbahçe`nin ezeli rakipkerinden, Avrupa`nın büyük takımlarından önemli isimleri alması her zaman ses getirmiştir. Bu sadece Fenerbahçe`nin güçlenmesi anlamına gelmez aynı zamanda ezeli rakiplerinde zayıflamasına veya moralmen çökmesi anlamına gelir.

Peki benim gibi tribünlerde Emre`ye antipatisi olan bir Fenerbahçe`li nasil olucakta kalkıp çubuklu formada aynı Emre`yi alkışlayacak?

Neden alkışlayacak biliyormusunuz??

Bizim aşkımız gerçekten renklere de ondan.

Emre, geçmişinde başka bir takımda oynasaydı ben Emre`yi çubkuklu`da görmek isterdim. Benim için geçmişinde nerede forma giydiği umurumda değil. Ama geçmişinde neler yaptığı benim umurumda. Ben Emre`nin saha içi meziyetlerine baktığımda içim rahat bir şekilde "Emre...Emre" diye bağırırım...

Peki geçmişinde yaptıklarını unutmam kolay olacakmı?

Hayır ama madem ben Fenerbahçe`li futbolculardan profesyonel olmalarını istiyorum o zaman bu transfere de "profesyonel" bakacağım. Emre`den Fenerbahçe`li futbolcuya yakışan bir şekilde davranmasını, geçmiş yıllarda yapmış olduğu hataları yapıp yapmadığına bakacağım. Yapmaması için her türlü desteği vereceğim.

Emre hangi takıma geldiğini iyi biliyor olmalı.

Emre artık Fenerbahçe`li...Bizim alkışımızı hak etmesi için bir şansı var. Geçmişte yaşanan bir çok örnek var. BU taraftar kimleri bağrına basmadıki? Terinin son damlasına kadar mücadele eden her futbolcumuzu alkışladık biz.

Emre...

Senden de aynı şeyi bekliyoruz. İşin kolay olmayacak ama biz bağrımıza basarız sen yeterki sevgimize layık ol.