Gönderen Konu: Sivasspor'da hedef UEFA Kupası  (Okunma sayısı 636 defa)

Çevrimdışı black_tower91

  • 4.SINIF UYE
  • **
  • İleti: 2.472
  • Puan 48
  • Cinsiyet: Bay
  • DAvid Villaa
    • MSN Messenger - black_tower91@hotmail.com
    • Profili Görüntüle
Sivasspor'da hedef UEFA Kupası
« : 08 Mayıs 2008, 16:23:03 »
Bu sezon gerek oynadığı futbol, gerekse aldığı puanlarla geçen haftaya kadar şampiyonluk şansını sürdüren, ancak Galatasaray’a yenilerek bu umudunu yitiren Sivasspor'da gözler UEFA Kupası için Gençlerbirliği maçına çevrildi.


Turkcell Süper Lig'de Galatasaray'a yenilerek şampiyonluk ve Şampiyonlar Ligi şansını matematiksel olarak yitiren Sivasspor, ligi Beşiktaş'ın üzerinde tamamlayarak UEFA Kupası'na katılan 20. Türk takımı olmak istiyor.

 

Ligde geçen hafta sonu sahasında, şampiyonluğun en büyük adayı Galatasaray'a 5-3 yenilerek, şampiyonluk ve Şampiyonlar Ligi'ne katılma şansını yitiren Sivasspor'da, gözler UEFA Kupası'na çevrildi.

 

Son haftaya lider Galatasaray'ın 6, ikinci Fenerbahçe'nin ise 3 puan gerisinde, dördüncü Beşiktaş'ın averajla önünde 70 puanla üçüncü sırada giren Sivasspor, son maçta Gençlerbirliği ile deplasmanda karşılaşacak.

 

Aynı puana sahip olduğu Beşiktaş ile ikili averajı da eşit olan, ancak genel averajda siyah-beyazlı ekibe karşı 4 fazlası bulunan Sivasspor, Gençlerbirliği'ni farklı yenerek UEFA Kupası'na katılmak istiyor.

 

Yiğidolar'ın, UEFA Kupası'na katılıp katılamayacağı, gelecek hafta oynanacak Gençlerbirliği-Sivasspor ve Beşiktaş-Vestel Manisaspor maçlarının sonuçlarına göre belli olacak.

 

UEFA KUPASI'NA KATILAN 20. TÜRK TAKIMI OLMAK İSTİYOR

Yiğidolar, ligi 3. sırada bitirdiği takdirde Türkiye Kupası'nı kazanan Kayserispor ile birlikte UEFA Kupası'na katılma hakkı elde edecek ve bu kupada mücadele etme hakkı kazanan 20. Türk takımı olarak kayıtlara geçecek.

 

1971-1972 sezonuna kadar Fuar Şehirleri Kupası adıyla oynanan UEFA Kupası'na Türkiye'den bugüne dek Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor'un yanı sıra Altay, Göztepe, Eskişehirspor, Boluspor, Adanaspor, Orduspor, Kocaelispor, İstanbulspor, Ankaragücü, Antalyaspor, Gaziantespor, Gençlerbirliği, Malatyaspor, Denizlispor, Kayserispor ve Kayseri Erciyesspor takımları katılmış, Galatasaray 1999-2000 yılında İngiltere'nin Arsenal takımını, normal süresi ve uzatma bölümü 0-0 biten final maçında penaltılarla 4-1 yenerek bu kupayı müzesine götürün ilk Türk takımı olarak kayıtlara geçmişti.

 
Galatasaray'ın dışında herhangi bir Türk takımı, bu kupayı müzesine götürme başarısı gösteremedi