Gönderen Konu: 'İstanbul'da zorlanmadan kazanırız'  (Okunma sayısı 559 defa)

Çevrimdışı Hamza

  • Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • ***
  • İleti: 161.438
  • Puan 13008
  • Cinsiyet: Bay
  • Dünyanın En Çok Mesaj Gönderen Üyesi :))
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
'İstanbul'da zorlanmadan kazanırız'
« : 09 Nisan 2010, 12:08:55 »
'İstanbul'da zorlanmadan kazanırız'

--------------------------------------------------------------------------------
.. ..



Trabzonspor'un Kolombiyalı oyuncu Teofilo Gutierrez, en büyük hedefinin Trabzonspor forması altında gol kralı olmak olduğunu söyledi. Golcü oyuncu, "İddialı konuşacağım, Çünkü çok iyi bir takımımız var ve İstanbul'da Beşiktaş'ı zorlanmadan yeneceğimizi düşünüyorum" dedi.






Trabzonspor'un Kolombiyalı oyuncu Teofilo Gutierrez, en büyük hedefinin Trabzonspor forması altında gol kralı olmak ardından da dünyanın en iyi golcüsü unvanını elde etmek olduğunu söyledi. Inter'de oynamayı hayal ederek büyüdüğünü ve bu hedefini gerçekleştirmek istediğini kaydeden Kolombiyalı golcü, Cumartesi günü deplasmanda oynayacakları Beşiktaş maçını hiç zorlanmadan kazanacaklarını ve kendisinin de gol atacağını iddia etti.

İlk kez ülkesinin dışına çıkan, Kolombiya ile Türkiye arasında iklim farklılıkları yanında yaşam farklılığı bulunmasına rağmen ailesi ile birlikte buna ayak uydurmaya çalışan ve dünyanın en iyi 4. golcüsü olarak lanse edilen Bordo-mavili takımın sessiz golcüsü Kolombiyalı Teofilo Gutierrez, çarpıcı açıklamalarda bulunarak hedeflerini anlattı.

Trabzonspor'a ilk geldiği günlerde büyük zorluklar yaşadığını ancak bunu çabuk atlattığını belirten Teofilo "İlk defa ülkemin dışına çıktım. Hava değişikliğinden tutun da, memleketinizle geldiğiniz ülke arasındaki yaşam farklılığına kadar birçok sorunla karşılaştım. Bu yelpazede olan en ufak değişiklikler size ve ailenizi etkiliyor. Her oyuncu takımında oynamak ve süreklilik yakalamak istiyor. Ama bu böyle akşamdan sabaha yapabileceğiniz bir şey değil. Bunun için çok ciddi emek sarf etmeniz, etrafınızdaki yaşam biçimini, takım arkadaşlarınızı ve kulübü tanımanız, onların da size yaklaşımını görmeniz gerekiyor. Bende yaklaşık iki ay boyunca böyle bir dönem geçirdim. Kabul ediyorum çok zor bir dönemdi. Ama herkesin yardımıyla bunun üstesinde gelmeyi başardım.

İklime uyum sağlamak benim için hepsinden zordu. Buraya geldiğimde sudan çıkmış balığa dönmüştüm. Şimdi hava da ısınıyor. Geldiğimde ise burada oldukça soğuk bir hava vardı. Havaların ısınmasıyla birlikte idmanlarda ve maçlarda sahaya olan konsantrasyonum çok daha kolay bir hale geldi. Tüm bunlardan sonra bu süreci mümkün olduğu kadar kısa tutup, bir an evvel hazır hale gelip bu sezon mümkün olduğu kadar yüksek bir katkı ile takımın içersinde yer almak ve önümüzdeki sezonda artık takınım vazgeçilmez oyuncuları arasında yer almak istiyorum" dedi.

"ÇALIŞIP, HOCAMIZIN FORMA VERMESİNİ BEKLEYECEĞİM"

Teknik Direktör Şenol Güneş'in kendisine sürekli şans verememesinin normal olduğunu belirten Teofilo "Teknik direktörümüzün belirli bir oyun kurgusu var. Ben devre arasında gelmiş bir oyuncuyum. Onun oluşturduğu belli bir oyun iskeleti var ve ben buna sonradan dahil oldum. Şu anda yapmaya çalıştığım sıkı bir şekilde çalışmak. İdmanlardaki tempomu artırmak ve Şenol Güneş'i kadroya girmem konusunda ikna etmek gerekiyor, yani banan inanması lazım. O yüzden şu anda beni ilk 11'de oynatmamasını, bana sürekli şans vermemesini garipsemiyorum. Söylediğim gibi takımın belli bir oyun şablonu vardı ve takımda iyi sonuçlar aldı. Böyle bir durum söz konusu iken hocadan kadroyu, takımın kurgusunu bozmasını beklemek büyük bir haksızlık olurdu" diye konuştu.

Çocukluğundan beri Inter'de oynamak gibi bir hayali olduğunu kaydeden Teofilo Gutierrez, "Mahalle aralarında top oynarken bile hayalini kurduğum, yerlerinde olmak istediğim oyuncuların isimlerini söyleyerek top oynardım. Babam ve Annem bana sürekli olarak 'Sen büyük adam olacaksın, sen büyük yerlere geleceksin' diye telkinlerde bulunurdu. Hedefimdeki kulüp başından beri Inter'di, sürekli olarak Inter'de oynamayı hayal ederek büyüdüm. Hedefimde halen daha bu var. Bu hedefimi koruyorum. Bunu gerçekleştirebilmem için öncelikli takımımın vazgeçilmez golcü oyuncusu olmam gerekiyor. Sürekli oynayarak, sürekli gol atarak takım için sürekli olumlu işler yaparak kendimi kanıtlayabileceğim ve ismi duyurabileceğim Öncelikli bu adımı atmam gerekiyor. Onun ardından zaten gerisi gelecektir diye düşünüyorum. Ben zaten buraya dünyanın en iyi 4. golcüsü olarak geldim. Benim hedefim Trabzonspor takımı ile birlikte önce ligin en iyi golcüsü olmak, gol kralı olmak. Ardından dünyanın birinci golcüsü unvanına erişebilmek. Çünkü buradaki koşullar, futbola olan yaklaşım bunu gerçekleştirebilmemiz için çok uygun" şeklinde konuştu.

"BEŞİKTAŞ'I HİÇ ZORLANMADAN YENECEĞİZ"

"Çok iddialı konuşacağım" diyen Teofilo Gutierrez bunda bir sakınca görmediğini belirterek Beşiktaş maçı öncesi şu açıklamalarda bulundu:
"Çok iyi bir takımımız var. Şu anda iyi de çalışıyoruz. Son maçta aldığımız sonuç kimseyi yanıltmasın, belki 3-4 farklı kazanacağımız maçtan tesadüfü bir sonuç ile 1-0 bitti. İstanbul'da Beşiktaş'ı hiç zorlanmadan yeneceğimizi düşünüyorum. Birde üstüne çok büyük bir terslik olmaz ise bende bir gol atacağım. Onları elimizden kaçırmayacağız."

Oğlu ile birlikte geçirdiği trafik kazasının herkesin başına gelebileceğini belirten Teofilo, "Herkesin başına gelebilecek bir kazaydı. Havadan kaynaklanan bir sorundu. Neyse ki bana ve oğluma bir şey olmadı. Sağlık ekibi bizi etraflıca bir kontrolden geçirdi. Çok şükür ki hasarsız bir şekilde atlattık. Buradaki trafik bana çok sıkıcı ve yıpratıcı gelmiyor. Şehrin sakin bir trafiği var. Bunları konuşmak yerine artık bir şeyler yapmanın zamanı geldiğini düşünüyorum. Bir kaç haftadan beri insanlar beni sokakta durdurup 'Teo ne zaman gol atacaksın. Teo ilk golünü ne zaman izleyeceğiz' diyorlar. Dili bilmesem bile ne söylemek istediklerini anlayabiliyorum mimik hareketlerinden, şimdi artık onların bu beklentilerine cevap verme zamanı geldi" yorumunu yaptı.

Kaynak: Ajansspor..