Gönderen Konu: Trabzonspor'un borcu 57 Milyon YTL  (Okunma sayısı 721 defa)

Çevrimdışı bLaDe..!!

  • 5. SINIF UYE
  • *
  • İleti: 94
  • Puan 1
  • Cinsiyet: Bay
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
Trabzonspor'un borcu 57 Milyon YTL
« : 25 Ekim 2008, 19:45:21 »
Trabzonspor'un borcu 57 Milyon YTL

Trabzonspor Kulübü'nün 21. Olağan Divan Genel Kurulu Toplantısı yapıldı. Toplantıda Trabzonspor kulübünün mevcut borcunun, Türk Telekom'den gelecek 5 milyon YTL'nin düşülmesiyle yaklaşık 57 Milyon YTL olduğu açıklandı.



Zorlu Grand Otel'de düzenlenen genel kurulda, ilk olarak divan başkanı Nizamettin Algan'ın yaptığı konuşmanın ardından kulüp genel sekreteri Hasan Yener, yönetim kurulunun faaliyetleri hakkında üyelere bilgi verdi.

Yener, yönetim kurulunun göreve seçildikleri günden itibaren geçen 8 aylık süreçte sadece saha sonuçları ile ilgili değil, kulübe kalıcı gelir kaynakları konusunda yoğun çaba sarf ettiğini belirterek, "Bu projelerin başında Uzungöl Regülatörü ve HES projesi gelmiştir. Kulübümüz bünyesinde yer alan Bordo-Mavi Enerjinin uzun süredir takip ettiği ve gerçekleştirmek istediği projenin tüm işlemleri tamamlanarak enerji şube müdürlüğüne iletilmiştir. Bu proje, 25 milyon ABD doları keşifle yapılacak bir projedir. Proje, Trabzonspor gelirlerinden bedel ödemeden finans kuruluşlarından sağlanacaktır" dedi.

Projeden yıllık 12 milyon YTL gelir sağlanması planladığını ifade eden Yener, "Şu anda bizim dışımızda 3 firmanın daha ilgilendiği projenin kulübümüze pazarlıksız kazandırılması halinde Trabzospor'un ekonomik anlamda en önemli gelir kaynaklarından birisini oluşturacağı tartışılmaz bir gerçektir. Kulüp açısından hayati gelir kaynağıdır. Kendi şehrimizde akarsuyumuz üzerindeki HES projesinin bir an önce yapımına başlanması için Trabzonspor'u seven herkesten destek bekliyoruz" diye konuştu.

Yener, sponsorluk çalışmalarının önemli yer tuttuğunu kaydederek, şöyle devam etti: "Türk Telekom ile ana sponsorluk anlaşması sonuçlandırılmıştır. 2009-2010 yılından itibaren geçerli olacak anlaşma 5 yıl sürecektir. Bu anlaşmadan kulübe oldukça yüklü miktarda para girecek. Ancak anlaşma gereği bedeli açıklayamayacağız. Bu bedel lig başarısı ve oynanabilecek Avrupa kupası maçlarına göre artacaktır. Kombine kart ve ürün satışı konusunda eşya piyangosu düzenlenmiş ve biletler satışa sunulmuştur. Ancak belirlenen ölçülerde gelir elde edilememiştir. SMS kampanyası başlatılmıştır. Bu kampanyadan da 50 bin YTL şu ana kadar gelir elde edilmiştir. Stat modern hale getirilmiş ve deplasman kombinesi yapılmış, eski yöneticilerin takımla birarada seyahati sağlanmıştır."

YATTARA KONUSU
Yattara'dan gelen talepler doğrultusunda Al Sadd kulübü ile transfer görüşmesi yapıldığını belirten Yener, "Ancak talep ettiğimiz bonservis bedeli hesaba yatmadığı için transfer gerçekleşmemiştir. Kulübümüzün prensiplerini bozmadan Yattara'yı tekrar kazanma anlayışı içindeyiz. Yönetim kurulumuz, her türlü ön yargıdan uzak durarak önündeki süreci değerlendirecek ve tartışmaların uzağında tüm enerjisini Trabzonspor'un başarısı için harcayacaktır. Yattara ve teknik heyetin görüşü bu doğrultudadır" dedi.

Transferde üç İstanbul takımının da peşinden koştuğu popüler oyuncularla, Avrupa'da uygun vasıfta olan futbolcuların da katılımlarıyla, güvenilen, iddialı bir takım oluşturulmasını planlandıklarını vurgulayan Yener, sözlerini şöyle tamamladı: "Kısıtlı ve altyapısı olmayan bir süreçte yapılan çalışmaların ardından, ligde ve kupada iddialı, Avrupa'ya çıkabilecek, ulusal medyada her zaman yer bulabilen, Trabzon'un imajını değiştiren, çocuklarımızın artık İstanbul takımları yerine bordo-mavili formamızı tercih etmesini sağlayan, küllenmiş Trabzonspor hislerini yeniden ayağa kaldıran bir ekip oluşturduğumuzu düşünüyoruz. Artık, 'bu takımdan bir ya da iki oyuncu Trabzonspor'da oynar' diye düşünülen günlerden 'bu kadronun bir ya da iki oyuncuya ihtiyacı var' denen günlere geldik. Bizden önce büyüklüğü tartışılan bir Trabzonspor vardı. Şimdi ise tekrar büyüklüğü herkesçe kabul gören bir kimliğe büründük. Yönetim kurulumuz belki iki haftalık süreçte 4 yıllık transferi gerçekleştirmeyi başardı. Bedeli büyük, bütçenin genişlemiş olduğunu kabul ediyoruz. Ancak önümüzde bundan başka bir yol olmadığına da inanıyoruz."

Hasan Yener'in konuşmasının ardından genel kurul üyeleri Ali Kemal Başaran, Serdar Bali, Salih Erdem ve Sabit Sabır, yönetim kuruluna bazı eleştiriler yaptılar. Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu da bir konuşma yaptı.

ŞENER VE HACISALİHOĞLU, ELEŞTİRİLERİ CEVAPLADI
Konuşmaların ardından kulüp başkanı Sadri Şener ve kulüp asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu, eleştirileri yanıtladı.

Başkan Sadri Şener, sadece yönetim kurulu faaliyetlerinde Akyazı Stat Projesi'nin geçmemesi yönündeki eleştiriyi yanıtlayarak, "Akyazı, Trabzonspor'un kendi projesi değil devletin projesidir. Ekonomik krizde yap-işlet-devret projesinde krediyi bularak orayı yapacak özel bir şirketin ufukta gözükmediğini bilmenizi isterim. Ancak Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü oranın yapılacağını söylüyor. Ama kişisel görüşüm özel sektör imkanlarıyla oranın yapılması zor gözüküyor" diye konuştu.

Gelecek sezon Avrupa kupalarından birine katılmaları halinde UEFA kuralları gereği Hüseyin Avni Aker Stadı'nda maçların oynanamayacağını kaydeden Şener, "Maraton tribün çatısı, otopark gibi sorunlar var. Ocakta ihalesi olursa mayısa kadar yetişir. Akyazı Stadı yapılacaksa bu devlet desteği ile olmalıdır. Başbakanla yaptığımız görüşmede, Antalya, Bursa ve Trabzon'un statlarını özel şirketlere yaptıracaklarını söylediler. Antalya ve Bursa'nın stadını vererek orada yeni bir stat yaptırırsınız, çünkü oraların ekonomisi iyi. Ancak Trabzon'da bunu yapamazsınız o yüzden buradaki stadı devlet yapmalı, özel sektör parasıyla yapılması doğru değil" dedi.

Kulüp asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu ise eleştirilerin yapılmasının normal olduğunu, ancak eleştirilerin kendilerine yön veren ve Trabzonspor'u daha üst seviyelere çıkaracak tarzda olması gerektiğini belirterek, "Bugüne kadar yapılan en güzel kuruluş yıldönümü gerçekleştirildi. Bunu yönetim değil Trabzonspor camiası gerçekleştirdi. Üstelik bunca görkemine rağmen kulübe maddi külfet yaratmayacak şekilde sponsorlardan destek alınarak yapıldı. Bu gecedeki zeytinyağlı yemeklerin lezzetinden bahsediliyor çok üzülüyorum. Salih ağabeyden başka eleştirilerle yön vermesini beklerdim" diye konuştu.

Döviz borcunun yaşanan kriz ortamında herkesi tedirgin ettiğini belirten Hacısalihoğlu, şöyle devam etti: "Ama bizim borcumuzun büyük bölümü Türk parası bazındadır. Çok az kısmı döviz borcudur. Bu yaşanan gelişmeler kimsenin düşündüğü planladığı gelişmeler değildir. Bu durumu kendi işletmelerimizde, kendi hayatımızda olduğu gibi Trabzonspor'un da en asgari zararla kapatması için çalışma içerisindeyiz."

Hacısalihoğlu, Yattara transferinde açıklanacak konuları fazlasıyla açıkladıklarını vurgulayarak, "Ama açıklanmayan bir bölümü var. Onları da Trabzonspor'un konumuna zarar vermesin diye açıklamıyoruz. Yöneticilik mesuliyeti ile söylenemeyen şeyleri zorlayarak söylersek kim tatmin olacak bundan. Arzu edersek genel kurula bunu açıklarsak, bundan görülecek zararda mutluluk mu duyacağız? Onu anlamakta da zorluk çekiyoruz" dedi.

Kulüp başkanı Sadri Şener'in ağabeyi Sani Şener'in şirketinin Katar'da ihale alamadığı için bu transferin gerçekleşmediği biçiminde haberlerin dahi yapıldığını anımsatan Hacısalihoğlu, "Bu yazdıklarımızın söylediklerimizin insanları kırdığını üzdüğünü düşünmüyor muyuz? İnsanlar kum torbası değil. Kırılacağını düşünmemiz gerekiyor" diye konuştu.

BORÇ 57 MİLYON YTL
Trabzonspor kulübünün mevcut borcunun 56 milyon 897 bin YTL, olduğu açıklandı. Türk Telekom'den gelecek 5 milyon YTL'nin düşülmesiyle bu rakamın ortaya çıktığı kaydedildi.