Gönderen Konu: Leoparlar 12. günü doldurdu  (Okunma sayısı 532 defa)

Çevrimdışı irsad26

  • 4.SINIF UYE
  • **
  • İleti: 2.386
  • Puan 6334
  • Cinsiyet: Bay
  • Eskişehirspor..!
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
Leoparlar 12. günü doldurdu
« : 14 Ağustos 2008, 17:30:03 »
Leoparlar 12. günü doldurdu
Yeni sezon hazırlıklarını Hollanda’nın Arnhem kasabasında bulunan Golden Tulip Otel’de devam ettiren Ankaraspor, kampta 12. günü doldurdu.
Günün ikinci antrenmanına düz koşuyla başlayan oyuncular, topla ısınma ve pas çalışmasıyla devam etti. Futbolcular daha sonra kanatlardan orta ve şut çalıştı. Yarım sahada oynanan çift kale maçla akşam antrenmanı son bulurken hafif ağrıları olan De Nigris ve Batak günün ikinci antrenmanını düz koşu yaparak tamamladı.

“Lige sıkıntısız giriyoruz”

Kulüp doktoru Doç.Dr. Burak Kunduracıoğlu, oldukça yoğun bir kamp dönemi geçirmesine rağmen, çok önemli yaralanmaların olmadığını belirterek lige sıkıntısız bir şekilde başlayacağını ifade etti.

Futbolcular için ara dönemin, yani ölü sezon diye tabir edilen dönemin çok uzun olmasının bir dezavantaj olduğunu söyleyen kulüp doktoru Doç. Dr. Burak Kunduracıoğlu “Bir futbolcu yedi günden fazla performansına ara verdiğinde, kuvvette ve dayanıklılıkta çok ciddi kayıplar oluyor. Bu yıl sezona verilen aranın 2 ay olması yaralanma olasılığını artırıcı bir faktör olarak karşımıza çıkmaktaydı. Bu tür kayıpları olan bir futbolcunun baskı yapması ya da yüklendiğiniz zaman yaralanmaması mümkün değil. Onun için bu iki etap halinde yaptığımız kamp döneminin büyük bir bölümünü dayanıklılık ve kuvvete ayırdık” şeklinde konuştu.

6 KİŞİLİK SAĞLIK EKİBİ
Ölü sezondan çıktıkları için kampın ilk etabında oyunculara fazla yüklenilmediğini bu yüzden ilk bir haftayı adaptasyon süresi gibi geçirdiklerini belirten Kunduracıoğlu, bu sürenin ardından testler yapıp herkesin kuvvet dengesizliğini, dayanıklılık seviyesini tespit ettiklerini söyledi. İki uzman fizyoterapist, iki masör ve bir performans uzmanıyla sağlık çalışmalarını yürüttüklerini belirten kulüp doktoru Kunduracıoğlu, spor bilimci aynı zamanda performans uzmanı Alper Aşçı’nın sağlık ekibine dahil olmasının büyük bir avantaj olduğunu; çünkü gerek testlerin yorumlanmasında gerekse testlerin antrenmana dönüştürülmesinde sağlık ekibi ve hocalar arasında çok ciddi bir köprü görevi gördüğünü ifade etti. 

BÜYÜK YARALANMALAR YOK
Kamp süresince ciddi bir yüklenim yapılmasına rağmen çok büyük ve çok fazla bir yaralanmanın olmadığını belirten Kunduracıoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Bu tür yüklenim dönemlerinde mutlaka birtakım yaralanmalar meydana gelir. Genel itibariyle baktığınız zaman kas yırtılmaları, bağ kopması, lif atması gibi yaralanmalar yaşamadık. Aşırı yüklenmeye bağlı 3-4 futbolcuda birtakım sıkıntılarımız oldu. Onları da havuz egzersizleri, kuvvet ve sportif rehabilitasyonlarla toparlamaya çalışıyoruz. Tahmin ediyorum TSYD Kupası’ndaki karşılaşmalara ve Süper Lig’e sıkıntısız bir şekilde çıkacağız.”
Siyah Kırmızı<<Şampiyon EsEs