Gönderen Konu: Gana ciddiye alacak  (Okunma sayısı 990 defa)

Çevrimdışı melih123

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 12.490
  • Puan 2352
  • Cinsiyet: Bay
    • MSN Messenger - steve_melih@hotmail.com
    • Profili Görüntüle
Gana ciddiye alacak
« : 26 Ocak 2008, 10:06:32 »
Gana ciddiye alacak
Afrika Uluslar Kupası'na bu sene ev sahipliği yapan Gana (Siyah yıldızlar) bugün A grubu mücadelesinde ikinci maçında Namibia ile karşılaşacak.

Accra şehrinde Ohene Djan Stadyumu'ndaki mücadele 21.30'da başlayacak ve Eurosport'tan naklen yayınlanacak. Kupada Gana ilk maçında Gine'yi 2-1 mağlup ederek turnuvaya 3 puanla başlarken, Namibia Fas karşısında sahadan 5-1'lik yenilgi ile ayrılarak zayıf bir görüntü çizmişti.

Gana teknik direktörü Claude Le Roy bugünkü maç ile ilgili yaptığı açıklamada Namibia'nın ilk maçta gösterdiği kötü performansa karşın asla kendilerinde bir gevşeme olmayacağını belirtirken, maçı ciddiye alacaklarını vurguladı. Le Roy, "Futbolda her şeyin olduğunu biliyoruz. Onların ilk maçlarında aldıkları 5-1'lik sonuç bir şey ifade etmiyor. Amacımız yine en iyi performasımızı sergilemek olacak." dedi.

Gana'da sakatlık sıkıntısı

Ev sahibi Gana'da Namibia maçı öncesi ise sakatlıklar can sıkıyor. Defansta John Pantsil, John Mensah, Shilla Illiasu'nun sakatlıkları karşısında tecrübeli çalıştırıcı Le Roy bir dizi değişiklik yapmak zorunda kalacak. Bu isimlerden Mensah'ın ise Namibia karşısında maç saatinde son kontrollerden sonra oynayabilecek duruma gelebileceği ifade ediliyor.

Muntari sınırda

2-1'lik Gine maçında ilk golü atarak turnuvada ilk kez fileleri havalandıran isim olan Asamoah Gyan ise sakatlığı sebebiyle son iki idmana çıkmamıştı. Asamoah Gyan'ın Namibia karşısında 11'de yer alacağı belirtiliyor. Gana'da Namibia karşısında dikkatli olması gereken isimlerden biri de takımın yıldız ismi Sulley Muntari. Muntari sarı kart sınırında bulunuyor ve Namibia karşısında kart görmesi durumunda cezalı duruma düşecek.

Namibia defansı yine?

Accra şehrindeki maçta Gana bugün Namibia'yı mağlup ederse kupada çeyrek finale kalmayı garantileyecek. Gana - Namibia mücadelesinde gözler ise Namibia defansında olacak. Fas karşısında oldukça zayıf kalan ve kendi takım arkadaşları ve hocası tarafından bile eleştirilen geri dörtlüde görev yapan isimlerin performansı bir bakıma maçın sonucunu tayin edecek...

GANA (Takım kadrosu)

Kaleciler
Vincent Enyeama (Richard Kingson (Birmingham City, İngiltere) Sammy Adjei (Ashdod, Israel) Fatau Dauda (Ashantigold, Gana)

Defans
John Paintsil (West Ham, İngiltere) Nana Kwasi Asare (FC Mechelon, Belçika) John Mensah (Rennes, Fransa) Alhassan Illiasu (FC Saturn, Rusya) Harrison Afful (Asante Kotoko, Gana) Hans Adu Sarpei (Bayern Leverkusen, Almanya)

Ortasaha
Anthony Annan (IK Start, Norveç) Eric Addo (PSV Eindhoven, Holland) Michael Essien (Chelsea, İngiltere) Bernard Kumodzi (Panionios FC, Yunanistan) Laryea Kingston (Hearts, Scotland) Haminu Draman (Locomotiv Moscow, Rusya) Sulley Muntari (Portsmouth, İngiltere) Andre Ayew (Olympique Marseille, Fransa) Ahmed Barruso (AS Roma, İtalya)

Forvet
Asamoah Gyan (Udinese, İtalya) Baffuor Gyan (FC Saturn, Rusya) Junior Agogo (Nottingham Forest, İngiltere) Quincy Owusu-Abeyie (Celta Vigo, Spain) Kwadwo Asamoah (Liberty Professionals, Gana)


NAMIBIA (Takım kadrosu)

Kaleciler
Athiel Mbaha (Orlando Pirates), Abisia Shiningayamwe (Jomo Cosmos, Güney Afrika), Aphraim Tjihonge (Black Leopards, Güney Afrika)

Defans
Michael Pienaar (Ramblers), Franklin April (Civics), Gottlieb Nakuta (Blue Waters), Richard Gariseb (Wits University, Güney Afrika), Hartman Toromba (Black Leopards, Güney Afrika), Jeremiah Baisako (Ramblers), Maleagi Ngarizemo (FC Cape Town, Güney Afrika)

Ortasaha
Quinton Jacobs (Bryne FC, Norway), Brian Brendell (Civics), Abraham Shatimuene (Premeiro de Agosto, Angola), Jamunovandu Ngatjizeko (Civics), Oliver Risser (SC Bonner, Almanya), Sydney Plaatjies (Jomo Cosmos, Güney Afrika), Wycliff Kambonde (Jomo Cosmos, Güney Afrika), Collin Benjamin (Hamburg SV, Almanya)

Forvet
Muna Katupose (Oshakati City), Levis Meraai Swartbooi (Premeiro de Agosto, Angola), Rudolf Bester (Eleven Arrows), Jabob Pineas (Ramblers), Lazarus Kaimbi (Jomo Cosmos, Güney Afrika)

Çevrimdışı Hamza

  • Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • ********
  • İleti: 161.428
  • Puan 13008
  • Cinsiyet: Bay
  • Dünyanın En Çok Mesaj Gönderen Üyesi :))
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
Gana ciddiye alacak
« Yanıtla #1 : 26 Ocak 2008, 23:13:07 »
Haber İçin Sağol