Gönderen Konu: Kalbimize Gömdük  (Okunma sayısı 542 defa)

Çevrimdışı €scap€

  • 2. SINIF UYE
  • ****
  • İleti: 8.602
  • Puan 1409
  • Cinsiyet: Bay
    • Profili Görüntüle
Kalbimize Gömdük
« : 27 Eylül 2008, 16:19:10 »
Vefatıyla tüm Türkiye'yi üzüntüye boğan Sabah Gazetesi spor yazarı Kazım Kanat'ı dün son yolculuğuna uğurladık. Sabah Gazetesi, Beşiktaş Kulübü ve Türkiye Spor Yazarları Derneği'nde düzenlenen törenlerden sonra Kanat'ın cenazesi Zincirlikuyu Mezarlığı'nda gözyaşları arasında toprağa verildi. Cenaze törenine spor, sanat ve iş dünyasından birçok ünlü ismin yanı sıra çok sayıda vatandaş da katıldı.

***

Ruhun Şad Olsun

58 yaşında aramızdan ayrılan Kazım Kanat için üç ayrı tören düzenlendi Cenaze namazı çok yüksek katılım ile kılınan "usta" için gözyaşları sel oldu.

Tam 9 yıl boyunca kansere karşı insanüstü bir mücadele verip, çarşamba günü akciğer yetmezliği nedeniyle aramızdan ayrılan Kazım Kanat, son yolculuğuna uğurlandı... Zatürre teşhisi ile bir süredir tedavi gördüğü hastanede hayata gözlerini yuman 58 yaşındaki 'usta' gazeteciden geriye ilkeleri ve yaşlı gözler kaldı. 1969'da adım attığı mesleğinde zirveyi çıkmayı başaran spor medyasının 'Kazım ağabeyi' son olarak Sabah'ta yazıyordu.

SABAH'TAN KULÜBE
Ebedi yolculuğuna üç ayrı tören sonrası uğurlanan Kazım Kanat için ilk tören 39 yıllık meslek hayatının son 6 yılını geçirdiği Sabah gazetesinde düzenlendi. Saat 10.00'da gazetenin önüne getirilen Kanat'ın cenazesi, törenin ardından kongre üyesi olduğu Beşiktaş kulübüne götürüldü. 'Kazım ağabey'in naaşının bundan sonraki durağı ise Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin (TSYD) Levent'teki binası oldu.

BAHÇEYE SIĞMADI
Kanat'ın tabutu, bir dönem yöneticiliğini de yaptığı TSYD'deki törenin ardından omuzlara alınarak Levent Camii'ne götürüldü. Cuma namazını müteakip kılınan cenaze namazı sonrası Zincirlikuyu'daki ebedi istirahatgâhına defnedilen usta, son yolculuğunda spor camiasını bir araya getirdi. Kanat'a son görevini yerine getirmek için Levent Camii'ne akın edenler, bahçeye sığmadı.