Gönderen Konu: Sporcu fabrikası Antalya!  (Okunma sayısı 653 defa)

Çevrimdışı Saw

  • 2. SINIF UYE
  • ****
  • İleti: 9.123
  • Puan 1000
  • Cinsiyet: Bay
  • | |......S€N! S€V!Y0RUM......| |
    • Profili Görüntüle
Sporcu fabrikası Antalya!
« : 04 Eylül 2008, 11:29:16 »
Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü Spordan Sorumlu Şube Müdürü Özer Bedir yaptığı açıklamada, ildeki okullarda okuyan öğrencilerin geçen öğretim yılında, ulusal ve uluslararası müsabakalarda 106 madalya alarak Türkiye'nin gururu olduklarını hatırlattı. Okullarda okuyan, futboldan masa tenisine kadar 21 branşta küçük, yıldız ve genç 30 binin üzerinde lisanslı sporcularının bulunduğunu kaydeden Özer Bedir, bu öğrencilerin çok başarılı sonuçlar aldığını söyledi.

Antalya'daki ilçelerde Lig Kurulu oluşturulduğunu, bu sayede ilçelerde de gençlerin spor yapma olanağına kavuştuğunu anlatan Bedir, ''Öğrencilerimizi, derslerden arta kalan boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmeleri için spora teşvik ediyoruz. Spor yapan gençlerimize malzeme yardımında da bulunuyoruz'' dedi.

-''BÜTÜN BRANŞLARDA MİLLİ SPORCUMUZ VAR''-
Amaçlarının okul sporlarını destekleyerek ülke sporuna kaynak yaratmak olduğuna işaret eden Bedir, şöyle konuştu:

''Bu yıl Olimpiyatlara katılan milli atletimiz Aslı Çakır ile Atina Olimpiyatları'nda Türkiye'yi temsil eden atletimiz Binnaz Uslu, Antalya'da yetişen sporculardan sadece ikisidir. Bütün branşlarda Antalya'dan yetişen milli sporcularımız var. Onlar Antalya'nın gururu oldular. Altyapıdan Türkiye'nin gururu olacak yeni sporcular yetişiyor. Bu kadar başarılı bir il olan Antalya'da daha fazla sporcu yetiştirmek için bütün federasyonlardan malzeme yardımı istedik. Ancak Hentbol ve Masa Tenisi Federasyonları dışında bizimle ilgilenen federasyon olmadı. Bu, ülke sporuna sporcu yetiştiren Antalya'yı üzdü. Bu gençlere sahip çıkılsa, olimpiyatlar, dünya ve Avrupa şampiyonlarında büyük başarılar elde ederiz.''

-NELER YAPILIYOR-
Özer Bedir, 640 kilometrelik sahil şeridine sahip Antalya'da yeterince saha ve tesislere sahip olmadıklarını, iki okulda yüzme havuzu bulunduğunu, ancak il merkezinde bir yüzme havuzu olmadığı için yarışların Isparta'da yapıldığını ve buna rağmen yüzücülerin yarışmalarda iyi dereceler elde ettiklerini anlattı.

Antalya Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay'ın ''Her ilçede spor salonu'' projesi olduğunu hatırlatan Özer Bedir, şöyle devam etti:

''Hazırlanan proje başarılı olduğunda Antalya'nın spordaki başarısı daha da artacaktır. Antalya, tüm branşlarda başarılı olan öğrencilerini altın ile ödüllendiren tek ildir. 30 kişilik bir otobüsümüz var. Bu otobüsle sporcularımız okul maçlarına götürülüyor. Ayrıca Milli Eğitim Müdürlüğüne ait ambulans bulunuyor. Amatör sporlarında ambulans yok ama okul sporlarında ambulans görev yapıyor. Antalya, sporda Türkiye'nin en başarılı illeri arasında ilk sıralarda yer alıyor. Kepez Belediyesi ile bu yıl ortaklaşa olarak lisanssız sporcularla futbol turnuvası düzenledik. Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim ve eski Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan, 6 bin kişinin katıldığı turnuva ödül törenine geldiler. Büyükşehir Belediyesi ile basketbol turnuvası, salon, plaj futbolu, plaj hentbolu düzenledik. Ayrıca Kipa ile ortaklaşa olarak spor organizasyonu yaptık ve bütün katılımcılara malzemeler verdik.''

Kız ve erkek takımları arasında penaltı yarışması ve 3 sayılık basket yarışmaları yapıldığını da belirten Bedir, penaltı atışlarının finallerini Antalyaspor'un oynadığı lig maçı arasında, üç atışlık basket yarışmasının finallerini ise Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Kepez Belediyesi basketbol takımlarının yapacağı lig maçları arasında yapmak istediklerini söyledi.

-ANTALYASPOR İLE ORTAK PROJE-
Özer Bedir, Antalyaspor ile Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa Antalya merkez ile 19 ilçede sporcu taraması projesini uygulamaya koyduklarını da hatırlatarak, sözlerini şöyle tamamladı:

''Tespit edilecek futbolcular antrenörler vasıtasıyla Antalyaspor tarafından eğitilecek. Bu öğrencilerin okula devam edip etmedikleri, beslenmeleri dahil her türlü takibi yapılacak. Antalya'nın altyapısını oluşturacak bu proje ile yetişecek gençler, gelecekte Türkiye liglerinde mücadele edecek.''