Gönderen Konu: Beşiktaş'a kötü haber  (Okunma sayısı 491 defa)

Çevrimdışı €scap€

  • 2. SINIF UYE
  • ****
  • İleti: 8.602
  • Puan 1409
  • Cinsiyet: Bay
    • Profili Görüntüle
Beşiktaş'a kötü haber
« : 05 Eylül 2008, 18:55:35 »
Beşiktaş

Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, geçen sezon Trabzonspor ile Beşiktaş takımları arasında oynanan müsabakada ortaya çıkan yaş ihlaliyle ilgili başlattığı inceleme sonunda, dönemin federasyon başkanı Haluk Ulusoy ve yönetim kurulu üyeleri hakkında, "Görevin gereklerini yapmakta ihmal ve gecikme gösterdikleri" kanaatine vararak, Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunma kararı aldı.

 
Ayrıca naklen yayın kriterlerinde değişiklik yapılarak şampiyonluk payında indirime gidildi. Federasyon, gelirin büyük kısmının da performansa göre dağıtılmasını benimsedi. Buna göre Fenerbahçe ve Galatasaray sezona 12,6 milyon YTL garanti parayla başlarken, Beşiktaş'ta bu miktar 9,2 milyon YTL olacak..


Yönetim kurulu, bugün yaptığı toplantıda, Turkcell Süper Lig'de geçen sezon 20 Ekim 2007 tarihinde oynanan Trabzonspor-Beşiktaş maçında ortaya çıkan yaş ihlaliyle ilgili inceleme sonucu, ulaşılan belge ve bilgiler ışığında, ilgili bölüm yetkilisi hakkında idari soruşturma başlatılmasına ve soruşturma sonuçlanıncaya kadar yetkiliye görevinden el çektirilmesine karar verdi.

Yapılan açıklamada, "Yönetim kurulu, yaptığı inceleme ve değerlendirmenin sonucunda, dönemin Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy ve yönetim kurulu üyeleri hakkında, Türk Ceza Kanunu'nun 257. maddesinin 2. fıkrası çerçevesinde, "Görevin gereklerini yapmakta ihmal ve gecikme gösterdikleri"' kanaatine vararak, Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmayı kararlaştırdı" denildi.

İTİRAZ
Sivasspor, 20 Ekim 2007'de Trabzonspor ile Beşiktaş arasında oynanan maçta Beşiktaş'ın, müsabaka isim listesinde bulundurması zorunlu olan futbolcuları bulundurmadığını ve bu nedenle hükmen yenik sayılması gerektiğini, bunların yapılmamış olması nedeniyle de kendilerinin Turkcell Süper lig'de 3. olamadıklarını iddia ederek, uğradıkları zararın giderilmesi amacıyla Futbol Federasyonuna başvurmuştu.

Federasyon ise itirazların, zamanında yapılmamış olması nedeniyle Sivasspor'un başvurusunu reddetmiş, ancak konuyla ilgili inceleme yapılacağını duyurmuştu.

YAYIN GELİRLERİ DAĞITIM KRİTERLERİ
Bu arada, Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu toplantısında, Turkcell Süper Lig naklen yayın gelirlerinin dağıtım kriterleri de belirlendi.

2008-09 sezonundan itibaren uygulanmak üzere belirlenen kriterlere göre, naklen yayın gelirlerinin yüzde 11'inin, ligde şampiyon olan takımlara, şampiyonluk sayılarına göre, yüzde 35'inin 18 kulübe eşit olarak, yüzde 45'inin puan performansına bağlı olarak, yüzde 9'unun da ligi ilk 6 sırada bitirecek takımlara, sezon sonu ödülü olarak dağıtılacağı bildirildi