Gönderen Konu: En iyi yerli: Sağlam  (Okunma sayısı 502 defa)

Çevrimdışı €scap€

  • 2. SINIF UYE
  • ****
  • İleti: 8.602
  • Puan 1409
  • Cinsiyet: Bay
    • Profili Görüntüle
En iyi yerli: Sağlam
« : 06 Eylül 2008, 13:51:28 »

Beşiktaş

'Ertuğrul Sağlam 60 yıldan bu yana Beşiktaş’ta teknik direktörlük görevine ikinci yıl devam eden tek yerli hoca olmuş!...' Türk spor medyasının duayenlerinden Güven Taner'in köşe yazısı:

 
Ertuğrul Sağlam 60 yıldan bu yana Beşiktaş'ta teknik direktörlük görevine ikinci yıl devam eden tek yerli hoca olmuş! Söz konusunu sürede toplam 11 yerli teknik adam görevlendirilmiş Beşiktaş'ta... Durum 60 yıldan bu yana böyle olunca, ikinci yıla başlamak elbette REKOR!

Adama nazar değdirecekler!

Hani ilk kez yapılan yarışı kazananın rekortmen olması gibi. Şu 'rekor' olarak nitelediğimiz olguya bakınız!

İki sonuç daha doğuyor bu 'rekor'dan:

Son 60 yılın yaklaşık 45 yılında yabancılar görevde olduğuna göre yabancılarla çalışmanın da çok önemli bir getirisi olmadığını görmekteyiz.

Yerli hocalar o görevi kendilerine verdirecek güveni, inancı, cesareti yöneticilere verememişler...

Sağlam'a kurşun döktürelim! (Lafın gelişi. Bu saçmalığa inanmam!)

Öyle bir ülkede yaşıyoruz ki, Sağlam eğer üçüncü yılına da girerse, onu olimpiyat rekoru kırmış gibi alkışlamamız gerekecek. Ve o zaman asıl, bir madalya da Başkan Yıldırım Demirören'e verilmeli.

Sık teknik adam değiştirmenin tek kaynağı yöneticinin bakış açısı değil bizde. Yanı sıra teknik adamların da bir tarafları eksik kalıyor olmalı. Hani teknik adam göndermeyi hep 'kıyım' kavramı içinde ele alırız ya... Hata ediyoruz. Çünkü o işi yalnız başına yönetici gerçekleştirmiyor, bu işte kimi zaman teknik adam kaşınması da var...

TFF doğruyu buldu

Beşiktaş, Ekim 2007'de Trabzonspor'a karşı, kuralların gerektirdiği biçimde isim listesi düzenleyerek sahaya çıkmadığı için hükmen yenik sayılmalıydı. Ancak TFF'nin o günkü yöneticileri bunu atlamışlar.

5 gün içinde zaman aşımına uğrayan itirazı Sivasspor 10 ay sonra yaptı ve bu gerekçe ile geri çevrildi.

Ancak orta çıkan olayın bir başka boyutu ele alınmalıydı. TFF'nin o gün bu durumdan sorumlu olan kişileri hesap vermeliydiler...

TFF şimdi bunun üzerine gidiyor. Ulusoy Federasyonuna hesap sorulacak. Hesap vereceklerin içinde o günkü paralı genel sekreter şimdiki ikinci başkan da var... Doğruyu yapıyorlar.

Bu arada kimi meslektaşlarım yanlış yapıyor. Bu konuyu işlerken 'Kimse bunu ele almıyor' demekteler. Eğer her yazıyı okumadan, her konuşmayı dinlemeden böyle yazarlarsa, hataya düşerler. Bu konuyu sizden önce yazan oldu!

Eğer yalnız sizi okuyanları kandırmak gibi bir art niyetiniz varsa, anlarım. Ne var ki bununla kendinizden başkasını kandıramazsınız.