Gönderen Konu: Hamit neden gelmedi?  (Okunma sayısı 732 defa)

Çevrimdışı YuRY

  • MODERATÖR
  • 1. SINIF ÜYE
  • ***
  • İleti: 17.264
  • Puan 1606
  • Cinsiyet: Bay
    • MSN Messenger - Tr_YuRY@hotmail.com
    • Profili Görüntüle
Hamit neden gelmedi?
« : 18 Ocak 2007, 15:56:16 »
Galatasaray bir süredir ısrarla renklerine bağlamaya çalıştığı gurbetçi yıldız Hamit Altıntop konusunda büyük bir engele takıldı. Sarı - kırmızılı yöneticiler sezon sonunda kulübü Schalke ile sözleşmesi bitecek olan 24 yaşındaki milli yıldızı transfer etmek için her yolu denerken, genç oyuncunun annesini ve kardeşini Almanya'da bırakarak Türkiye'ye gelmek istemediği öğrenildi.

Milliyet gazetesinin 13 Ocak 2007 tarihli sayısında yer alan haberde Milli futbolcunun Galatasaray'a gitmeyişinin sebeblerine ve açıklamaları yer aldı.

Babası yıllar önce vefat eden ve Almanya'da annesi ve ikiz kardeşi Halil Altıntop'la aynı evde yaşayan Hamit'in, Galatasaray'dan gelen ciddi teklifi ailesine aktardığı, ancak gerek Halil'in Schalke'ye bu sezon gitmesi gerekse annesinin, kendisinden yanında kalmasını istemesi yüzünden, Türkiye'den gelen teklife olumlu yanıt vermediği belirtildi.

'Bir yere gitmiyorum'

Hamit'in Galatasaraylı yöneticilerle yaptığı görüşmelerde, Türkiye'ye gelme kararı alması halinde önceliği sarı - kırmızılı takıma vereceğini söylediği vurgulandı. Bu arada yönetimin, Hamit'i ikna edebilmek için sezon sonunda Halil Altıntop için de Schalke'ye teklif yapacağı kaydedildi. Halil'in, Alman kulübü ile sözleşmesi ise 2010 yılında sona erecek.

Hamit Altıntop dün bir açıklama yaparak transferiyle ilgili her gün medyada çıkan haberlerden artık sıkıldığını söyledi.  Gurbetçi futbolcu, "Bu konuda üstüme çok geliniyor. Transfer dedikodularından artık sıkıldım. Henüz transfer falan yok. Sezon sonuna kadar kulübüm Schalke ile sözleşmem bulunuyor. Bir yere gittiğim yok" diyerek sezon sonunda kesin kararını vereceğini dile getirdi.

Schalke'den resmi açıklama

Bundesliga'da zirveye oynayan Alman kulübünün menajeri Andreas Müller, Hamit Altıntop için ne sözlü ne de yazılı bir transfer teklifi almadıklarını bildirdi.

Schalke'nin resmi internet sitesine bir açıklama yapan Müller, Gelsenkirchen'de doğan Hamit'in, Almanya'da mutlu olduğunu belirterek, "Sorun gibi görünen bizim 2011 yılına kadar kendisine sözleşme teklif etmemiz. Hamit'e sunduğumuz teklif iyi ve güzel. İkinci yarıda istediğimiz başarıyı yakalarsak tabii ki o zaman son sözümüzü söylemek için teklifte değişiklikler olabilir" ifadesini kullandı.
Schalke Kulübü Başkanı Gerhard Rehberg ise Hamit'in Almanya'da kalmak istediğini söyledi. Önceki gün İstanbul'a gelerek yakın dostu olan Galatasaray Başkanı Özhan Canaydın'la yemek yiyen Rehberg, "Hamit ve Halil, Gelsenkirchen'de doğdular ve aileleri orada yaşıyor. Hamit bana Almanya'da kalmak istediğini söyledi. Biz de ikizleri bir arada tutmaya çalışacağız" açıklamasını yaptı.