Gönderen Konu: Uğur Meleke: Fragman  (Okunma sayısı 468 defa)

Çevrimdışı Hamza

  • Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • ***
  • İleti: 161.413
  • Puan 13008
  • Cinsiyet: Bay
  • Dünyanın En Çok Mesaj Gönderen Üyesi :))
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
Uğur Meleke: Fragman
« : 16 Nisan 2010, 16:33:41 »
Uğur Meleke: Fragman

Bu maç kotarılamadı, ama eminim Denizli akşam evine gittiğinde gelecek sezonları kotarmak için yeni planlar yapıyordur

Dün İnönü’de oynanan oyun, bu yılki büyük Beşiktaş filminin kısa bir fragmanı gibi aslında... Geçen sezonun şampiyonu Beşiktaş, Haziran’dan bu yana 9 transfer yaptı ama kadroya gençlik ya da derinlik kazandıramadı. Dün ilk 11’de tek bir yeni vardı, o da (hâlâ onun için feda edilen Cisse’den ve kenarda oturtulan Uğur’dan daha iyi olduğuna ikna olamadığım) Fink... Beşiktaş 30 yaş ortalamalı takımıyla bir tecrübe oyunu oynuyor, bu sayede az gol yiyor.

Ama topu ayağında tutmak, oyunu yönlendirip rakip sahada baskı kurmak gerektiğinde ihtiyacı olan enerjiyi 11’inde de kulübesinde de bulamıyor. Denizli, Ankara’da elinde 16 oyuncusu varken bile İsmail, Rıdvan gibi gençleri kullanmıyor; göstermelik olarak 18’i tamamlamak (ve gelecek yıllara ufak da bir yatırım yapmak) için bile A2’den iki oyuncuyu 18’e koymuyor! Kontratları birer yıllık, planları birer haftalık yapıyor ve dünkü planı da bir duran top, kaos ya da Bobo-Holosko’nun yetenek golüyle bu maçı kotarmaktı. Bu maç kotarılamadı, ama eminim Denizli akşam evine gittiğinde gelecek sezonları kotarmak için yeni planlar yapıyordur.

* * *

Gelecek sezonlarla ilgili daha fazla plan yaptığı, seçtiği futbolcular ve sergilediği oyundan belli olan Güneş’in ekibininse telafi edilebilir bir kalite sorunu var. Çift santrforda denenen ve Karadenizspor’un belalısı olduğu söylenen Teofilo’nun belli ki daha fazla Karadenizspor maçına ihtiyacı var. Onun 30 küsur gol attığı ligde Karadenizspor muadili takım belki çoktu, ama bu ligde az...

Alanzinho, Engin, Burak gibi yetenek/problem ipinde dans eden oyuncularla kalite zafiyetini gidermeye çalışan Güneş’in Brezilyalı oyuncusu hariç henüz yüksek verim aldığını söylemek zor. Ama Cristiano Ronaldo’nun Ferguson’un elinde olgunlaşması misali; Burak-Engin gibilerinin de Şenol Hoca’dan hayata dair bir şeyler öğrenmeye gayret etmeleri gerek.

Kaynak: Milliyet..