Gönderen Konu: Trabzonspor'a güzel bir stat geliyor..  (Okunma sayısı 514 defa)

Çevrimdışı Hamza

  • Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • ***
  • İleti: 161.429
  • Puan 13008
  • Cinsiyet: Bay
  • Dünyanın En Çok Mesaj Gönderen Üyesi :))
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
Trabzonspor'a güzel bir stat geliyor..
« : 09 Nisan 2010, 12:06:42 »
Trabzonspor'a güzel bir stat geliyor..

--------------------------------------------------------------------------------
.. ..


Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Şike ve Teşvik Soruşturması ve Trabzonspor'un Akyazı projesi hakkında açıklamalar yaptı..





Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Şike ve Teşvik Soruşturması'nda yargının kararını beklemek gerektiğini belirterek "Kim suç işlerse işlesin cezasını bulması lazım" dedi.

Özak, şike ve teşvik priminin ahlaki açıdan son derece yanlış ve çirkin olduğunu belirtti. Olayın hukuki ve ahlaki boyutu olduğunu kaydeden Özak "Şike ve teşviki ahlaki açıdan değerlendirirsek son derece yanlış ve çirkin şeyler. Şike hukuki açıdan da idari açıdan da suç olması gereken eylemler. Federasyon, şike ve teşviki yakalarsa dahi idari ceza verebiliyor, adli ceza vermeye kalktığında ise TCK'da böyle bir madde yok. Bu bakımdan biz yasayı hazırladık. Şike ve teşvike 5 ila 12 yıl hapis öneriyoruz. Başbakanlığa, komisyonlara ve meclise gelecek ve inşallah yasallaşacak" diye konuştu.

Basında çıkan söz konusu şike haberleri ile ilgili soruşturmanın Ağustos 2009'a dayandığını hatırlatan Bakan Özak "Aslında bu gelişmeler Ağustos 2009'dan beri devam eden bir sürecin sonuçları. Futbol Federasyonu 3 maçla ilgili durumu inceledi. Sarıyer Cumhuriyet Savcılığı'na başvurdu. Bizde iddia olarak inceledik. Bir takım manipülasyonlar vardı, Sarıyer Savcılığı'na başvurduk. Daha sonra Bochum Savcılığı 9 ülkede yaptığı araştırmada dosyaları birleştirdi. Adalet Bakanlığı'yla ilgili Sarıyer Savcımızı yolladık. Türkiye'yi ilgilendiren dosyalar alındı, Türkiye geldi, çeviri yapıldı ve ondan sonrada düğmeye basıldı. Bundan sonraki hukuki süreç. Şimdi tutuklu olabilir, zanlı olabilir. Yargının sonucunu beklemek lazım. Kim suç işlemişse de cezasını bulsun" şeklinde konuştu.

BAKAN ÖZAK AKYAZI'DA AKYAZI PROJESİ'Nİ ANLATTI

Trabzon'un Akyazı beldesinde yapılması planlanan Akyazı Projesi ile ilgili de bilgiler veren Bakan Özak, Akyazı Projesi'nin çok tartışıldığını hatırlatarak şunları söyledi:
"Trabzon'daki Akyazı, Avni Aker olsun veya olmasın çok tartışıldı. Sayın başbakanımızla bunları konuştuk. Kendiside 'Akyazı'yı dolduralım ve yapalım' dedi. TOKİ'ye talimat verdi. Dosyasını hazırlıyoruz. Burada bir takım özel mülkiyetler var. Zeminin etüdü yapılması lazım. Deniz içindeki zemin nedir, buradaki zemini iyi bilmek lazım. Kaç metreküp dolgu yapılacak, dolgu ocağı neresidir? Bütün bunlar tartışılıyor. Ayrıca burada 30 bin kişi maça gelecek, iki yol bunu taşımaz. Dolayısıyla üçüncü bir yola ihtiyaç duyulacak, kavşaklar viyadükler yapılacak. Karayolları ile Gençlik Spor Genel Müdürlüğü, stadın yerleşiminden, Trabzonspor Tesisleri'nin buraya taşınmasına hatta Gençlik Spor İl Müdürlüğü'nün de buraya taşınmasına kadar bir çok konuyu ve dolgu alanında yasal olarak üzerinde yapılacak tesislerle ilgili Ankara'da çok detaylı olarak çalışıyor. Geçmişte zaten Trabzonspor'a tahsisi yanlıştı, gereksiz bir para ödenmişti. Şimdi biz onu Gençlik Spor İl Müdürlüğü üzerine alacağız, daha sonra Avni Aker'i ve Akçaabat Fatih Stadı'nı TOKİ'ye vermek istiyoruz. Bunu takip ediyoruz. İnşallah Trabzonspor'a güzel bir stat kazandıracağız."

Kaynak: Ajansspor..