Gönderen Konu: Topuzu mal gibi sattılar  (Okunma sayısı 950 defa)

Çevrimdışı Cemo36

  • 5. SINIF UYE
  • *
  • İleti: 209
  • Puan 165
  • Cinsiyet: Bay
    • Profili Görüntüle
Topuzu mal gibi sattılar
« : 16 Haziran 2009, 08:58:52 »






Beşiktaş'tan Mehmet Topuz'un Fenerbahçe'ye transferiyle ilgili olarak sert bir açıklama geldi! Transferde uygulanan yöntemin 'kölelik modeli' olduğu belirtilen açıklamada, Kayserispor ve Fenerbahçe'nin Topuz'a bir eşya, bir mal gibi baktığı ifade edilerek ağır eleştirilerde bulunuldu..

Yıldırım: "Beşiktaş heyecandan.."Beşiktaş Kulübü'nün resmi internet sitesinde yapılan açıklamada, gelecek sezon için transfer gündeminde yer almamasına karşın, Mehmet Topuz'un takımından ayrılmak istediğini söyleyen menajerlerinin, Kayserispor'un da futbolcuya bu konuda yardımcı olacağını bildirmeleri üzerine harekete geçildiği ifade edildi. Kulüp başkanı Yıldırım Demirören'in, önce Kayserispor Kulübü'nün başkanı, ardından da Mehmet Topuz ile temasa geçtiği, Kayserispor Kulübü Başkanı'nın, yapılan telefon görüşmesinde önceliğin Fenerbahçe'de olduğunu söylemesi üzerine, Demirören'in ''Hepimiz, futbolcunun kararına saygı duymalıyız'' dediği, daha sonra da yapılan 15 dakikalık görüşmenin ardından Mehmet Topuz ile 3 yıllığına anlaşma sağlandığı kaydedildi.

Beşiktaş Kulübü açıklamasında, Mehmet Topuz'un, televizyon kanallarına verdiği röportajlarda, küçüklüğünden beri gönül verdiği takıma kavuşmanın mutluluğu içinde olduğunu ve asla başka takımın formasını giymeyeceğini ifade ettiği vurgulanarak, şöyle devam edildi:
''Mehmet Topuz bu açıklamaları kendi hür iradesiyle yapmış, Beşiktaş formasını hiçbir zorlama ve baskı olmadan, kendi isteğiyle giymiştir. Kulübümüzün, futbolcuya bu yönde baskı uygulaması söz konusu bile değildir. Futbolcunun Antalya;da ailesi ile birlikte tatilde olduğu dönemde, bazı yöneticilerimizle aynı şehirde tatilde bulunan Başkanımız Yıldırım Demirören, Mehmet Topuz'a bir saatlik mesafesi olan farklı bir otelde kalmıştır. Başkanımız Demirören ve yöneticilerimiz, zaman zaman futbolcu ile Antalya'da bir araya gelmişler, Mehmet Topuz'a insani bir yaklaşım sergileyip, değer vermişlerdir, özgürce tatilini yapmasını söylemişlerdir. Beşiktaş Kulübü, Mehmet Topuz'a insani bir yaklaşım gösterdiği için asla pişman değildir, çünkü kulübümüze yakışan tutum budur.''

-''MAL GİBİ...''
Beşiktaş Kulübü'nün, tüm bu süreçte etik kurallara bağlı davrandığı, FIFA kurallarına bağlı olduklarını söyleyenlerin ifadelerinin ise gerçek olmadığı dile getirilen açıklamada, ''Çünkü FIFA, futbolcunun isteğini birinci planda tutmaktadır. Oysa hem Kayserispor Kulübü, hem Fenerbahçe Kulübü, Mehmet Topuz'a bir eşya, bir mal gibi bakmış ve ne acı ki transferi de bu şekilde gerçekleştirmişlerdir'' denildi.

Kayserispor Kulübü'nün, 10 yıl formasını giyen, kaptanlığını yapan futbolcusunun kararına, gönlündeki takma gitme arzusuna saygı göstermediği savunulan açıklamada, daha sonra şu görüşlere yer verildi:
''Kulübümüz, Kayserispor'un, futbolcunun 2009-2010 sezonu için olduğunu söylediği sözleşmesinin tescili açısından geçerliliği bulunmaması nedeniyle bonservis ücreti olmadığı halde, kulübünün rızası ile transferi bitirme yolu izlemiş ve olayı sürece bırakmışken, Kayserispor, bir mal gibi kaptanını Fenerbahçe'ye satmıştır. Kulübümüz, spor ailesinin organlarının yıpranmaması ve kaos yaşanmaması için konunun üstüne gitmemiş, futbolcuya resmi imzayı attırabilecek bir ortam olmasına rağmen bunu yapmamış, insani ve sportmence bir duruş sergilemiştir.''

-''KÖLELİK MODELİ''-
Beşiktaş kulübü, Fenerbahçe'nin, Mehmet Topuz'u transfer modelinin, bir kölelik modeli olduğu görüşünü savundu.

Kulübün bildirisinde, Fenerbahçe Kulübü'nün, Mehmet Topuz'un transferinde 'Yeni bir model' uygulandığını açıkladığı dile getirilirken, ''Fenerbahçe Kulübü yanılmaktadır. Bu transferde uygulanan model, yeni değil, dünyadan yaklaşık 200 yıl önce silinen kölelik modelidir. Fenerbahçe Kulübü, futbolcunun kararına ve gönlündeki takıma saygı göstermiş olsaydı, asıl o zaman saygı duyulacak bir davranış sergilemiş olacaktı'' şeklinde görüş belirtildi.

Açıklamanın devamı şöyle:
''Bu transferle bir ilke imza attıklarını açıklamalarını ise tebessümle karşılıyoruz. Beşiktaş Kulübü, transferlerle değil başarılarıyla, şampiyonluklarıyla ve rekorlarıyla Türkiye'de ilkleri gerçekleştirmiş ve adını tarihe bu şekilde yazdırmıştır. Beşiktaş, bu yıl da iki kupayı birden kazanarak tarih yazmıştır. Dolayısıyla transfer yaparak ilklere imza atılmayacağını en iyi Fenerbahçe Kulübü'nün ve onun başkanının bilmesi gerekir. Fenerbahçe'ye küfür eden Tümer Metin'i kadrolarına dahil etmeleri, transferi ve sonrasında yaşananlar da onlar için en çarpıcı son örnektir.''

-''MEHMET TOPUZ'A, VARSA, TÜM HAKLARIMIZI HELAL EDİYORUZ''-
Mehmet Topuz'un anne ve babasının, Antalya'da yaptıkları basın toplantısında, oğullarının artık sevdikleri takım Beşiktaş'ta olduğunu ve futbol hayatını burada sürdüreceğini, Beşiktaş'ta oynamaması halinde haklarını helal etmeyeceklerini söyledikleri hatırlatılan Beşiktaş Kulübü açıklamasında, ''Evlatlarıdır. Bu işten ekmek yiyeceklerdir. Onlar da haklarını helal etsinler. Biz, Beşiktaş olarak Mehmet Topuz'a, eğer var ise tüm haklarımızı helal ediyoruz'' denildi.

Açıklamanın son bölümünde, ''Kendi ifadesiyle, gönlünde ve kalbinde Beşiktaş varken, şu anda sırtında başka bir takımın forması olan Mehmet Topuz'a, futbol yaşantısında başarılar diler, Türk futboluna faydalı olmasını dileriz. Bu açıklamayla konuyu kapattığımızı, bu tür tali konularla uğraşmadığınızı, bileğimizin hakkıyla kazandığımız, tüm ülkenin 'Helal olsun', 'Yakıştı', 'Tertemiz' diye yorumladığı çifte şampiyonluğumuzun coşkusunu camiamızla ve taraftarlarımızla birlikte yaşadığımızı, kamuoyunun bilgilerine sunarız'' ifadeleri yer aldı.
Not :alıntıdır.                                                                                                   kaynak=ajansspor.com
DÖNÜŞÜM
                          MUHTEŞEM
                                OLCAK!

Çevrimdışı By_Sewim

  • 5. SINIF UYE
  • *
  • İleti: 758
  • Puan 610
  • Cinsiyet: Bay
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
Topuzu mal gibi sattılar
« Yanıtla #1 : 16 Haziran 2009, 18:27:17 »
mal zaten