Gönderen Konu: Demirören: Bunun adı adaletsizlik  (Okunma sayısı 487 defa)

Çevrimdışı €scap€

  • 2. SINIF UYE
  • ****
  • İleti: 8.602
  • Puan 1409
  • Cinsiyet: Bay
    • Profili Görüntüle
Demirören: Bunun adı adaletsizlik
« : 05 Eylül 2008, 18:51:59 »
Beşiktaş

Futbol Federasyonu’nun yeni belirlediği, bu sezondan itibaren uygulanacak naklen yayın gelirlerinin Süper Lig kulüplerine dağıtılması kriterleri Beşiktaş Kulübü’nde sıkıntıya neden oldu

 



Federasyonun, şampiyonluk primini yüzde 14'ten, 11'e düşürerek, yayın gelirlerinin yüzde 45'inin performansa göre dağıtılmasını benimsemesiyle geliri önemli ölçüde azalan siyah-beyazlıların, itiraz edecekleri öğrenildi.
Başkan Yıldırım Demirören'in kısa süre içinde Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener ile bir araya gelerek, kendilerine ödenecek payın düşmesi konusundaki endişelerini ileteceği belirtildi.

'Adaletsizlik'
17'şer şampiyonluğu bulunan ezeli rakipler Fenerbahçe ile Galatasaray'a, Beşiktaş'tan fazla pay ödenmesi konusunda sıkıntılı olan Demirören'in bu uygulamayı adaletsizlik olarak nitelendirdiği vurgulandı.
Başkan Demirören'in, son dört sezonda Fenerbahçe ve Galatasaray ile aynı miktarda naklen yayın geliri alan Beşiktaş'ın, ezeli rakiplerin gerisinde kalmasından ciddi şekilde rahatsızlık duyduğu ve Futbol Federasyonu Başkanı Özgener'le bir araya gelerek, bu duruma çözüm bulunmasını isteyeceği kaydedildi.

Trabzon: Kayıptayız
Bu arada Trabzonspor Kulübü de yeni naklen yayın kriterleri nedeniyle gelirlerin azalmasından şikayetçi oldu.
Bordo-mavili kulübün Genel Sekreteri Hasan Yener, "Söz konusu yeni uygulama, kulübümüzün sabit hakları doğrultusunda geçmişe oranla kayıplar yaşamasına yol açmıştır, fakat elbette federasyonun aldığı karara saygılıyız" açıklamasını yaptı.