Gönderen Konu: Quaresma Kartal Gibi!!!!  (Okunma sayısı 646 defa)

Çevrimdışı kkursatt

  • 5. SINIF UYE
  • *
  • İleti: 95
  • Puan 0
  • Cinsiyet: Bay
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
Quaresma Kartal Gibi!!!!
« : 07 Mayıs 2010, 19:33:04 »

[COLOR="Blue"]Portekiz'in Abola Gazetesi'nin yazarı Nuno Fernandes, Beşiktaş'ın büyük ölçüde anlaşmaya vardığı Ricardo Quaresma'yı mercek altına aldı ve iddialı bir yorum yaptı...

  

Portekiz'in Abola Gazetesi'nin yazarı Nuno Fernandes, Beşiktaş'ın büyük ölçüde anlaşmaya vardığı Ricardo Quaresma'yı mercek altına aldı ve iddialı bir yorum yaptı: Türkiye'de kendisi de, Beşiktaş da 1 numara olur!

Ricardo Quaresma çok farklı ve özel bir futbolcu... Bazen muhteşem, bazen ise kayıplara karışabiliyor. Teknik kapasitesi çok yüksek, ayrıca yaratıcılığı da üst seviyede. Rakip savunmalar için tam anlamıyla başbelası... Gol atmak kadar, asist yapmayı da çok seviyor. Doğal bir yeteneği var ve hem sağ, hem de sol kanatta başarıyla görev yapabiliyor. Ayrıca en büyük özelliği de, kanatlardan ceza alanına girip ayağının dışıyla çok şık goller atması...

Tek başına takım
Eğer takımda sorumluluk verilirse ve kendisi de bu güveni hissederse inanılmaz bir futbolcu oluyor. Kendi başına maç kazandırabilir. Bu maçı kolay maçlar olarak yorumlamayın. Porto'yu Şampiyonlar Ligi'nde birçok maçta tek başına taşıdı. Dünyanın en iyi futbolcusu olabilirdi, ama başaramadı. İnter'de neredeyse hiç oynayamadı. 2008 yılında özellikle Jose Mourinho'nun isteğiyle İtalya'ya gitti. Ancak ne İtalya'ya, ne de İnter'e ayak uydurabildi. Doğrusunu söylemek gerekirse Quaresma 1 numara olacağı bir takımda, inanılmaz oynayabiliyor. Ama İnter'de Eto'o, Sneijder, Milito gibi isimler varken Quaresma'ya pek iş düşmedi. Porto'd.uaresma takımın lideriydi ve gerçekten herkesi etkileyen bir oyun sergiledi. Hataları da yok değil... Figo ve Ronaldo kadar yetenekli, ancak hiçbir zaman onların seviyesine erişemedi. Mourinho gibi dünyaca ünlü bir hoca onu çok istedi, ama yeteneklerini gösteremedi ve büyük takımlarda oynayamayacağını kanıtladı. Quaresma Real Madrid, Barcelona, Manchester United ve İnter gibi takımlarının oyuncusu değil.

100 üzerinden 85
Ancak Beşiktaş'a gelince bu iş değişir. Çünkü Beşiktaş, Avrupa'da söz sahibi olmak isteyen bir takım ve Quaresma tam anlamıyla bu takımın oyuncusu olacaktır. Bu futbolcuya 100 üzerinden bir not vermem gerekirse 85 derim. Tam anlamıyla bir futbolcu, teknik direktöre sorun yaratmayan ve takımı ileriye taşıyan bir oyuncu. Beşiktaş'ta, Porto'da gerçekleştirdiği başarıyı tekrarlayabilir ve tekrarlayacaktır. Çünkü buna Ricardo'nun da çok ihtiyacı var.
[/B]
Y.O.K Artık Sana Ait T€K Zerre ßünyemde..Sen koca ßir HİÇ oldun ßende, €ttiğin T€K cümle ile..!