Gönderen Konu: Cemal Ersen: Trabzonspor yaptı yapacağını  (Okunma sayısı 540 defa)

Çevrimdışı Hamza

  • Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • ***
  • İleti: 161.413
  • Puan 13008
  • Cinsiyet: Bay
  • Dünyanın En Çok Mesaj Gönderen Üyesi :))
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
Cemal Ersen: Trabzonspor yaptı yapacağını
« : 19 Nisan 2010, 11:19:15 »
Cemal Ersen: Trabzonspor yaptı yapacağını

--------------------------------------------------------------------------------
.. ..



Maçın istediği şekle bürünmesi için Trabzonspor son yirmi dakikayı beklemek zorunda kaldı. Galibiyet dışındaki her skorun Beşiktaş’ı şampiyonluk yarışının bir adım daha ötesine iteceği gerçeği, iki takımı da ilk yarıda tam bir taktik savaşına mecbur bıraktı.

Ömer Aysan gibi bir savunmacı ile sürekliliği olmasa da Engin ve Gabriç’in yokluğunda Şenol Güneş en ideal kadroyu sürmüştü sahaya ama, meslektaşı Mustafa Denizli de aynı dertten muzdaripti. Üstelik onun Tello ve Tabata gibi daha önemli eksikleri vardı.

Örneğin maçın ilk yarısında geriden çıkan uzun paslarda Tello imzası bulunsa, Bobo ve Holosko savunmanın arkasında buluştuğu topları birkaç hamlede kullanmak zorunda kalmayabilir, dolayısıyla o pozisyonlar çok daha ciddi tehlikelere dönüşebilirdi.

İlk yirmi dakikada skor üstünlüğünü ele geçirip kontrolü eline almayı planlayan Beşiktaş bu bölümde İbrahim Toraman, Holosko ve Bobo ile gole çok yaklaştı. Ancak son haftalarda kalesini kapayan Onur’un zamanında müdahaleleri rakibe bu şansı vermedi.

Buna karşın Trabzonspor’un yakaladığı en ciddi pozisyonda Umut ve kaleci Rüştü ikilisi peşi sıra iki pozisyonda karşı karşıya geldi, bu kez deneyimli file bekçisi çıktı sahneye.

Trabzonspor ikinci yarıda çok değerli iki hamle yaptı. Bu sezon ilk kez ilk onbirde forma şansı bulmasına karşın Teofilo yine bekleneni veremeyince Şenol Güneş onun yerine orta alanı Ceyhun ile takviye etti. Hemen ardından sağ kulvarda istediği verimi alamadığı Burak’ı çıkarıp Sezer’i sürdü sahaya.

Bu değişiklikler oyundaki dengeyi Trabzonspor’un lehine çeviridi. Mustafa Denizli ise Nobre ve Serdar Özkan’ı umut olarak oyuna aldı. Beşiktaş istekli ancak bilinçsizce bastırırken, ani atağa yatkın bir takım olan bordo-mavililerin ekmeğine adeta yağ sürüldü. Alanzinho ve Colman’ın sürüklediği hücumlarda Trabzonspor skoru değiştirecek tehlikeler yarattı. Bunların en önemlisi Ceyhun’un yan direkte patlayan vuruşuydu. Üstelik dakika 83’ü gösteriyor ve Beşiktaş bir puana bile razı hale gelmişti.

Trabzonspor ligde hedefsiz kalmasına karşın şampiyonluk yarışına tutunmak isteyen bir rakip karşısında gerçekten iyi mücadele etti. Ligin zirvesini şekillendirmek belli ki kalan maçlarda yine Karadeniz ekibine düşecek.