Gönderen Konu: Valilerden müzemize ziyaret  (Okunma sayısı 370 defa)

Çevrimdışı N0RM

  • 2. SINIF UYE
  • ****
  • İleti: 6.136
  • Puan 310
  • Cinsiyet: Bay
  • Narq0z
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
Valilerden müzemize ziyaret
« : 25 Mayıs 2008, 08:52:45 »
Valilerden müzemize ziyaret
Trabzon'da görev yapmış eski valiler bugün (Salı) kulübümüzün tarihi başarılarının sergilendiği müzeyi ziyaret ettiler.


Trabzon Valisi Nuri Okutan’ın yaptığı organizasyonla kente gelen eski valiler Ahmet Vefa Poyraz, Ziya Çoker, Münir Raif Güney, Agah Büyüksağiş, Yılmaz Ergun, Enver Hızlan, Adil Yazar ve Hüseyin Yavuzdemir’i Asbaşkanımız Hayrettin Hacısalihoğlu ile yönetim kurulu üyelerimiz karşıladılar. TS Club mağazamızı gezdikten sonra müzede yer alan kupalar hakkında bilgi alan vali heyetine burada Divan Başkanlık Kurulu Başkanımız Nizamettin Algan ve eski Başkanımız Salih Erdem'de eşlik etti.

Şeref defterine izlenimlerini aktaran eski valilere Asbaşkanımız Hayrettin Hacısalihoğlu üzerlerinde isimlerinin yazılı olduğu 61 numaralı formalarla birlikte çeşitli hediyeler verdi.

Müze ziyareti sonrası bir süre sohbet eden eski valiler sırasıyla söz alarak Trabzonspor’a başarılar dilediler. Münir Raif Güney Trabzonspor taraftarı olduğunu belirterek, “Trabzon’da, Trabzonspor’un çok güçlü olduğu dönemlerde valilik yaptım. Çocuklarım fanatik Trabzonspor taraftarıdır. Müzeyi gezerken oldukça gururlandım. İlk defa bu kadar çok kupayı bir arada görüyorum. Ama ikinci yıldızı takmamız lazım. Bütün sporculara, sporseverlere ve camiaya başarılar diliyorum” dedi.

Vali Ahmet Vefa Poyraz ise İdmanocağı ve İdmangücü takımlarını bir araya getirmek için çok uğraş verdiklerini ifade ederek, “Trabzonspor’un kurulması bir hadisedir. İki ezeli rakibi bir araya getirmek kolay olmadı. Ama öyle bir oluşumda valilik yapmak onur vericiydi. Dünyaya yayılan başarıları gördükçe gurur duyuyorum. Hizmet edenlere saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.

Asbaşkanımız Hayrettin Hacısalihoğlu ise ziyaretin kendilerini çok mutlu ettiğini dile getirerek, “Böyle güzel konuşan insanlardan sonra söz almak hiç de kolay değil. Trabzon’a büyük hizmetleri bulunan bu kadar değerli insanı bir arada görmekten dolayı son derece mutluyuz. Hepinizin hem Trabzon hem de Trabzonspor’a büyük hizmetiniz geçti. Kulübümüz bugün bu konumdaysa, büyük takımlardan biri olarak kabul ediliyorsa yalnızca Trabzon halkının değil, devletin temsilcileri olarak başarılarda sizlerin de büyük katkınız olmuştur. Hepinize şükranlarımızı sunuyoruz. Sayın valimize ayrıca teşekkür etmek istiyoruz. Bizlerin yapması gereken işi kendisi yapmıştır. Yalnız Trabzon’a değil Trabzonspor’a büyük katkıları olacaktır. Hepinize bundan sonraki günlerinizde mutluluklar diliyoruz” açıklamasında bulundu.

Trabzon Valisi Nuri Okutan ise güzel bir kaynaşmanın yaşandığını belirterek, “Valilerimizle yaptığımız görüşmelerde eski günleri tekrar yaşama imkanı bulduk. İl valisi olarak ben de ödevimi aldım. Öncelikle müzemizi daha büyük ve düzenli, Trabzonspor’a yakışır bir yere taşımak istiyoruz. Ayrıca yeni dönemde ağabeylerim bize iki yıldız ödevini de verdiler. Buna ilişkin hazırlıklarımız var. Temel yatırımlara hazırlanıyoruz. Mali, taraftar boyutu ve kulübün yönetim şekliyle ilgili arama konferansı yapacağız. Konuya bilimsel yaklaşacağız. Önümüzdeki birkaç yıl içinde eski başarılı günlere yeniden döneriz. Bundan hiç şüphem yok. Başta sayın bakanımız, ben, eski başkanlarımız, futbolcularımız ve taraftarlarımızla yeni bir Trabzonspor ortaya çıkaracağız. Kulübümüze sınıf atlatacağız. Sonuç olarak 2 yıldızı veya 3 yıldızı kazanacağız” yorumunu yaptı.

Heyet görüşme sonra Trabzonspor Müzesi önünde toplu fotoğraf çektirdi.