Gönderen Konu: "En iyi olanlarız"  (Okunma sayısı 622 defa)

Çevrimdışı XeLL

  • Osc Yönetici
  • 1. SINIF ÜYE
  • ******
  • İleti: 10.445
  • Puan 351
  • Cinsiyet: Bay
    • Profili Görüntüle
"En iyi olanlarız"
« : 05 Ağustos 2007, 18:37:50 »
Almanya Birinci Ligi (Bundesliga) takımlarından Bayern Münih'de oynayan milli futbolcu Hamit Altıntop, konsantreli bir şekilde oynadıkları takdirde lig şampiyonu olacaklarını söyledi.

Hamit, spor dergisi Kicker'e verdiği röportajında, ''Lig Kupası, çoğu takımın güçlü olduğunu gösterdi, ancak en güçlünün de bizim takımımız olduğunu gördük. Konsantreli oynarsak lig şampiyonu oluruz'' dedi.

Bayern Münih'de her şeyin neden iyi işlediğinin sorulması üzerine Hamit, ''Çünkü teknik direktör hepimizin güçlü yanını ortaya çıkartıyor ve istediğimiz gibi oynamamıza imkan veriyor. Bazı oyuncular Almanca konuşamıyor, ancak teknik direktörün ne istediğini bilmeleri yeter. Ayrıca benim gibi, takıma haklı yere alındıklarını ispatlamaya çalışan çok oyuncu var'' şeklinde konuştu.

Hamit, kendi formunu neye borçlu olduğunun sorulmasına karşılık da, ''Bu hemen olan bir şey değil. Bu, yıllarca süren bir çalışmanın ürünü. Ben kendime inanıyorum. Bu benim için bir sürpriz değil. Bayern'de de bana güvenilmesinden ve bir fırsat verilmesinden dolayı mutluyum. Çok güzel bir zaman olabilir'' dedi.

FC Schalke 04'te oynadığı dönemde kendisine adil davranılmadığını söylediğinin hatırlatılması üzerine de Hamit, ''Orada çok güzel bir 4 yıl geçirdim, neredeyse lig şampiyonu oluyordum. Şimdi gitmem için bir fırsat doğmuştu, ben de bundan faydalandım. Tabii ki her şeyden memnun değildim, ancak eleştiri de bu işin bir parçası'' diye konuştu.

Hamit, FC Schalke 04 Teknik Direktörü Mirko Slomka'yla kavgasını sona erdirip erdirmediğinin sorulmasına karşılık, ''Bizim hala çok iyi bir ilişkimiz var. Ben herhangi bir şeyi eleştirdiysem, bu hiç bir zaman şahsi değildi. Schalke'nin sorumluları bunu biliyorlar'' şeklinde cevap verdi.

FC Schalke 04'ün lig şampiyonu olma olasılığını çok az olarak gördüğünün hatırlatılması üzerine de Hamit, ''Bence Schalke ilk beşin arasına girer, ancak lig şampiyonluğunu mutlaka biz almak istiyoruz. Biz kalite açısından en iyi olanlarız. Tabii ki sürprizler olabilir, Stuttgart örneğine bir bakın. Ancak potansiyelimizden faydalanmak bizim elimizde'' dedi.

FC Schalke 04'te oynayan ikiz kardeşi Halil Altıntop'un da bir orta saha oyuncusu olmadığına inandığını ifade eden Hamit, kendisinin daha çok hangi pozisyonda oynamayı sevdiğinin sorulması üzerine de en çok orta sahada oynamayı sevdiğini, ancak oyun sırasında sık sık pozisyon değiştirdiklerini kaydetti.

Ayak baş parmağında bir ağrı olduğunu, ancak bu ağrının çabuk geçeceğine inandığını kaydeden Hamit, Bayern Münih'de kendisini rahat hissettiğini, bunun da çok önemli olduğunu sözlerine ekledi.