Gönderen Konu: KABUSTAN 'NOBRE' UYANDIRDI: 5-2  (Okunma sayısı 570 defa)

Çevrimdışı El_NiNo

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 10.664
  • Puan 326
    • Profili Görüntüle
KABUSTAN 'NOBRE' UYANDIRDI: 5-2
« : 08 Kasım 2008, 12:19:38 »
KABUSTAN 'NOBRE' UYANDIRDI: 5-2
Turkcell Süper Lig'de 10. haftanın açılış maçında Beşiktaş, 2-0 geriye düştüğü maçta Kocaelispor'u 5-2 mağlup ederek, maç fazlasıyla liderliğe yükseldi

İnönü Stadı'nda 'korku filmini' andıran karşılaşmada Beşiktaş adına maça damgasını vuran isim Mert Nobre oldu... Nobre oynadığı futbol ve attığı iki golle takımını, Kocaelispor karşısında uyandıran isimlerin başında geldi...Öte yandan Beşiktaş'ta atılan 5 golün de yabancı futbolculardan gelmesi, maçın diğer bir ayrıntısı olarak göze çarptı.

Büyük bir çekişmeye sahne olan karşılaşmada Beşiktaş'a galibiyeti getiren goller, karşılaşmanın  29. ve 71. dakikasınd Nobre, 43. dakikasında Holosko, 67. dakikasında Delgado ve 90+2. dakikada Bobo'dan geldi. Kocaelispor'un gollerini ise 15. dakikada Taner ve 16. dakikada Semavi kaydetti. Öte yandan Beşiktaş'ta Kocaelispor karşısında sarı kart gören Sivok cezalı duruma düştü.

BEŞİKTAŞ 'YENİDEN' ZİRVEDE

Turkcell Süper Lig'de son 2 maçında 5 puan yitiren ve liderlikten olan Beşiktaş, bu hafta Kocaelispor'u mağlup ederek ile zirve mücadelesini sürdürdü. Teknik direktör Mustafa Denizli'nin takımın başına gelmesinin ardından deplasmanda Gençlerbirliği'ni mağlup eden, ancak daha sonra sahasında Sivasspor ile 1-1 berabere kalan siyah-beyazlı takım, son olarak deplasmanda Kayserispor'a yenilerek liderlik koltuğunu Trabzonspor'a kaptırmıştı. Beşiktaş, bu hafta kendi sahasında Kocaelispor'u mağlup ederek maç fazlasıyla da olsa Trabzonspor'dan liderlik koltuğunu yeniden devraldı.

EKREM DAĞ İLK 11'DE

Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli, Kocaelispor karşısında, son yapılan Kayserispor maçının kadrosundan sadece 1 değişiklik yaptı. Mustafa Denizli, sağ kanatta oynayan Serdar Kurtuluş'u yedek soyundururken, yerine Ekrem Dağ'a ilk 11'de şans tanıdı. Denizli'nin göreve geldiği Gençlerbirliği maçından bu yana ligde ilk 11'de sahaya çıkan Serdar Kurtuluş ilk kez yedek soyunurken, ligin 7. haftasındaki Gençlerbirliği maçıyla göreve başlayan Denizli döneminde ligde forma şansı bulamayan Ekrem de ilk kez ilk 11'de oynadı.

KOCAELİSPOR YABANCI KALDI

Kocaelispor ise Beşiktaş karşısına yabancı futbolcularından yoksun bir kadroyla çıktı. Körfez ekibinde hafta içinde kentten ayrılan Sırp futbolcular Tutoriç, Jestroviç ve Aldelkoviç ile sakatlığı bulunan Fransergio ve Julio Cesar kadroda yer almazlarken, 18 kişilik kadronun tamamı Türk futbolculardan oluştu. Cezalı olan Kocaelispor Teknik Direktörü Yılmaz Vural, takımının başında sahaya çıkamadı.

BEŞİKTAŞ ŞOKTA!

Oldukça tempolu başlayan karşılaşmada iki takım da oldukça istekli ve arzulu bir görüntü çizdi. Özellikle Kocaelispor kanat organizasyonlarına ağırlık vererek Taner Gülleri'nin hava hakimiyetinden yararlanmak istedi. Maçın ilk dakikalarından oyunu kendi yarı sahasında kabul ederek kontraataklarla etkili olmaya çalışan Beşiktaş ise Holosko'nun süratinden faydalanarak erken bir gol bulmanın planlarını yapmaya başladı. Karşılıklı ataklar şeklinde geçen ilk 10 dakikanın ardından roller değişti, bu kez kontraatak futboluna dönen taraf Kocaelispor oldu. Önce Murat Hacıoğlu ile Rüştü Reçber'in kalesini yoklayan Kocaelispor ardından Serdar Topraktepe ile gole çok yaklaştı ancak tabeladaki skor değişmedi... Dakikalar ilerledikçe oyunun kontrolünü eline geçiren konul takım, karşılaşmanın 15. dakikasında Taner Gülleri ile skoru 1-0'a getirdi! Golden bir dakika sonra bu kez Semavi sahneye çıktı ve skor bir anda 2-0 oldu.

BEŞİKTAŞ RİSK ALDI, GOLÜ BULDU

İnönü Stadı tam anlamıyla buz kesti. Golden sonra oyun disiplininden kopan Beşiktaş, orta sahada pas hatası yapmaya başladı! Rakibin etkili ayaklarına karşı, kalabalık bir orta saha anlayışıyla mücadele eden Kocaelispor ise Zapotocny ve Sivok'un arasına attığı derinlemesine toplarla etkili olmaya başladı! Dakikalar ilerledikçe daha fazla risk almaya başlayan Beşiktaş, Delgado ve Holosko'nun da maça ağırlığını koymasıyla oyunu Kocaelispor yarı sahasına yıktı. Dakikalar 29'u gösterdiğinde Delgado ortaladı, Nobre altı pasta vurdu Beşiktaş skoru 2-1'e getirdi! İnönü'de umut ışığı yeniden doğdu. Skorun 2-1 olmasından sonra tüm riskleri alan siyah-beyazlılar, sağlı sollu ataklarla Kocaelispor'u adeta bunalttı. Tello ve Cisse'nin hücum bölgesine daha fazla destek vermesiyle rahatlayan Holosko ve Nobre Kocaelispor kalesinde ardı ardında pozisyonlar buldu ancak bu dakikalarda Serdar Kulbilge'nin başarılı kurtarışları tabeladaki skoru sabitledi!

KOCAELİSPOR KAPANDI, HOLOSKO UÇTU!

İlk yarının son anlarında baskısını arttıran Beşiktaş, Kocaelispor savunmasının verdiği derin boşlukları Holosko ve Nobre ile iyi bir şekilde değerlendirmeye başladı! Baskı gol getirecekti belliydi! Kapanan Kocaelispor, Beşiktaş'ın ekmeğine yağ sürdü bir anlamda... Dakikalar 43'ü gösterdinde İnönü'de sahne alma sırası Holosko'nundu! Tello'nun derinlemesine pasında bir anda kaleci Serdar ile karşı karşıya kalan Holosko, düzgün bir vuruş yaparak takımına hayat veren golü Kocaelispor ağlarına bıraktı! Maçın başında iki şok golle bir anda 2-0 mağlup duruma düşen Beşiktaş, baskılı ve sabırlı futbolunu Nobre ve Holosko ile bulduğu gollerle süsledi ve soyunma odasına  2-2'lik eşitlikle gitmeyi başardı.

UZAKTAN ŞUTLAR ZORLAMAYA BAŞLADI!

Karşılaşmanının ikinci yarısı, ilk yarıya oranlı oldukça temposuz başladı! Kocaelispor'un skoru korumak için tüm hatlarıyla kendi yarı sahasına kapanması ve Beşiktaş'ın orta sahada organize olamaması maçı orta saha mücadelesine çevirdi. Orta alanda fazla pas hatası yapan iki takım da, ikinci yarının ilk 10 dakikalık bölümünde etkili gol pozisyonları yakalayamadı. Dakikalar ilerledikçe oyuna ağırlığını koyan Beşiktaş, Delgado ve Tello'nun uzaktan attığı şutlarla skoru değiştirmek istedi ancak bu planda başarılı olamadı. Hücumda çoğalmakta zorlanan Mustafa Denizli'nin golcü oyuncu Bobo'yu uzun bir süre sahaya sürmemesi ise maçın dikkat çeken noktalarından biri oldu.

İKİ MÜTHİŞ GOL!

Fenerbahçe ile Galatasaray'ın karşı karşıya geldiği kritik haftada, mutlak kazanmak zorunda olan Beşiktaş, dakikalar ilerledikçe oyuna ağırlığını koymaya başladı. Kanat organizasyonlarıyla Kocaelispor savunmasını yıpratmaya başlayan Beşiktaş, 67. dakikada Delgado'nun muhteşem golüyle skoru 3-2'ye getirdi. Golden sonra iyice morallenen siyah-beyazlılar aradaki farkı arttırarak rahat bir nefes almak için Kocaelispor kalesinia adeta abluka altına aldı. Holosko ve Tello'nun sağlı sollu bindirmeleriyle iyiden iyiye oyundan düşen Kocaelispor, savunma geniş boşluklar vermeye başladı! Dakikalar 71'i gösterdiğinde bu kez Nobre sahne aldı İnönü'de! Delgado'ya nazire yaparcasına müthiş bir gole imza atan Nobre, skoru 4-2'ye getirdi. Kalan dakikalarda Kocaelispor'un beraberlik umutlarına 90+2. dakikada Bobo son verdi ve karşılaşma 5-2 Beşiktaş'ın üstünlüğü ile sona erdi.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

8. dakikada Tello'nun sol kanattan ceza sahasına ortasında ön direkte müsait pozisyonda İbrahim Toraman'ın dokunduğu top az farkla yandan auta çıktı.
12. dakikada Cisse'nin topuk pasında defanstan seken topa Nobre'nin vuruşu defanstan döndü. Ceza sahası sağ çaprazında topu önünde bulan Cisse'nin kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda dar açıdan sert vuruşunda kaleci Serdar Kulbilge, topu iki hamlede kontrol etti.
15. dakikada Hamza'nın ara pasıyla ceza sahasına giren Taner, rakiplerini geçtikten sonra sağ çaprazda kaleci Rüştü ile karşı karşıya kaldı. Taner, yerden düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi. 0-1
16. dakikada sağ çaprazdan ceza sahasına giren Taner'in içeriye ortasında arka direkte bom boş pozisyonda Semavi'nin uçarak kafa vuruşunda top ağlarla buluştu. 0-2
18. dakikada Nobre'nin pasıyla topla buluşan Delgado, ceza sahasına girer girmez gelişine sert vurdu. Top farklı bir şekilde üstten auta çıktı.
29. dakikada sol kanatta kazanılan serbest vuruşu kullanan Delgado'nun ceza sahasına ortasında altıpas içerisinde kaleciden önce topa kafayı vuran Nobre, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi ve farkı bire indirdi. 1-2
37. dakikada sol kanatta çalımlarla ceza sahasına giren Semavi, topu ayağından fazla açınca kaleci Rüştü, iyi bir zamanlamayla çıkarak topu kontrol etti.
42. dakikada Cisse'nin uzak mesafeden sert vuruşunda kaleci Serdar Kulbilge, topu kontrol etti.
44. dakikada Tello'nun defansın arkasına gönderdiği uzun pasa hareketlenen Holosko, ceza sahasına girdi ve kaleci ile karşı karşıya kaldı. Holosko, düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi ve skorda dengeyi sağladı. 2-2

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)

50. dakikada Volkan'ın sağdan kullandığı köşe vuruşunda arka direkte iyi yükselen Ufuk'un kafa vuruşunda top az farkla yandan auta çıktı.
59. dakikada Tello'nun ceza sahası dışından sert vuruşunda meşin yuvarlak az farkla yandan auta çıktı.
61. dakikada sol kanatta kazanılan serbest vuruşu hızlı kullanan Tello, ceza sahasında müsait durumdaki Nobre'ye pasını çıkardı. Nobre, topuk pasıyla topu Zapotocny'nin önüne bıraktı. Zapotocny'nin gelişine vuruşunda top farklı bir şekilde üstten auta çıktı.
64. dakikada Ekrem'in pasıyla ceza sahasına giren Nobre'nin sağ çaprazdan vuruşunda top yandan auta çıktı.
67. dakikada rakibinden güzel bir hareketle sıyrılan Delgado'nun ceza sahası dışından sert vuruşunda top köşeden ağlara gitti. 3-2
72. dakikada Nobre'nin ceza sahası dışından sert vuruşunda meşin yuvarlak köşeden ağlarla buluştu. 4-2
75. dakikada Sivok'un sağ kanattan ceza sahasına ortasında Delgado, topu kontrol ettikten sonra zor olanı yaptı ve kale önünde kaleci ile karşı karşıya yaptığı vuruşta topu üstten auta attı.
90+2'de Serdar Özkan'ın pasıyla ceza sahasına giren Bobo, rakibini çalımladıktan sonra plase bir vuruşla topu ağlara gönderdi ve maçın skorunu belirledi. 5-2

STAT: BJK İnönü
HAKEMLER: Fırat Aydınus, Tarık Ongun, Kemal Yılmaz
BEŞİKTAŞ: Rüştü, İbrahim Toraman, Sivok, Zapotocny, İbrahim Üzülmez, Ekrem, Cisse  (Gökhan Zan dk. 55), Delgado, Tello  (Serdar Özkan dk. 80), Holosko  (Bobo dk. 79), Nobre
YEDEKLER: Hakan Arıkan, Serdar Kurtuluş, Uğur, Aydın
TEKNİK DİREKTÖR: Mustafa Denizli
KOCAELİSPOR: Serdar Kulbilge, Musa, Tolga, Ufuk, Volkan, Hamza  (Bülent Bölükbaşı dk. 79), Semavi, Kemal, Murat, Taner  (Ahmet Dursun dk. 87), Serdar Topraktepe  (Serhat dk. 78 ?)
YEDEKLER: Metin, Umut, Serkan, Muhammed
TEKNİK DİREKTÖR: Yılmaz Vural
GOLLER: Taner (dk. 15), Semavi (dk. 16) (Kocaelispor), Nobre (dk. 29 ve 72), Holosko (dk. 44), Delgado (dk. 67), Bobo (dk. 90+2) (Beşiktaş)
SARI KARTLAR: Kemal, Hamza, Volkan (Kocaelispor), Sivok (Beşiktaş)

alıntı
Şeytanın En Büyük Hilesi Dünya'ya kendinin var olmadığına inandırmakmış!