Gönderen Konu: bir golü 550 bin euro  (Okunma sayısı 831 defa)

Çevrimdışı LeGeND-MæN

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 25.719
  • Puan 1937
  • Cinsiyet: Bay
  • Mangal Yürekli Adam
    • Profili Görüntüle
bir golü 550 bin euro
« : 14 Ocak 2007, 16:38:44 »
1 golü 550 bin euro!
Trabzonspor'un sezon başında Almanya'nın Hertha Berlin Kulübü'nden büyük umutlarla transfer ettiği ve önceki gün yeniden Bundesliga'ya dönerek Wolfsburg'la anlaşan Marcelinho'nun Trabzon macerasının bordo mavili kulübe kar mı? zarar mı? ettirdiği camiada gündeme oturdu.

BONSERVİS'TEN KAR EDİLDİ AMA

30 Temmuz 2006'da kendisini bordo mavili kulübe bağlayan imzayı atan Alman Ligi'nin gözde futbolcusu Marcelinho'nun bonservisi için Trabzonspor Hertha Berlin'e 2 milyon 325 bin euro ödeme yaptı. Brezilyalı yıldız oyuncunun Wolfsburg'a transferi sırasında ise Trabzonspor' un kasasına 2 milyon 750 bin euro bonservis bedeli gireceği açıklandı. İki rakamı karşılaştıran yöneticiler, medyaya Trabzonspor'un bu transferden 425 bin euro kar ettiği yönünde haberler verirken, Marcelinho'nun 6 aylık Trabzonspor macerasının maliyetinin, diğer rakamları da gözönünde bulundurunca Karadeniz kulübüne pahalıya patladığı ortaya çıktı.

SAĞLAM SÖZLEŞME

Trabzonspor'la diğer yabancılarda rahatsızlık yaratacak bir sözleşme imzalayan Marcelinho'nun sözleşmesinde, Musampa gibi özellikle maç başı ücret bulunmaması dikkat çekmişti. Bordo mavililerle yıllık 2 milyon euroya anlaşan Brezilyalı oyuncu, bu ücretin 1 milyon eurosunu peşin olarak alırken, geri kalanı ise maaş olarak taksite bağlandı. Aylık 83 bin 333 euro maaş alan Marcelinho, takımdan ayrılana kadar toplam 417 bin euro maaş almış oldu. Marcelinho'ya verilen 100 bin euro menacerlik masrafı da bu hesaba katıldığında Brezilyalı yıldızın bonservis bedeli hariç bordo  mavililere maliyeti 1 milyon 517 bin euroya ulaştı. 2 milyon 325 bin euroluk bonservis bedeli de hesaba katıldığında Marcelinho için ödenen miktar 3 milyon 842 bin euroya kadar yükselmiş oldu. Trabzonspor'un Wolfsburg'dan alacağı 2 milyon 750 bin euro bonservis bedeli düşüldüğünde Marcelinho için kasadan çıkacak paranın yaklaşık 1 milyon 100 bin euro olarak ortaya çıktığı belirtildi.

GOLÜ 550 BİN EURO

Hertha Berlin forması altında Bundesliga'da çıktığı 155 maçta 65 gol atan ve Almanya'da yılın futbolcusu seçilen Marcelinho, Trabzonspor'da bir türlü istenen seviyeye ulaşamadı ve görev aldığı 17 lig maçında sadece 2 gol atabildi. Trabzonspor formasıyla 17 lig karşılaşmasının hepsinde forma giyen ve toplam 1295 dakika sahada kalan Marcelinho, bu süre içinde 3 sarı kart gördü ve 2 gol atabildi. Böylece Marcelinho'nun bir golü Trabzonspor'a yaklaşık 550 bin euroya maloldu. Brezilyalı yıldız, forma giydiği 3 Fortis Türkiye Kupası maçında 1 gol kaydederken, UEFA Kupası'nda çıktığı 2 karşılaşmada ise gol atma başarısı gösteremedi.

RİSP'E YOĞUNLAŞILDI

Trabzonspor'da yeniden harekete geçilen Gençlerbirliği cephesinde Risp'in transferinin ön plana çıktığı belirtildi. Ayman'a, hem camia içinden gelen tepkiler hem de geçtiğimiz günlerde transferi sırasında yaşanan olaylar nedeniyle artık çok sıcak bakılmadığı, bu nedenle görüşmelerin Risp üzerinde yoğunlaştırıldığı ifade edildi. Ayman'ın transferine, özellikle sezon sonunda sözleşmesinin bitecek olması nedeniyle çok sıcak bakmayan Asbaşkan Haşim Sayitoğlu'nun girişimleriyle bu transfer en azından şimdilik durdurulurken, Başkent ekibiyle Risp konusunda sıkı pazarlıklar yapıldığı ifade edildi. Gençlerbirliği'nin ise Risp'i tek başına vermeye yanaşmadığı ve Ayman'a 900 bin euro, Risp içinse 1 milyon euro olmak üzere bordo mavililerden iki isim için 1 milyon 900 bin euro talep ettiği ifade edildi.

ERDİNÇ SALI'YA KALDI

Sakaryaspor ile aralarında çıkan maddi anlaşmazlık nedeniyle Federasyon'a başvuran ve sözleşmesini feshettiren Erdinç Yavuz'un salı günü Trabzon'a gelerek çalışmalara başlayacağı ifade edildi. Bu akşamki antrenmana katılması beklenen Erdinç'in, teknik direktör Ziya Doğan'dan işlerini halletmek için 2 gün daha izin istediği ve salı günü takıma katılmak üzere Trabzon'a geleceği ifade edildi.
tarz yaratmak için Ağır Abi OLma!! Ağır Abi Dediğin Sevdimi Tam Sever Giydiğini herkez Beğenir, Saygısı Sonsuz Sevgisi Ebedi Olur..

DAĞLARINA DARGIMIM YAR...



Çevrimdışı YuRY

  • MODERATÖR
  • 1. SINIF ÜYE
  • ***
  • İleti: 17.264
  • Puan 1606
  • Cinsiyet: Bay
    • MSN Messenger - Tr_YuRY@hotmail.com
    • Profili Görüntüle
bir golü 550 bin euro
« Yanıtla #1 : 17 Ocak 2007, 05:31:58 »
saten ts da hiçbi işe yarmıyordu