Futbol için okulu bıraktı...
Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) takımlarından VfB Stuttgart'ta oynayan Almanya 21 Yaş Altı Milli Takımı'nın Türk kökenli oyuncusu Serdar Taşçı futbol kariyerini sürdürebilmek için okulu bıraktı.
Alman Haber Ajansı (DPA), Serdar'ın, Almanya'da ''Abitur-Prüfung'' adı verilen liseyi, bitirme sınavlarına bir kaç hafta kala futbolda profesyonel kariyerini sürdürebilmek için bıraktığını belirterek, ''İkisini birlikte isteksiz götürüyordum. Bunun için futbola karar verdim'' sözlerine yer verdi.
Takımıyla birlikte bu yılın başında Dubai'de yaptıkları hazırlık kampında okul ile futbolu birarada götüremeyeceğine karar verdiğini ifade eden Serdar, ''Okula devam etmemi en çok annem istiyordu. Ancak annemi de ikna etmeyi başardım'' şeklinde konuştu.
Geçirdiği sakatlıktan yeni kurtulan Serdar, sınavlar için çalışması durumunda antremanlardan uzak kalacağını ve bu hafta oynanacak karşılaşmada yer almamasının sözkonusu olacağını söyledi.
Hedefinin Almanya (A) Milli Takımı'nda oynamak olduğunu kaydeden Serdar, Türkiye'de akrabaları olduğunu, ancak Türkiye'ye şimdiye kadar sadece tatil yapmak için gittiğini, ailesinin de Türk Milli Takımı yerine Alman Milli Takımı'nda oynamasını kabul ettiğini sözlerine ekledi.